Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 березня 2023, 21:24
805
0

Віталій АНДРОНОВ: Гандболістки збірної України мають більше вірити у себе

Жіноча збірна України має провести вирішальні матчі за вихід на чемпіонат світу

| Оновлено 09 березня 2023, 21:24
805
0
Віталій АНДРОНОВ: Гандболістки збірної України мають більше вірити у себе
ФГУ

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Віталій Андронов оцінив гру команди у контрольних матчах з румунками та висловив думку щодо майбутнього протистояння із Північною Македонією.

«Це дуже добре, що ми зібралися і провели контрольні ігри проти Румунії перед найбільш важливими для нас матчами - у відборі на чемпіонат світу. Звичайно, хотілось перемогти, але нам протистояв дуже сильний суперник. У захисті ми більш-менш впоралися, однак, на жаль, допомога воротарів була недостатньою. У першій грі тільки 17 відсотків відбитих кидків, у другій - 22 відсотки, це дуже мало. У суперника ці показники - значно вище. Коли наші воротарі чіплялися, тоді і команда грала більш впевнено.

Що стосується малюнку гри, то були відрізки, коли ми грали дуже непогано, але були і провали. Нашою проблемою залишається напад: потрібні командні дії на швидкості. Коли це виходило, ми забивали хороші голи. Але при цьому у нас багато втрат, непорозумінь. Це збірна, тут зібрані провідні гравці, і таких втрат, на рівному місці, не має бути. Також ми багато не забили в ситуаціях сам-на-сам.

У румунок, як і у нас, не було кількох провідних гравчинь, але і без них у суперниць залишався дуже великий вибір, швидкі дівчата, які показали командну гру. Фізично румунки виділялись на нашому фоні. Це помітно навіть неозброєним оком, яка фактура у румунських гандболісток і яка - у наших. Через це ми програємо багато єдиноборств у грі один-на-один. Румунки нічого не роблять такого, чого ми не знаємо, але це робиться швидше, вони - більш заряджені на ворота і кожна гравчиня несе загрозу. Якщо на неї не виходить захисник, вона йде на кидок, якщо - виходить, вона робить обіграш, а коли підтягується другий захисник, віддає передачу партнерці, яка також націлена на ворота, іде в атаку.

Матчі за вихід на ЧС? Це шанс, який нам потрібно використовувати, але саме так буде налаштована і Північна Македонія. Наші гравці мають більше вірити в себе, має бути більше спортивної злості, впевненості у своїх діях. Коли це є, то виходить зовсім інша гра. Потрібно, щоб все склалося: і напад, і захист, і гра воротарів. У сучасному гандболі без допомоги голкіперів, немає чого робити на майданчику. У нападі потрібно більше командних дій на швидкості, грати агресивніше, іти на ворота».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.