Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 14 березня 2023, 17:11
1512
2

ВЕРНЯЄВ: «Для мене росіян просто не існує»

Олімпійський чемпіон – про можливий допуск спортсменів-рашистів до змагань

| Оновлено 14 березня 2023, 17:11
1512
2
ВЕРНЯЄВ: «Для мене росіян просто не існує»
Instagram. Олег Верняев

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв висловив думку щодо можливої участь представників країни-окупанта у міжнародних спортивних стартах.

«Ми маємо понад 3000 спортсменів, які пішли на фронт – хто воює, хто волонтерить. Багато провідних спортсменів почали займатися гуманітарною допомогою, тому що вони мають доступ до зарубіжних країн. Якщо вони можуть збирати кошти не лише в Україні, а й за кордоном, це ефективніше. Я знаю, що загинуло понад 240 спортсменів, зруйновано понад 300 спортивних споруд. Як після цього можна казати, що спорт – це не політика?

Для мене росіян просто не існує. Якщо ми зустрінемося на помості, я не потисну руку і не привітаюсь. Для мене таких людей немає. Я не хочу їх бачити.

Олімпійський комітет говорив про три пункти для допуску російських спортсменів: перше, нейтральний прапор; по-друге, ті, хто не підтримував війни; і, по-третє, чистота допінг-контролю. Якби вони суворо стежили за тим, хто з'являвся в інтерв'ю чи на заході на підтримку війни, а потім дискваліфікували, то, можливо, це б спрацювало. Але всі ці росіяни підтримують війну.

Усі кричать «Ура Путіну». Нормальних спортсменів, які підтримують війну, майже немає. Їх одиниці. Ось чому я думаю, що їм немає місця у цих іграх. Я не знаю, як українці та росіяни можуть стояти на одному п'єдесталі в одному залі. Якби я був на п'єдесталі і знав, що переміг росіянин, я просто пішов би з нього до гімну росії. Морально будь-якому українському спортсмену було б важко, але дехто зберігає мовчання», – заявив Верняєв.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил