Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
1673
0

Юрай САНІТРА: «Прима мені потрібен ще на наступний сезон»

Наставник збірної України вважає, що 35-річному біатлоністу не варто завершувати кар'єру

Юрай САНІТРА: «Прима мені потрібен ще на наступний сезон»
Дмитро Євенко. Артем Прима

Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про стан Артема Прими.

«Думаю, що вже за п’ять років нашої співпраці з Артемом знаю, у якому він стані. Бачив, що він дуже хоче виступити в естафеті, показав себе гарно у гонці. Тому я йому довіряв, не сумнівався у його стрільбі. І після тих хиб, які здійснив в гонці, він тактично концентрувався, виконав усі настанови й передав естафету так, як треба було після першого етапу. 20 секунд - це було ідеальне відставання для Артема Прими, що біг другим.

Треба пояснити щодо ситуації з Артемом Примою. У цьому сезоні в грудні 2022 року він мав операцію, яка вплинула на те, що не міг на початку січня тренуватися. Ще під час цієї операції у нього був COVID-19, тому це його дуже уповільнило з підготовкою до чемпіонату світу. А зараз з’явилися такі особисті проблеми зі здоров’ям, про які я не маю права говорити. Але Артем молодець, він дуже сильно допоміг команді. Думаю, йому після всього цього треба подякувати, бо ризикував здоров’ям, щоб команда була на позиції, на якій перебуває.

Я взагалі не думаю про те, що Прима закінчить кар’єру. Якщо йому здоров’я дозволить, він мені дуже потрібен ще на наступний сезон. Його досвід, відношення до тренувань - приклад для молодих. А сам він може зайняти будь-яку позицію в команді. Тож, якщо йому дозволятиме здоров’я, хотів би бачити ще далі під час підготовки в основній команді», - сказав Санітра.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.