Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 10 березня 2023, 03:52
1478
0

АНДРОНОВ: «Матчі з Македонією за вихід на ЧС – цей шанс треба використати»

Головний тренер збірної України прокоментував гру команди у спарингах

| Оновлено 10 березня 2023, 03:52
1478
0
АНДРОНОВ: «Матчі з Македонією за вихід на ЧС – цей шанс треба використати»
ФГУ

Жіноча гандбольна збірна України 8 та 11 квітня зіграє матчі відбіркового плей-оф до чемпіонату світу 2023 проти Північної Македонії. Переможець протистояння отримає квиток до фінальної частини світової першості.

Для підготовки до ігор команда збиралась з 27 лютого до 4 березня і провела два контрольних матчі проти збірної Румунії, що пройшли у румунському місті Бистриця. Українки грали не в найсильнішому складі, без воротарів Марії Гладун та Юдіт Балог, лінійної Ірини Стельмах, півсередніх Тетяни Поляк та Ірини Компанієць, розігруючої Альони Шупік, правої крайньої Євгенії Левченко. Тренерський штаб розраховує на їхню участь у іграх з Північною Македонією.

Збірна України 3 та 4 березня поступилась Румунії – 24:29 у першій грі та 23:29 у повторній. Найбільш результативними у складі синьо-жовтих стали Ірина Глібко (5 голів у першій грі та 7 голів у другій) та Тамара Смбатян (3 та 6).

Головний тренер збірної України Віталій Андронов дав коментар щодо гри команди у матчах проти румунок та щодо майбутнього протистояння із Північною Македонією:

«Іра Глібко не так вдало зіграла у першому матчі, але не впала духом і в другому поєдинку, ми вже бачили ту Іру, до якої звикли. Діана Дмитришин старається, але поки у неї не все виходить у збірній. Можливо, тому що поряд більш досвідчені партнерки. Але їй потрібно брати гру на себе, вона це може. Діана – молода дівчина, і до неї це ще прийде. Мілана Шукаль грала непогано, старалася, але їй ще бракує досвіду, поки вона не з усім розібралась, що у збірній вимагається від неї у нападі. Євгенія Когуч непогано себе проявила, ми на неї також розраховуємо, це наше майбутнє.

Матчі проти Північної Македонії за вихід на чемпіонат світу – це шанс, який нам потрібно використовувати, але саме так буде налаштована і Північна Македонія. Наші гравці мають більше вірити в себе, має бути більше спортивної злості, впевненості у своїх діях. Коли це є, то виходить зовсім інша гра. Потрібно, щоб все склалося: і напад, і захист, і гра воротарів. У сучасному гандболі без допомоги голкіперів немає чого робити на майданчику. У нападі потрібно більше командних дій на швидкості, грати агресивніше, іти на ворота.

Нам потрібно залучити всіх наших гравчинь, яких не було зараз, тоді в нас будуть шанси. Ми дуже розраховуємо, що повернуться Марія Гладун та Юдіт Балог. У іграх проти Румунії бракувало Ірини Стельмах та Тетяни Поляк в захисті та в нападі. Розраховуємо на Ірину Компанієць. Ця гравчиня нам дуже потрібна і в центрі оборони, і в нападі. Сподіваємось на Альону Шупік, Євгенію Левченко. Проблема також в тому, що на лівому куті у нас є тільки Марина Коновалова. Подивимось, чи встигне відновитись Вікторія Бельмас».

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Галичанка програла матч чемпіонату Польщі з різницею у 10 очок
Інші види | 02 травня 2024, 22:56 0
Галичанка програла матч чемпіонату Польщі з різницею у 10 очок

Львівська команда поступилася Ярославу і посідає останнє 10-те місце

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 28
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.