Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 лютого 2023, 22:04
3794
0

Італія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу

Наша збірна продовжує боротьбу за вихід на світову першість

| Оновлено 23 лютого 2023, 22:04
3794
0
Італія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу
fbu.ua

Поєдинок Італія – Україна відбудеться в четвер, 23 лютого, в Ліворно. Початок поєдинку о 22.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

Підходить до завершення затяжний відбір на Кубок Світу-2023. Національним збірним по всій планеті залишилося взяти участь в останньому кваліфікаційному вікні. Для українського колективу воно буде включати виїзний поєдинок проти Італії та домашню зустріч із Нідерландами.

Турнірне становище у синьо-жовтої команди непросте, але не без шансів на успіх. Для того, щоб зіграти на планетарному форумі підопічні Айнарса Багатскіса повинні виграти обидва свої матчі та розраховувати на те, що Ісландія та Грузія програють мінімум один раз у своїх поєдинках. Є варіанти, за яких цього може бути недостатньо для успішного подолання кваліфікації нашою збірною, але вони більше з розряду теорії, тому не станемо загострювати на них увагу.

Українська національна команда розпочне вирішальне для себе ігрове вікно виїзним поєдинком проти Італії. Апенінці посідають у нашій групі друге місце з шістьма перемогами та двома поразками і вже гарантували собі путівку на світовий форум. Тому тренерський штаб наших суперників на чолі з Джанмарко Поццеко має повне моральне право присвятити останні матчі відбору напрацюванню ігрових зв'язків та перегляду найближчого резерву. Певною мірою це припущення виявилося вірним. Якщо вивчити ростер збірної Італії на цю гру з Україною, то в ньому будуть присутні лише чотири гравці, які билися з нашою збірною 24 серпня в Ризі (Ніко Менніон, Марко Спіссу, Джампаоло Річчі та Пол Біліга). А якщо порівнювати із заявкою Скуадри Адзурри на нещодавній Євробаскет-2022, то до них додається ще Амедео Тессіторі.

Загалом, заявка збірної Італії на матч з Україною виглядає так:

Захисники: Ніко Менніон («Віртус Болонья»), Марко Спіссу («Венеція), Дієго Флаккадорі («Тренто»), Джордано Бортолані («Верона»), Ріккардо Вісконті («Пезаро»), Томас Вольдетенсе («Варезе»)

Форварди: Джампаоло Річчі («Мілан»), Ріккардо Мораскіні («Венеція), Гульєльмо Карузо («Венеція»), Лука Северіні («Тортона»)

Центрові: Пол Біліга («Мілан»), Амедео Тессіторі («Венеція)

Як бачимо, склад у італійців й справді експериментальний. У ньому відсутні багато відомих баскетболістів. Однак це зовсім не означає, що апенінці не гратимуть на перемогу перед своїми вболівальниками, а викликані гравці не захочуть в повній мірі проявити себе на очах у Джанмарко Поццеко.

Протистояти даному варіанту збірної Італії буде дуже непоганий як для середини сезону склад нашої національної команди. На заключні матчі кваліфікаційного етапу тренерський штаб збірної України викликав наступних баскетболістів:

Захисники: Ілля Сидоров, Іссуф Санон, Денис Лукашов (усі – «Прометей»), Анатолій Шундель («ТалТех», Естонія), Олександр Ковляр («Калев», Естонія)

Форварди: В´ячеслав Бобров, Богдан Близнюк, Володимир Конєв (усі - «Будівельник»), Олександр Липовий («Прометей»), Володимир Герун («Бетіс», Іспанія), Андрій Войналович («Тарту», Естонія)

Центровий: Артем Пустовий («Мурсія», Іспанія)

Після пропуску грудневого ігрового вікна до збірної повернулися такі ключові її гравці як Іссуф Санон, Богдан Близнюк та Артем Пустовий. Є в заявці і один можливий дебютант – для Олександра Ковляра найближчі поєдинки можуть стати першими у дорослій збірній. Також звертають на себе увагу два баскетболісти, які повернулися до головної команди після великої перерви. Володимир Конєв (він же став єдиним представником української Суперліги в збірній) востаннє виступав за синьо-жовтий колектив ще у вересні 2018 року, а Анатолій Шундель такого привілею удостоювався лише в двох поєдинках у листопаді 2020 року. Із втрат нашої збірної варто відзначити відсутність легкого форварда «Прометея» Івана Ткаченка, який за минулий рік став важливим складовим елементом української національної команди.

Проте із нинішнього складу збірної України з італійцями зіграють не всі. Через проблеми зі здоров'ям на Апенніни не полетіли Анатолій Шундель та Володимир Конєв. Особливо відчутним погрожує стати відсутність останнього, адже у фронткорті нашої збірної ротація може перетворитися на дуже обмежену. І тут також можна згадати відсутність ветерана національної команди В'ячеслава Кравцова, котрого не відпустив його клуб (у чемпіонаті Тайваню не передбачене лютневе вікно на матчі національних команд).

Втім, наша збірна має достатній кадровий потенціал для перемоги над такою версією Італії. Буде нелегко, заповнені трибуни (на матчі очікується аншлаг) із перших хвилин поженуть господарів уперед, але це синьо-жовтим необхідно перетерпіти. Для української команди не залишилося права на помилку, та й самі підопічні Айнарса Багатскіса це чудово розуміють і спробують виправити своє турнірне становище. Залишається тільки вірити в наш колектив та побажати йому успіхів у дуже важливому поєдинку.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Італія Україна.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Іспанія

8

7

1

675:570

+105

15

2. Італія

8

6

2

724:693

+31

14

3. Грузія

8

4

4

630:654

-24

12

4. Ісландія

8

4

4

645:685

-40

12

5. Україна

8

3

5

664:656

+8

11

6. Нідерланди

8

0

8

576:656

-80

8

23 лютого

Італія – Україна

Ісландія – Іспанія

Нідерланди – Грузія

Parimatch
  • 1.36
  • 15.7
  • 3.38
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.45
  • 2.81
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 40
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 2
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.