Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 06 березня 2023, 13:54
477
0

Артем ПРИМА: «Намагаюся максимально концентруватися на кожну гонку»

Український біатлоніст – про виступ на етапі в Нове-Мєсто

| Оновлено 06 березня 2023, 13:54
477
0
Артем ПРИМА: «Намагаюся максимально концентруватися на кожну гонку»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Прима

35-річний біатлоніст збірної України Артем Прима прокоментував 6 місце в змішаній естафеті на сьомому етапі Кубка світу в чеському Нове-Мєсто.

– Швидкість ви показали досить конкурентоспроможну. Як себе сьогодні почували на трасі?
– Так, самопочуття було краще, ніж у спринті чи в перс'юті, але це далеко ще не те. Та за рахунок того, що дистанція коротка, всього 6 км, можна було потерпіти, десь поборотися, тримати темп. Я ще не в тих кондиціях, щоб отримувати від гонки задоволення, коли ти готовий на всі 100%. Так, я дуже багато гарних емоцій сьогодні отримав, бо дуже контактна була гонка. Коли ми боролися за топ-3, потім за топ-6. Класні емоції залишилися, але моя готовність далеко не та. Не можу поки сказати про причини, вже закінчимо сезон і будемо вирішувати ті проблеми, які є.

– Для спортсмена дуже багато означає його внутрішня впевненість у собі, своїх силах. Деякий час ви виглядали начебто дещо розгубленим. Що зараз із настроєм, внутрішнім станом?
– Концентрація і внутрішній настрій спортсмена - це найголовніше, коли ти налаштовуєшся на старт. Завжди на будь-яку гонку, будь то особиста чи естафета, намагаюся максимально концентруватися. Але ми живемо в таких реаліях, що ранок у нас починається не з кави, а з телеграм-каналів. Дивишся новини, як пройшла ніч у твоїй рідній країні, що з рідними та близькими, як там на фронті. У першу чергу, прокинувся, і всі ці питання треба передивитися, потім перевести подих, і тільки після цього робимо зарядку і п’ємо каву. Я намагаюся концентруватися на кожну гонку і виходжу боротися, по максимуму віддавати себе - настільки, наскільки дозволяє здоров’я.

– Який наразі настрій у команді, адже подіум був на відстані одного пострілу?
– Хороший настрій, так подіум був не так далеко, але і дівчата, і хлопці, і тренери - ми всі розуміємо, який зараз біатлон, і який він став швидкий, і що топ-6 - це дуже хороший результат в естафеті. Я також радий такому результату, бо гонка була дуже і дуже конкурентною. Якийсь один чи два додаткові патрони - і все може помінятися. Так що гонка була дуже конкурентна, а ще дуже гарна в плані емоцій і позитивних почуттів.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.