Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 07 березня 2023, 18:48
2619
3

Будівельник – Шоле. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кияни стартують у чвертьфінальній єврокубковій серії

| Оновлено 07 березня 2023, 18:48
2619
3
Будівельник – Шоле. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Будівельник» – «Шоле» відбудеться у вівторок, 7 березня, в Італії. Початок гри о 20.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал УНІАН.

Для столичного «Будівельника» два найближчі тижні будуть дуже складними та відповідальними. За цей календарний відрізок «будівельникам» належить зіграти одразу дві чвертьфінальні серії проти серйозних суперників – у Кубку Європи ФІБА та у Північній Європейській Баскетбольній Лізі. Першим розпочнеться протистояння із французьким «Шоле» у рамках четвертого за статусом єврокубку і стартовий матч у цій дуелі буде зіграно вже сьогодні.

Суперник у киян насправді непростий. «Шоле» на даний момент йде на третьому місці у французькому елітному дивізіоні, який вважається топовим національним чемпіонатом в Європі. При цьому суперник «Будівельника» поступається лише учаснику Євроліги «Монако» та клубу «Булонь-Леваллуа» із неповторним Віктором Вембаньямою у складі. В той же час за спиною у «Шоле» знаходяться ще один клуб Євроліги «Асвел», два учасники Кубка Європи та ще чимало міцних колективів. Логічно, що червоно-білі (саме такі клубні кольори у «Шоле») наряду із турецьким «Газіантепом» є головними фаворитами у всьому Кубку Європи ФІБА, а у дуелі з «Будівельником» більшість європейських баскетбольних експертів ставлять на французьку команду.

Їх можна зрозуміти. «Шоле» має дуже сильний ростер і якщо виділяти всіх серйозних баскетболістів у їхньому складі, то потрібно буде перерахувати його більшу половину. Тому зупинимо увагу на американському важкому форварді Патріку Еллісі, який є найкращим снайпером команди в єврокубку (14 очок у середньому за гру і такий самий рейтинг ефективності), захисникові із США Домініці Артісі (13,1 набраний пункт на міжнародній арені, рейтинг ефективності – 11,3) та ще одному американському гравцеві задньої лінії Ті Джеї Кемпбеллі, який є найкращим асистентом команди (11 очок + 4,2 результативні передачі, рейтинг ефективності – 13,5).

Незважаючи на потужний склад, «Шоле» у Кубку Європи далеко не безгрішний. Команда провела в турнірі чотирнадцять зустрічей (причому французам довелося стартувати з кваліфікації, що на початку сезону викликало дуже велике здивування у багатьох шанувальників баскетболу) і здобула в них одинадцять перемог. При цьому варто зазначити, що усі свої поразки французький колектив отримав у виїзних матчах.

Наведемо повний список результатів ігор «Шоле на міжнародній арені в нинішньому сезоні:

28 вересня. «Бешикташ» (Туреччина) – «Шоле» (Франція) – 62:93

30 вересня. «Лейден» (Нідерланди) – «Шоле» (Франція) – 59:71

12 жовтня. «Шоле» (Франція) – «Орадя» (Румунія) – 99:81

19 жовтня. «Мехелен» (Бельгія) – «Шоле» (Франція) – 88:85

25 жовтня. «Рілскі» (Болгарія) – «Шоле» (Франція) – 65:83

2 листопада. «Орадя» (Румунія) – «Шоле» (Франція) – 77:69

22 листопада «Шоле» (Франція) – «Мехелен» (Бельгія) – 89:69

29 листопада. «Шоле» (Франція) – «Рілскі» (Болгарія) – 100:75

13 грудня. «Хемніц» (Німеччина) – «Шоле» (Франція) – 73:83

21 грудня. «Шоле» (Франція) – «Крайова» (Румунія) – 75:56

10 січня. «Порту» (Португалія) – «Шоле» (Франція) – 99:78

24 січня. «Шоле» (Франція) – «Хемніц» (Німеччина) – 77:75

1 лютого. «Крайова» (Румунія) – «Шоле» (Франція) – 64:71

8 лютого. «Шоле» (Франція) – «Порту» (Португалія) – 95:83

Дуель із «Шоле» стане справжнім випробуванням для киян та для їхнього нового керманича Янніка Маррі. Американський наставник-початківець, у якого до цього призначення не було досвіду роботи в ролі головного тренера, поки що провів лише два поєдинки на чолі столичного клубу проти чорногорського «Міленіуму» і виграв їх, але через слабкість опонента не варто всерйоз брати до уваги дані зустрічі. Тепер на Маррі очікує матч номер три в його кар'єрі, і він буде зіграний проти дуже сильного суперника в чвертьфінальній серії плей-оф єврокубка.

Важливим чинником, що гратиме проти «Будівельника», буде календар. Чвертьфінал із «Шоле» йтиме для киян паралельно з аналогічною серією у Північній Європейській Баскетбольній Лізі проти литовського БК «Вулвз». Тож на столичних баскетболістів за два тижні чекають чотири матчі поспіль з величезною відповідальністю і розподілити сили або ж дати відпочити лідерам буде максимально важко. У «Шоле» в цьому плані все значно простіше. Між двома матчами з українським колективом (7 та 14 березня) червоно-білі проводитимуть черговий матч французької регулярної першості і в ньому буде набагато більше місця для відпрацювання ігрових схем під «Будівельник» та відпочинку ключових виконавців.

Враховуючи, що чвертьфінальна серія Кубка Європи ФІБА пройде у форматі двох матчів (вдома – на виїзді) і далі пройде команда, яка перемогла за сумою набраних очок, сьогодні кожен набраний пункт буде вкрай важливим для обох суперників. Але «Шоле» в запасі матиме матч вдома і там французький колектив ще не знав поразок у єврокубкових поєдинках в цьому сезоні. Тож «Будівельнику» необхідно кинути всі сили на досягнення переможного результату, щоб їхати до Франції хоча б із мінімальним очковим запасом. Це непросто, але шанси на успіх в домашньому поєдинку у киян точно будуть.

Прогноз Sport.ua: мінімальна перемога «Будівельника»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Будівельник – Шоле.

Parimatch
  • 3.15
  • 15.0
  • 1.40
Сделать ставку Зробити ставку
Melbet
  • 3.10
  • 15.0
  • 1.39
Сделать ставку Зробити ставку
Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Chystyi_stavok
Блін, після нездійснених очікувань від нашої збірної, перемикнутись на клубний баскетбол якось тяжко.