Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 13 березня 2023, 02:30
4539
1

Дар'я БЛАШКО: «Терпіла до останнього метру»

Українська біатлоністка – про виступ в естафеті

| Оновлено 13 березня 2023, 02:30
4539
1
Дар'я БЛАШКО: «Терпіла до останнього метру»
Getty Images/Global Images Ukraine. Дар'я Блашко

Біатлоністка збірної України Дар'я Блашко прокоментувала 9 місце в жіночій естафеті на восьмому етапі Кубка світу у шведському Естерсунді.

– Зараз не вдається гарно бігти ногами і це треба компенсувати стрільбою. Тому намагаюся кожен старт стріляти влучно. Інколи це вдається, інколи – ні. Сьогодні на стрільбі лежачи все вдалося. А от на другій стрільбі я зробила промах з обойми. А коли працювала з першим запасним, то подумки вже побігла за австрійкою, тому вже другим добила мішень і побігла на останнє коло.

– По мірі проходження по трасі у вас падала швидкість. Що наразі із цим компонентом? Як почували себе на дистанції?
– Перші два кола був постійний контакт з іншими спортсменами. З першого кола вже працювала на максимумі. А от через те, що потягнулась за двома додатковими, залишилася без контакту на останньому колі. Складно вже було тримати швидкість. Але терпіла до останнього метру.

Розуміла, що треба передавати Насті естафету - і чим швидше, тим краще. Вважаю, що сьогодні по швидкості не було такого провалу. А деякі ділянки вдалося потриматися за Ельвірою Еберг і Маркетою Давідовою. І це вже радує, це не чотири хвилини, як було в Оберхофі.

– Це ваш останній старт в Естерсунді. Чи візьмете участь у гонках останнього етапу Кубку світу в Холменколені?
– Так, в понеділок переїжджаємо до Холменколена. Сподіваюся, що все буде добре, що я буду там стартувати. Потрібно залишатися здоровою, бо навколо всі хворіють. Потрібно справлятися з цією ситуацією і нормально добігати сезон.

До речі, це буде мій перший старт в Холменколені - ніколи не стартувала там раніше. Це буде для мене щось нове. Завжди мріяла там позмагатися. Потім ще буде чемпіонат України, на який я хочу поїхати позмагатися, зробити невеличку закатку.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил