Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 22 березня 2023, 02:45
2795
14

Міжнародна федерація фехтування вирішила повернути росіян до змагань

Не обійшлося без Томаса Баха

| Оновлено 22 березня 2023, 02:45
2795
14
Міжнародна федерація фехтування вирішила повернути росіян до змагань
FIE. алішер усманов і Томас Бах

Міжнародна федерація фехтування (FIE) на сьогоднішньому позачерговому конгресі, який пройшов в онлайн-режимі, ухвалила рішення про повернення російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Рішення має набути чинності з другої половини квітня 2023 року якраз до чемпіонату світу з фехтування в Мілані в липні, що дозволить їм брати участь у кваліфікації до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Голосування за допуск російських та білоруських фехтувальників до участі в індивідуальних змаганнях «при дотриманні умов нейтралітету та індивідуальної прийнятності» було прийнято 89 голосами проти 46 при одному, що утримався.

Повідомляється, що дві спроби Федерації фехтування України заблокувати перебіг голосування не мали успіху.

Вторгнення російських військ в Україну призвело до того, що російський олігарх алішер усманов тимчасово пішов з посади президента FIE після того, як Європейський Союз ввів проти нього санкції, а президента Олімпійського комітету росії (ОКР) станіслава позднякова усунули з посади голови Європейської Конфедерації.

Зазначимо, що голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах у минулому фехтувальник і виграв золоту медаль у цьому виді спорту у Монреалі 1976 року. Усманов і Бах довгий час були близькими друзями, і на їхні стосунки не вплинуло вторгнення росії в Україну.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Світ ще й досі не второпав, що Третя світова війна вже почалася і параша ще принесе немало біди всьому світу.
Crimea
Якщо  хоча б декілька країн байкотували ці змагання, козломордих би не повернули
Умник
Уимблдон, бокс, фехтование. Уефа, фифа. Думаю дойдет и до легкой атлетики.
Где Гутцайт?
Ау блин это твой профильный спорт.
DK1961
Все идет к тому, что Украина Олимпиаду бойкотирует. Вопрос только лишь в том, присоединятся ли к этому бойкоту другие (хотя бы поляки, англичане, прибалты). Но и это - вряд ли. Да, мир жутко несправедлив...
Remark
Уже даже и писать ничего не хочется. Объяснять в который раз почему нельзя допускать спортсменов из страны, которая каждый день зверски и безжалостно убивает мирных жителей другой страны.
Просто КОНДОМЫ!!!
zeka23
Дуже погано, що прецендент створено і тепер парашці зможуть змагатися за участь в ОЛімпіаді. Тепер, дивлячись на це, інші федерації зрозуміють, що так можна і допускатимуть поступово парашинців до кваліфікацій у своїх видах спорту. 
Nick.Grabowski
Прикол буде, якщо з росіян ще почнуть робити жертв режиму поганого путіна та пропаганди соловьйова-сімоньян.
Загалом конкретні, різноманітні злочинні накази, вбивства, зґвалтування, натравлювання на українців мільйонів людей більш ніж 150 народів РФ, накачування ненавистю, крадіжки, руйнування будинків та інфраструктури, тортури, розстріли, ракетні обстріли - це все роблять вчиняють конкретні не-люди (з іменами, прізвищами, посадами), конкретні елітні та пересічні представники росії.
Mr.Value
надо бойкотировать Олимпиаду тогда. Ибо, если мы с ними будем соревноваться, то получается, что все нормально и никакой войны как будто бы и нет 
Віталій Ткачук
Все зрозуміло: усманов "прокашляв бабло", бах облизнувся і з'їв (як завжди). Дуже сумніваюся, що вони поділилися з всіма хто проголосував за.
Олег Колковий
Залишається запропонувату миротворцям перенести змагання з Мілану в Херсон або Харків
Выталкиватель парашутистов
Деньги - огромная сила... Очень мало людей, которые могут противостоять этой силе.               К сожалению, президент МОК не относится к их числу... Что-то внутренний голос мне подсказывает, что будут  расеяне и лукашевцы выступать на ОИ в Париже, может наши откажутся,хотя это тоже большой вопрос, потому что среди наших федераций тоже нет полного согласия, Гутцайт - это прорасейский кадр, он уважает карлика-педофила,нам, правда, он гонит пургу,но ничего действенного не делает для того, чтобы поднять пол мира против расеян... Бубка сидит за кордоном и заявляет, что спорт вне политики... Вот такие у нас люди тусуются в спорте...
der_MaiStier
Де розкладка по 89 голосам за і 46 проти, щоб розуміти, що буде з цією FIE, коли 46 держав оголосять про створення своєї федерації ? Ці 46 виступати з кацапами точно не будуть
олег инкогнито
Байдужі що голосували за чи негідники