Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 11 березня 2023, 21:23
2521
0

Австрія – Україна. Прогноз та анонс матчу кваліфікації чемпіонату Європи

Українці спробують взяти реванш за нещодавню поразку

| Оновлено 11 березня 2023, 21:23
2521
0
Австрія – Україна. Прогноз та анонс матчу кваліфікації чемпіонату Європи
ФГУ

Поєдинок Австрія – Україна відбудеться в суботу, 11 березня, в Лінці. Початок зустрічі о 21.25 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Sport 1».

Менш ніж дві доби пройшли з моменту фінального свистка в першій зустрічі кваліфікації на Чемпіонат Європи-2024 між українцями та австрійцями. Але, згідно з розкладом відбору, суперники вже сьогодні мають провести між собою повторний поєдинок з тією лише різницею, що з німецького Кобурга опоненти переїжджають до австрійського Лінца.

Гра, що відбулася минулого четверга, залишила мало приємних спогадів українським любителям ручного м'яча. Австрія зараз котується вище в європейському гандболі, але не можна сказати, що збірна України за своїм потенціалом набагато відстає від опонентів. Відповідно, у Німеччині очікувався рівний поєдинок та запекла боротьба за перемогу. Однак на ділі австрійці не залишили нам жодних шансів. Востаннє підопічні В'ячеслава Лочмана лідирували в початковій фазі першого тайму – 4:3, а далі гру вже контролювали наші гості. Австрія ще у стартовій тридцятихвилинці зробила для себе комфортний заділ – 13:18, а у другій половині гри спокійно довела матч до перемоги – 31:38.

Що порадувало у грі нашої збірної? Якщо абстрагуватися від рахунку на табло та розбити гру на окремі епізоди, то варто відзначити результативність Андрія Акіменко. Єдиний представник України в поточній Лізі чемпіонів без промахів бив семиметрові і в цілому за весь матч не закинув лише один свій кидок. З десятьма м'ячами наш правий крайній став найрезультативнішим гравцем зустрічі. Непогано виглядав наш голкіпер Геннадій Комок (14 сейвів, 29,17% відбитих кидків). Однак його австрійський візаві Томас Ейхбергер при цьому провів ще більш вдалий матч (11 сейвів, 33,33% відбитих кидків). Також необхідно виділити лівого напівсереднього Ігоря Турченка, який раз за разом прошивав австрійські ворота, але за фактом вийшов лише на 50% реалізації своїх кидків (7 із 14).

А ось командна гра на обох половинах майданчика українцям не вдалася. Загалом, тридцять один забитий м'яч є непоганим показником, але якщо згадати кількість наших втрат (особливо при поперечних передачах, які австрійці читали як відкриту книгу) в атаці, то картина стає далеко не райдужною. Про гру в обороні взагалі говорити не доводиться. Тридцять вісім пропущених кидків все скажуть самі за себе.

Варто звернути увагу на турнірне становище в групі 4. У паралельному матчі нашого квартету Фарерські острови вдома дещо несподівано обіграли румунів – 28:26. Тепер у трьох команд цієї групи (Україна, Румунія, Фарерські острови) по два набрані очки після половини турнірної дистанції. З одного боку, такий результат дозволяє нам всерйоз розраховувати на друге місце і пряме потрапляння на Євро-2024, але з іншого – Україна цілком може завершити відбір і на четвертій позиції. Якщо дивитися на австрійців, то вони вже однією ногою на континентальному форумі.

Сьогоднішній поєдинок для синьо-жовтої команди буде максимально важливим. Турнірна ситуація просто зобов'язує нас набирати очки. Хочеться вірити, що українські гандболісти зберуться та покажуть найкращі зразки своєї гри. Насамперед покращивши взаємодію в обороні. Австрійців можна обігравати, але з огляду на результат першого матчу зробити це підопічним В'ячеслава Лочмана буде дуже непросто.

Прогноз Sport.ua: дуже хочеться помилитися, але перемога збірної Австрії більш вірогідна

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Австрія

3

3

0

0

104:91

+13

6

2.Румунія

3

1

0

2

92:90

+2

2

3.Фарерські острови

3

1

0

2

81:85

-4

2

4.Україна

3

1

0

2

86:97

-11

2

11 березня

Австрія – Україна

Румунія – Фарерські острови

Parimatch
  • 1.12
  • 15.0
  • 7.20
Зробити ставку Зробити ставку
Melbet
  • 1.13
  • 14.0
  • 8.70
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Без Магучіх. Геращенко здобула срібло на етапі Діамантової ліги
Інші види | 10 травня 2024, 21:13 1
Без Магучіх. Геращенко здобула срібло на етапі Діамантової ліги

Перша медаль для України у сезоні Діамантової ліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.