Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 лютого 2023, 18:37
2795
5

МОК роз'яснив значення нейтрального статусу для рашистів та білорусів

Відомство Томаса Баха заявило про солідарність із Україною

| Оновлено 21 лютого 2023, 18:37
2795
5
МОК роз'яснив значення нейтрального статусу для рашистів та білорусів
МОК

Міжнародний олімпійський комітет роз'яснив значення нейтрального статусу, як умови повернення представників рф та рб у міжнародний спорт.

«Ми розуміємо прагнення підтримати українських спортсменів та українську олімпійську спільноту, які страшенно страждають від війни, разом з усіма іншими українцями. Але Олімпійський комітет і, у ширшому сенсі, олімпійське співтовариство також зобов'язані дотримуватися Олімпійської хартії і, у ширшому розумінні, міжнародні норми у сфері прав людини, які забороняють дискримінацію.

Рішення про участь спортсменів із російським чи білоруським паспортом в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі не ухвалено. Обговорювана тема стосується їхньої участі у міжнародних змаганнях в Азії у майбутньому літньому спортивному сезоні. У жодному з документів, опублікованих МОК, ви не знайдете згадки про ОІ-2024. Чи потенційно російські та білоруські спортсмени можуть бути на ОІ-2024? Ми не можемо здогадуватися з цього питання, навіть не знаючи, чи буде зроблено перший крок чи як.

Але одне зрозуміло: ми не говоримо про російських чи білоруських спортсменів, ми говоримо про нейтральних спортсменів, які дотримуються суворих умов, які ми встановили, включаючи відсутність будь-якої ідентифікації з їх країною та НОК, і повне дотримання антидопінгових правил.

Які критерії визначення, чи активно російський чи білоруський спортсмен підтримує війну? Наразі ведеться розробка початкової концепції умов для участі. Рішення не ухвалено. Як можуть виглядати деталі, слід обробити та прийняти рішення. На цьому етапі передчасно намагатися відповісти на це питання», - сказано серед іншого у релізі МОК.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AnDiM
Що там незрозумілого? Ви виродки намагаєтесь будь-якими способами повернути до змагань гвалтівників та вбивць дітей.
adidas77
МОК намагаються, як та зміюка викрутитись!Виродки!
GloryUkraine
😡😡😡
Voxa Hvedyk
Які "нафіг" нейтральні спортсмени?
Вони що з Африки чи Океанії приїдуть?
aleks8-48
Недопуск спортсменов к ОИ - дискриминация? А давать нейтральный статус гражданам реального государства - это не дискриминация?