Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 22 березня 2023, 02:45
1750
2

НІКІШИН: «Ми не фехтуватимемо зі спортсменами країни-агресора»

Наставник жіночої збірної України шпажисток – про допуск росіян та білорусів до стартів

| Оновлено 22 березня 2023, 02:45
1750
2
НІКІШИН: «Ми не фехтуватимемо зі спортсменами країни-агресора»
Getty Images/Global Images Ukraine

Старший тренер жіночої збірної України шпажисток Богдан Нікішин поділився думками щодо рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) допустити до змагань представники рф та рб.

«Ми до останнього сподівалися, що проголосують проти їхнього допуску до змагань. Але так вийшло, що у голосуванні брало участь багато країн – було віддано понад 130 голосів, а насправді на тих самих чемпіонатах світу збирається 60, максимум 70 країн, решта фактично не фехтує, але голосує.

Ми чудово розуміємо, що європейські країни не підтримують те, що робить терорист росія в Україні. Вони однозначно на нашому боці. Але є низка держав, які знаходяться далеко від України. Я не хочу зараз нікого образити, але країни Азії та Латинської Америки, які, можливо, не до кінця розуміють, що відбувається в нашій країні, на жаль, проголосували за допуск росіян до міжнародних змагань.

Ми не розуміємо, як наша команда виходитиме фехтувати і поводитись у подібних умовах. Не розуміємо, як пройде відбір на Олімпіаду-2024 та самі Ігри. І взагалі повне нерозуміння, як поводитися в ситуації, коли армія рф розбиває наші міста, тероризує населення України і позбавляє майбутнього наших дітей, а їхніх спортсменів допускають до змагань. Ми всі знаходимося в якомусь глухому куті.

Ситуація складна та неоднозначна. Більшість спортсменів та тренерів на сьогоднішній момент хочуть просто бойкотувати змагання за участю спортсменів країни-терориста. Реакція така: ми не вийдемо на доріжки, не даватимемо руки чи взагалі не приїдемо на ці турніри. Я їх підтримую повністю, але не розумію, як це виглядатиме зі спортивної точки зору. До чого це призведе? До того, що спортсмен країни-агресора таким чином перемагатиме у цьому поєдинку?

Зараз велике питання, як поведуться інші країни. У моїх дівчат позиція чітка: ми з ними не фехтуватимемо. І вони мають рацію, але я прошу їх не гарячкувати і все-таки дочекатися рішення керівництва», - розповів Нікішин.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Обсервер Влад
Ось адекватна і чітка позиція - не фехтувати з терористами! Респект нашим шпажисткам і приклад безхребетним тенісист(к)ам!
Iigor6583
Обов'язково треба фехтувати з кацапами, якщо їх допустять, і покращувати статистику відправки цих орків на концерт до кабзона в пекло.