Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 березня 2023, 07:51
2248
14

ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми у хорошій формі. Проти Феєнорда гратимемо на перемогу»

Наставник «Шахтаря» поділився очікуваннями від матчу 1/8 фіналу Ліги Європи

| Оновлено 09 березня 2023, 07:51
2248
14
ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми у хорошій формі. Проти Феєнорда гратимемо на перемогу»
ФК Шахтар. Ігор Йовічевіч

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч напередодні першого матчу 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА з «Феєнордом», який відбудеться 9 березня у Варшаві, розповів:

– Одразу хотілось би привітати жінок, адже це їхній день. Цей день дуже важливий для нас, чоловіків, бо ми відчуваємо вашу підтримку, а ваша енергія – це наша потужність і міць, і так буде завжди. Вітаємо вас з тією ж любов’ю, що ви даєте чоловікам. Ми отримуємо від вас сили та емоції, за допомогою яких можемо роботи свою справу якнайкраще. Я вітаю і особисто свою дружину, вдячний їй за всю любов. Без жінки вкрай важко віддавати себе на максимум справі. Отримуйте задоволення, адже це ваш день.

– Як вирішуватимете кадрове питання з оборонцями, враховуючи гарну результативність «Феєнорда» в чемпіонаті?

– Завтра на нас очікує важка гра, і навіть якби всі наші футболісти могли грати, однаково було б важко. Маємо план, маємо футбольні аргументи, які можемо протиставити «Феєнорду». Знаємо їхні слабкі та сильні сторони, розуміємо, що вони являють собою на полі, у якій формі перебувають. Завтра футболісти, які з’являться, будуть готові віддати всі сили на полі, і я в цьому жодної хвилини не сумніваюсь.

Зрозуміло, що ми маємо зіграти організовано, дисципліновано та сконцентровано, адже проти нас діятиме хороша команда. Та я впевнений, що моя команда битиметься від перших до останніх хвилин і ми будемо вірити в результат. У нашому протистоянні дві гри, а цей поєдинок лише перший. Так, він може бути важливим зі стратегічної точки зору, але ми йдемо від гри до гри. Завтра гратимемо на перемогу і віддамо для цього все, що зможемо.

– Які сильні сторони суперника можете назвати? Завдяки чому «Шахтар» завтра гратиме на перемогу?

– У них хороша, організована команда, яка має поставлений комбінаційний футбол та план на гру. У тих матчах, що ми бачили, була помітною наявність ресурсу, завдяки якому вони переграють суперників. Там індивідуально сильні футболісти, на кожній позиції у «Феєнорда» сильні виконавці, але я би також відзначив командні дії. Повторюсь: суперник у гарній формі, багато забиває, упевнено почувається, а перемоги лише надають сил та віри у власні здібності. Але ми теж у гарній формі, і вони так само готуються до нас, як ми до них.

– Як воєнна та політична ситуація в Україні впливають на команду?

– Ми повністю приймаємо нинішні обставини. Відчуваємо відповідальність і віддаємо багато емоцій грі, бо завдячуємо ЗСУ тим, що можемо грати у футбол і робити те, що любимо. Ми несемо дух, відповідальність і впевненість, а під час матчу все це віддаємо.

– Наскільки комфортно грати домашні єврокубкові матчі в Польщі?

– Нам дуже комфортно в Польщі, адже польський народ нас дуже підтримує. Добре, що в Польщі нас можуть підтримати одразу два народи.

– Розкажіть детальніше про тренерів з фізичної підготовки, адже хороша форма команди по весні – їхня заслуга.

– Дуже несподіване запитання. Це все плоди їхньої роботи, натхнення і віри у власні сили. Усі тренери – талановиті хлопці, а футболісти вже довго грають один з одним. Видно, що вони б’ються один за одного, і з кожним днем ми прогресуємо як команда, та і як люди теж. Я вважаю, найвищі цілі можуть вирішити лише люди, а не просто хороші футболісти. Коли вони грають серцем, хочуть проявити характер, потім це все множиться на талант. Їхнє вміння терпіти створює конкурентність. Так, ти можеш програти матч, але в перспективі отримаєш більшу ймовірність на успіх. Деякий час нам це вже вдається.

Звісно, не слід думати, що ми – найкращі, а під час поразок вважати, що ти – найгірший, треба віднайти емоційний баланс, адже лінія між перемогою та поразкою дуже тонка. Декілька днів тому я наводив приклад для команди, коли футбол ставить тебе на те місце, де ти заслуговуєш бути. У грі проти «Реала» Рюдігер забрав твоє щастя, а в матчі з «Ренном» Белосян його повернув. Можливо, хтось і не заслуговував на якийсь із цих м’ячів, але приблизний баланс є, тому ми сидимо зараз перед вами і обговорюємо перспективи виходу до чвертьфіналу. Думаю, що в тебе є більший шанс проявити себе, якщо ти працюєш чесно і як команда.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Перед Феєнордом суперники не розступаються як вівці перед пастухом, вони свої голи забивають по грі, а не як шахта в УПЛ. Десь пощастило з Реном, але в "Котлі" може бути погром. 
Олександр Данченко
Фантазьор, ти мєня називала... 
andre_lui
Недооцінювати не можна, але пройти можна. Шахтар дійсно непогано виглядає і фарт також є. Більшіть думала, що Шахтар сильно здасть. Але Йовічевіч з місця в карєр поки що дає досить гарний результат! І без бразильців
avk2307
Я дивився Фейенорд - Херенвен (10 команда) і нічого такого півтора тайми не показували гравці Фейнорду. Потім хвилини з 70 пішли заміни і  ситуація докорінно змінилася. Але помилок в захисті у них також вистачало. Так що не сильніші за Ренн вони. А там як карта ляже і чи буде фарт на боці Шахтаря
VadyaMetal
Феєнорд завтра може учинити погром кротятам, нічия буде дивом чи фартом. Голландці у відмінній формі.
Zanregent
Когда игра?
Lion
Динамовская ботоферма со свими прогнозами повылазили.
Хреновые прогнозисты, вы здесь даёте прогнозы еще с прошлого Августа.....