Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 20 березня 2023, 00:06
362
0

Артем БОНДАРЄВ: «Щасливий бути частинкою унікального сезону в Україні»

Граючий тренер «Сокола» поділився очікуваннями від плей-оф, котрий стартує 12 березня

| Оновлено 20 березня 2023, 00:06
362
0
Артем БОНДАРЄВ: «Щасливий бути частинкою унікального сезону в Україні»
ФХУ. Артем Бондарев

Вже в неділю, 12 березня, в українському хокеї розпочинається розіграш плей-оф. У першій півфінальній парі схрестять ключки херсонський «Дніпро» та київський «Сокіл». Напередодні старту матчів на виліт наш сайт поспілкувався з унікальним 40-річним хокеїстом-універсалом Артемом Бондарєвим, який розпочинав сезон у якості асистента коуча Костянтина Сімчука, а по ходу регулярного сезону повернувся на лід граючим тренером «соколят» і встиг у 17-ти зустрічах набрати 15 (6+9) очок.

- Артеме Михайловичу, у регулярному сезоні-2022/23 «Сокіл» виявився сильнішим за «Дніпро» у особистих зустрічах (4-2). Як гадаєте, вашій команді це надає перевагу перед початком плей-оф?
- Здається, цей факт надає нашій команді впевненості у власних силах, проте ігри плей-оф та регулярки – це як різні змагання. Тут не вдасться покладатися на позитивний баланс минулих матчів. Час збирати нові перемоги! Наголошую, що завдання для «Сокола» у нинішньому чемпіонаті – це чемпіонський титул.

- «Сокіл» та «Дніпро» сповідують різний стиль хокею та тактики. У кого більше шансів?
- Склад «Дніпра» молодший і швидший, ніж наш. Це дозволяє херсонцям витримувати високий темп та швидше відновлюватися. Але «Сокіл» має велику групу досвідчених виконавців, які мають за своїми плечима багатий список ігор у плей-оф у різних чемпіонатах та чимало титулів. У цьому розрізі наша команда має певну перевагу над суперником. Гадаю, майстерних виконавців у нас більше.

- За рахунок чого збираєтеся "перекусити" херсонських "щук"?
- За рахунок класичних факторів: досвіду, майстерності, раціональних та грамотних дій на льоду, реалізації більшості та меншої кількості помилок.

- То хто ж фаворит у парі: «Дніпро» – «Сокіл»?
- Якщо дивитися на протистояння з погляду тренера, який аналізує ситуацію, то до першого вкидання першого матчу шанси у таких випадках видаються рівними. Але якщо дивитися на ситуацію зсередини очима гравця, бути в курсі нашої підготовки та настрою, то в цьому плані лідер очевидний – це «Сокіл». Я вірю, що далі пройдемо саме ми.

- Як думаєте, команди зіграють максимум у п'ятиматчевій півфінальній серії?
- Не факт. Думаю, до п'ятиматчевої серії справа не дійде. Все закінчиться раніше.

- Напевно, зайве запитувати, який із шести матчів у гладкій частині чемпіонату проти «Дніпра» найпам'ятніший для Артема Бондарєва?
- Якусь частину матчів я проводив на тренерському містку, якусь - як гравець, але най-най, звичайно, назву грудневу зустріч у Києві (5:1), в якій мені вдалося оформити хет-трик.

- Три шайби у 39 років і після великої паузи – це фантастика! Цікаво, як відреагували ваші знайомі-близькі, коли дізналися про той історичний хет-трик?
- Мені здається, багато партнерів по «Соколу» і близькі мені люди зазнали якогось шоку. Все-таки я не грав у хокей з 2017 року, після чого змінив рід діяльності, поміняв кілька професій… Тому сьогодні я з упевненістю можу сказати, що дуже радий тому, що в мене з'явилася можливість повернутися до гри та відчути себе знову хокеїстом! Адже хокей - це моє життя, яким займався завжди. Скажімо, висидіти в офісі біля монітора з 8.00 до 17.00, як це було в моїй практиці економіста у досить великій держструктурі – це не моє. Дуже важко після хокею, де постійно йде зміна декорацій, спортивне життя вирує, емоції зашкалюють!

- А як відбулося ваше повернення на майданчик? Чим була продиктована ситуація?
- Це не було запланованою акцією, тож стало повною несподіванкою для мене. Рішення ухвалили колегіально на тренерській раді, оскільки обставини вимагали ресурсу для майбутніх матчів «Сокола». У нас виникли кадрові проблеми, тому довелося буквально за два дні до офіційної гри розпочати тренування! Але я нітрохи не шкодую, що знову граю в хокей! Я став частинкою унікального та дуже непередбачуваного чемпіонату України!

- Цікаво, як відреагував на ваше повернення син – Микита, який виступає у Північній Америці за команду до 16 років?
- Не пам'ятаю вже точно, але Микита у жартівливій формі тоді написав, мовляв, «куди ти, старичок, поліз?» (сміється). При цьому син на сьогодні є моїм головним уболівальником, намагається дивитися матчі з моєю участю, а я – його. Зараз у Микити відповідальний турнір у США, і ми один одного підтримуємо, переживаємо, зідзвонюємось та обговорюємо перипетії зустрічей. Буквально вчора були зв'язки. До речі, Микита як профільний захисник не соромиться мені давати слушні поради гри в обороні. Після того, як в останніх 6-7 іграх мене перевели з нападу на захист, його підказки дуже актуальні (сміється). Адже я раніше ніколи під час перебування своєї активної кар'єри не грав захисником.

- Коли у 2002 році Артем Бондарєв виграв своє перше чемпіонство з київським «Беркутом», нинішні гравці «Дніпра» та збірної України Артем Гребеник та Денис Бородай лише народилися, а половина складу херсонців ще не з'явилася на світ Божий! Як вам грається проти молодих і зухвалих?
- Різні є хокеїсти у нашому чемпіонаті, зокрема й у «Дніпрі». Є хлопці, які виявляють повагу у певних ситуаціях і розуміють, проти кого грають і не лізуть на рожон, а є й хамовиті хокеїсти, які не дотримуються субординації і яким байдуже: хто молодший, а хто старший. Згадую ряд несподіваних «стріл» саме на мою адресу від молоді. Але прізвища називати не хочу. Може, перевиховуються. А може, це тактика така у суперника.

- У вас в активі 15 очок у 17-ти іграх чемпіонату. Чи задоволені своїм внеском у результати команди?
- Те, що порох у порохівницях ще є, мені здається, статистика незаперечно це підтверджує. Але основним задоволенням за підсумками сезону для мене буде чемпіонський кубок!

- Знаменитий Яромир Ягр досі грає у чемпіонаті Чехії та забиває у 50 років! Чи немає мрії продовжити спортивну кар'єру і одного разу зіграти зі своїм сином в офіційній зустрічі?
- Було б чудово! Влітку у Микити закінчиться навчання у США, і він повернеться до України. Подивимося, що буде далі. Якщо випаде можливість, я обов'язково дочекаюся цього знакового моменту в житті будь-якого батька-спортсмена (посміхається).

В'ячеслав ВОЛКОВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.