Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 05 березня 2023, 08:40
3014
0

Джон Джонс – Сіріл Ган. Прогноз та анонс на бій

Джонс повертається. І одразу історичним поєдинком

| Оновлено 05 березня 2023, 08:40
3014
0
Джон Джонс – Сіріл Ган. Прогноз та анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Джон Джонс (ліворуч) та Сіріл Ган

Джон Джонс (26-1) повертається! Пробувши поза поєдинками цілих три роки, легенда UFC нарешті проведе поєдинок, якого так давно чекають – за титул чемпіона у надважкій вазі. Суперником американця стане француз Сіріл Ган (11-1).

Величезне повернення, гігантський поєдинок та історична подія – чи стане Джон чемпіоном у найважчій ваговій категорії та чи увійде в історію саме так?

Джонс не боксував три роки. Хоча міг повернутись ще у 2021 році

Джон Джонс провів свій останній бій у 2020 році. Тоді американець зустрівся із Домініком Реєсом (12-4) і той бій – точно не найкраще шоу, яке видавав Джон. Джонс займався у клітці чим завгодно, але не намаганнями перемогти. Принаймні, два раунди з п’яти.

Реєс встиг за цей час і не дати себе перевести у партер, і точно сконтрити, а Джон все ходив та неквапливо відповідав. Звісно, далі стало веселіше. Домінік заморився від такого темпу, а суперник почав діяти. Але знову ж таки, без ентузіазму. Рівно стільки, щоб судді віддавали перемогу у раунді – на цьому все. У підсумку американець переміг рішенням суддів, але фани розділились. Хтось казав, що час чемпіона пройшов, він постарішав і погано тренується. Хтось – що йому просто потрібні ще виклики, а напівважка вага не може їх вигадати. Саме тому і Реєс, і Тьяго Сантос змогли придумати, як протидіяти немотивованому опоненту.

Джон залишив титул вакантним та дійсно оголосив, що готовий спробувати себе у хевівейті. У 2021 році поєдинок проти Френсіса Нганну навіть був близький до організації. Принаймні, голосніше про нього потім не говорили.

Джон хотів багато грошей. Називав гонорар у 10 мільйонів замалим, а тренер вважав, що бійцю треба заплатити і 50 мільйонів. Сам Джонс пояснював таку свою позицію:

«Думаю, шанси програти у важкій вазі вищі, тому я попросив Вайта про збільшення. Нганну страшний, велика ймовірність, що він зламає мені щелепу, але я готовий це прийняти при збільшеному гонорарі».

Getty Images/Global Images Ukraine. Джон Джонс

Проте Дейну Вайта це не дуже цікавило. Взагалі бос промоції не зміг домовитись ні з Джонсом, ні з Нганну. Спочатку не знайшов понад десять мільйонів для Джона. А нещодавно не зміг домовитись з Френсісом щодо контракту – заборонив тому боксувати у боксі і Френсіс пішов шукати свою долю в іншому місці.

Джон займався весь цей час чим завгодно. Сперечався з Дейною Вайтом. Сперечався з тренером, який вигнав його після скандалу в готелі. Скандал в готелі – суцільний жах: побиття громадянської дружини на очах трьох дітей, намагання спричинити бійку з поліціянтами та буквально удар головою в капот їхньої машини.

Але Джонс каже, що тренувався. І в соціальних мережах виключно тренування. Багато силових, басейн, боротьба з членами олімпійської збірної, знову багато силових, а ще ударка. Якщо американець справді працював так, як це показував – ми маємо всі шанси побачити справжню битву.

Тим більше, суперник – непростий боєць.

Ган – потужний ударник. Один з найточніших бійців промоції UFC

Француз Сіріл Ган – один з найкращих спортсменів ударного стилю у надважкій вазі UFC. Сіріл завжди бажає працювати трохи осторонь від суперника – влучати та йти на дистанцію. При цьому швидкість, робота ніг та точність ударів дозволяють регулярно чітко виконувати такий план на бій.

Останній поєдинок Гана на даний момент – проти Тая Туіваси. Невеликого, але страшно потужного бійця, який і тримає удар, і може вкласти будь-яким влучанням. Але француз зумів і триматись від нього на відстані, і комбінувати удари руками та ногами, і нокаутувати того.

Окрім Туіваси, Сіріл бив Джуніора Дос Сантоса, Жаїрзіньо Розенструйка, Александра Волкова та Дерріка Льюїса. Причому, підряд за останні чотири роки. У кожного з них здавалось, що є шанси на перемогу над французом, і жоден з них не подужав його роботу ніг та точність ударів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сіріл Ган

При цьому, у поєдинку проти Френсіса Нганну Ган вважався фаворитом, але не зробив нічого. На диво розумний стиль ведення бою від Френсіса зламав все, що мав робити Сіріл. Нганну, будучи страшенним нокаутером, змінив стиль. Не став перти на технічного суперника з купою ударів, а вирішив використати проти того найслабше місце – боротьбу. І, на диво, заборов француза. Просто забрав бій, бо краще почував себе у партері, а план спрацював – перемога рішенням суддів.

Так хто ж фаворит?

Навіть не дивлячись на перерву у три роки, букмекери вважають фаворитом Джона Джонса. На нього можна поставити за 1.6. Перемога суперника оцінюється у 2.6,

Щодо американця є запитання. Візуально він не вразив формою після повернення – навіть пузико з’явилось. Чи не завадить це йому, взагалі не ясно.

Окрім цього, останні поєдинки Джонса є дуже посередніми. Виходити так само на бій у новій, важчій категорії, проти спортсмена рівня Гана точно не можна. Але, можливо, вся справа у мотивації. Відпочити за три роки та знайти сили повернутися час був.

В плюс Гану точно йде майстерність у стійці. Вона не вища за Джонса, але достатня, щоб бути дуже конкурентним. В мінус – боротьба. Вона практично відсутня у француза. Щось він вміє. Блокує, захищається, але загалом – все доволі слабко.

Останнім часом і Джон здав у цьому показнику. Але чи то через якісь спортивні причини, чи банально через небажання втрачати сили – не ясно. У хорошій формі Джон страшенний у боротьбі і втекти від нього там майже неможливо.

Але знову ж таки багато що може впертись у фізичну готовність Джона. Чи достатня вона для того, щоб тягати такого здорованя, як Ган? Сіріл важить приблизно 113-115 кілограмів постійно і загалом габаритніший за Джонса. Не менший - так точно.

Окрім цього, Сіріл гарантовано мав підтягнути цей показник. Якщо вийде захищатись, справді можуть скластись обставини, коли в стійці він буде достатньо швидким, а в партері - достатньо незручним. Тоді можуть скластись неприємні для американця обставини.

Не можна сперечатись із тим, що у найкращій формі Джонс в рази потужніший за візаві. Швидший, точніший та ще й краще захищається за будь-кого, з ким бився Ган. Але це все в теорії, в іншій вазі та мінімум три, а то і п’ять років назад.

Що буде зараз, визначити неможливо. І це ще краще для фанів та інтриги у поєдинку.

Поєдинок Джон Джонс – Сіріл Ган відбудеться ніч із 4 на 5 березня на арені T-Mobile Arena у Лас-Вегасі (США) на турнірі UFC 285. У прямому ефірі поєдинок покаже телеканал Setanta Sports.

Parimatch
  • 1.6
  • 2.6
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.63
  • 2.58
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?
Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0
Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

Неочікуваний варіант. Відомо, який клуб може очолити Клопп після Ліверпуля
Футбол | 01 травня 2024, 20:34 2
Неочікуваний варіант. Відомо, який клуб може очолити Клопп після Ліверпуля

Іменитий наставник може очолити дортмундську «Боруссію»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.