Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
3202
1

Йока програв Такаму. Другий апсет за останній рік для француза

Фіаско чи шанси ще є?

Йока програв Такаму. Другий апсет за останній рік для француза
Getty Images/Global Images Ukraine

30-річний француз Тоні Йока (11-2, 9 КО) програв. Так, вдруге поспіль. Тільки цього разу не молодому супернику з амбіціями, а 42-річному французу Карлосу Такаму (40-7-1, 28 КО). Тому самому, якого били Джойс, Повєткін, Джошуа та ще ряд хороших боксерів.

Причому, програв абсолютно по справі, без варіантів. Хоча деякі з суддів і намагались це заперечити. Це друга поразка француза поспіль і це не найкращі новини для нього.

Такам був аутсайдером, але зробив все для перемоги.

Перед поєдинком, навіть не дивлячись на попередню поразку Тоні Йоки від, як здавалось, не найсильнішого опонента, саме він був фаворитом. І це логічно, адже у протилежному куті проти нього виходив Карлос Такам. 42 роки, останні два поєдинки – поразки, одна з яких дострокова. Всього сім поразок і чотири з них – дострокові.

Чи були причини сумніватись у тому, що Йока має перемогти? Звісно ж, були, але не такі вагомі, як ті, що змушували думати про перемогу Тоні.

Ну от дивіться. Він більший. Вищий аж на чотирнадцять сантиметрів (201 сантиметр зріст проти 187 сантиметрів). Має довші руки, хоч і не принципово – на чотири сантиметри (208 сантиметрів проти 201 сантиметра). Він молодший аж на дванадцять років! Тоні – олімпійський чемпіон. Та і загалом більш різнобічний боксер.


Getty Images/Global Images Ukraine

З іншого боку, явний спад у Такама. І до того загальний арсенал Карлоса тримався на непоганому джебі з пригнутою головою та важких оверхендах. А зараз так тим більше не варто було розраховувати на щось скажене.

Але саме цього вистачило для того, що було треба. І довгі руки, і стиль поставили опонента в тупик. Неочікувано, хоч не сказати, щоб він Тоні Йоки ми очікували чогось прямо неймовірного. Просто впевненого та потужного, а не боязливого та слабкого.

Такам просто познущався з суперника. Перемагав майже у кожному раунді.

Що такого у ринзі робив Карлос Такам? Нічого. Багато рухав тулубом, захищався, прихилявся. Загалом працювало все або ж абсолютна більшість. У відповідь бив джеб, працював для зближення і пробивав там оверхендами. Здивувати такий план від Такама може тільки того, хто ніколи не бачив поєдинків Карлоса.

Чим віковий француз точно здивував – так це витривалістю. Всі десять раундів в одному темпі з ударами, захистом і навіть іноді клінчем у 42 роки – це було дуже і дуже потужно. При цьому Йока регулярно намагався знайти його живіт і збити цю активність, і постійно не виходило.

Що зробив Йока? Та нічого. Бив джеб чомусь тільки у живіт. Майже не пробивав правий прямий. Бокові та аперкоти на середній дистанції час від часу виглядали небезпечними, але такими насправді не були. Як показав час та голова Такама.


Getty Images/Global Images Ukraine. Тоні Йока

Тоні відверто провалив стартові раунди. Розгубився під натиском, спробував відповідати, а коли не вийшло, пішов спиною вперед – і ще й активно. У четвертому ще й після вдалого епізоду залетів оверхенд Такама і фаворита повело убік.

Після середини протистояння моментами Карлос почав виглядати трошечки більш стомленим. Активність залишилась, просто вона стала меншою або перерви між нею збільшились.

Чи зламав Йока плани суперника, побачивши ситуацію, що той послабшав? Доволі дивне запитання, враховуючи, що ви знаєте відповідь. Такам просто продовжив переслідувати колись одного з головних проспектів світу. Один з головних проспектів світу – тікав спиною вперед.

На диво, чим ближче були чемпіонські раунди, тим більше виникало питання, чи достоїть Йока. Його ліве око все більше синіло, а у відповідь – жодної силової відповіді. Тоні намагався, просто цього постійно не вистачало.

А от у одного з суддів вистачило розуму: 96-94 двічі Такаму і 96-94 Тоні Йоці. За такий бій, так. Але минулого разу він ще й раніше побував у двох нокдаунах перед рішенням, а один суддя все одно нарахував нічию.

Що далі?

Для Такама - нічого особливого. Апсети стаються, але часто ні до чого не призводять. Він – красень. Так виглядати та дихати в 42 – величезна робота.


Getty Images/Global Images Ukraine

«Підтримайте Тоні. Я фанат Тоні. Будь ласка, надайте йому сміливості», – закликав після бою Карлос.

Він прекрасно розуміє, що до титулу не доберешся, але і такі події у кар’єрі вікового суперника – чудова новина.

Йока має перебудуватись. Буквально почати заново вивчати науку боксу, як це намагається робити Джошуа. Тому що при першому ж агресорі, що не падає від удару, сипатись – погана тенденція.

Зміна тренера та команди чи просто точкові зміни – це вже вирішувати боксеру. Але змінюватись треба, бо час і навички є. А якщо ні, у всіх в один момент настає час, коли ти потрапляєш в умовні гейткіпери. Шанси зміни статусу з «проспекта» точно є. Треба тільки прикласти зусилля і бажання навчитись. Фізично та антропометрично Тоні Йока – все ще достатньо хороший боксер.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Виглядав загубленим». Британські ЗМІ оцінили гру Мудрика з Арсеналом
Футбол | 24 квітня 2024, 13:13 15
«Виглядав загубленим». Британські ЗМІ оцінили гру Мудрика з Арсеналом

Мудрик, як і вся команда, не вразив

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил