Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 лютого 2023, 19:11
2951
2

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Це був найважчий момент у моєму житті»

Український спеціаліст – про 24 лютого 2022 року

| Оновлено 24 лютого 2023, 19:11
2951
2
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Це був найважчий момент у моєму житті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Шевченко

Андрій Шевченко згадав події річної давнини, коли 24 лютого 2022 року рашисткі окупанти розпочали повномасштабне вторгнення на територію України.

«Я дійсно пам'ятаю кожну секунду того ранку, бо не можу цього забути. Особливо дзвінок від моєї мами, яка була засмучена. Вона плакала і сказала, що почалася війна. Це, напевно, був найважчий момент у моєму житті: почув таку погану новину – те, чого ми всі боялися.

Пам'ятаю, по Києву та всій Україні був сильний ракетний обстріл, який повністю вивів з ладу систему електропостачання. Я ніколи раніше не бачив своєї країни, своє місто Київ без світла. Але реакція людей була дуже сильною. Вони ще більше згуртувалися і почали допомагати один одному.

Я дуже пишаюся українськими спортсменами, які були у країні. Багато хто пішов до армії, почав захищати і боротися за Україну. А дуже багато спортсменів, будучи за кордоном, ніколи не забувають про Україну.

Велика Британія постійно допомагає, збирає кошти, і це приголомшливо. Вона була однією з перших країн, яка надала притулок українцям і надала державну підтримку. Реакція спортивного суспільства також була дуже сильною. Росіяни та білоруси мали бути відсторонені від будь-яких змагань з початку війни. Маємо продовжувати тиснути на уряд росії для припинення війни», – розповів Андрій Шевченко.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pali4144
В перший день не було масованих відключень електроенергії. Чи це вже він не про перший день?