Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 березня 2023, 14:36
563
1

ЧУ з хокею. Кульмінація першого етапу

У вікенд відбудуться заключні п'ять матчів регулярного чемпіонату.

| Оновлено 23 березня 2023, 14:36
563
1
ЧУ з хокею. Кульмінація першого етапу
ФХУ. «Кременчук» та «Сокіл» зіграють шостий очний матч

У чемпіонаті України – кульмінація першого етапу. У перший вікенд весни відбудуться заключні п'ять матчів регулярного чемпіонату, які дадуть довгоочікувану відповідь – хто ж заповзятливіший і сильніший за інших у гладкій частині сезону!

4 березня, субота
«Кременчук» - «Київ». Кременчук. 14.00
«Берсерки» - «Сокіл». Кременчук. 18.00

5 березня, неділя
«Кременчук» - «Сокіл». Кременчук. 11.00
«Берсерки» – «Київ». Кременчук. 15.00
«Легіон» - «Дніпро». Калуш. 18.00

Інтризі у нинішньому чемпіонаті країни може позаздрити будь-який попередній сезон українського клубного хокею. Давно такого не було (якщо взагалі було?!), щоби одразу три команди за тур-два до фінішу «регулярки» зберігали шанси на перше місце в таблиці: «Дніпро» (67 очок, 29 ігор), «Кременчук» (66 очок, 28 ігор) та «Сокіл» (63 очки, 28 ігор).

Фаворит у цій гонці – «Кременчук». Команді Олександра Савицького у двох домашніх матчах проти невмотивованого «Києва» (5 перемог у всіх очних матчах сезону) та «Сокола» (4 перемоги, 1 поразка) достатньо набрати чотири очки, щоб з першого місця вийти у плей-оф та здобути перевагу свого майданчика до останнього матча за медалі. У разі однакової кількості очок між «Кременчуком» та «Дніпром» перевага залишиться саме за командою з Полтавської області, оскільки у особистих зустрічах (суперники здобули по три перемоги) у «Кременчука» найкраща різниця шайб.

У «Дніпра» в календарі залишилася лише одна зустріч проти зручного в сезоні суперника – «Легіона» з Калуша, але навіть триочкова перемога не гарантує херсонцям тріумф на першому етапі. «Щукам» Олександра Бобкіна потрібно розраховувати на втрату «Кременчуком» трьох очок, тобто на поразку в основний час в одному з двох матчів, що залишилися.

Найгірші шанси на перше місце у київського «Сокола», адже команді Костянтина Сімчука необхідно виграти обидва свої матчі в основний час і сподіватися на майже нереальний розклад із двома поразками «Кременчука», бо у разі гіпотетичної однакової кількості очок між цими командами перевага в особистих зустрічах також буде на боці «помаранчево-чорних».

У будь-якому випадку, головна інтрига в чемпіонаті жива і збережеться до останнього ігрового дня. З нетерпінням чекаємо на розв'язку першого етапу з «десертним» поєдинком неділі між чемпіоном та віце-чемпіоном минулого сезону: «Соколом» та «Кременчуком».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил