Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 лютого 2023, 22:27
5983
20

Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу через допуск росіян

І всі інші турніри, на які допустять представників рф і рб

| Оновлено 22 лютого 2023, 22:27
5983
20
Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу через допуск росіян
НОК України. Олександр Хижняк

Збірна України з боксу не виступатиме на чемпіонатах світу серед жінок та чоловіків у 2023 році. Про таке рішення повідомив віцепрезидент федерації боксу Олег Ільченко.

«Відповідь наша чітка: наші спортсмени та представники федерації боксу України не виступають там, де будуть виступати представники країн-агресорів – це росія та білорусь», – заявив Ільченко.

Відзначимо, що Україна приєднується до низки країн, які уже оголосили про своє рішення бойкотувати чемпіонат світу. Бойкот турнірів вже висловили федерації боксу дев'яти країн світу: США, Польщі, Швейцарії, Нідерландів, Великої Британії, Ірландії, Чехії, Швеції та Канади.

Також віцепрезидент ФБУ заявив, що збірна бойкотуватиме Олімпіаду-2024 і елітний турнір Кубок Странджа, якщо там будуть виступати боксери з рф чи рб. Основним турніром для збірної України з боксу будуть Європейські ігри, що відбудуться у червні в Польщі. На цьому турнірі не будуть виступати боксери з рф та рб, а також він буде відбірковим на Олімпіаду-2024.

Обидва чемпіонати світу з боксу відбудуться навесні: жіночий – з 15 по 26 березня у Нью-Делі, чоловічий – з 1 по 14 травня у Ташкенті.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Мандрівник
Только протрезвели что-ли? Первыми должны были это заявить, а не десятыми
Обсервер Влад
Ще б в тенісі нарешті дійшли до такого рішення. А то українці постійно грають з терористами як ні в чому не бувало
an52
Такі смішні пропозиції "надо виходити і бити їх...". Ви хоч дивилися коли-небудь аматорський бокс? Там засудити спортсмена - на раз-два. А дострокові перемоги - скоріше виключення, ніж правило. От і спробуй когось "порвати", коли заправляє всім виблядок кремльов і його шайка-лійка
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zelc006
Ось Минай - справжні  козачели, не очканули! Треба їх відрядити - вони набьють мордахи чумазим! 
Олег Мандрівник
Уже и немцы присоединились к бойкоту
dima.krot
Лучше б вышли и набили им еб*ло.. Лучшего способа, кроме фронта, этого нет... Это же не бадминтон.
Nick.Grabowski
1. Чому питання та обговорення бойкоту роcіян в боксі почалось лише зараз, в лютому 2023 року, а не скажімо в травні 2022 року?
2. Як пройшли боксерські змагання в 2022 році - на любительському та професійному рівні, особливо ті, де приймали участь росіяни? 
3. Як там з великою підтримкою кремлівського лакея Умара Кремльова, якого так любили керівники українського боксу та деякі боксери в 2021 році?
4. Що робити зі спортсменами (не лише боксерами) з росії, які публічно (сміливо) виступили проти війни та режиму путіна?
Aleks
Бойкот не когда не к чему хорошему не приводил. Надо выходить и бить россиян как тузик грелку, а то что мы не будем выступать на чемпионате, и, что дальше, через месяц все об этом забудут. Мы просто себя наказываем, некого больше.