Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 21 лютого 2023, 19:42
1529
0

Мотор – Бідасоа. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ

Матч, у якому запоріжці зобов’язані набирати очки

| Оновлено 21 лютого 2023, 19:42
1529
0
Мотор – Бідасоа. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ
Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч «Мотор» – «Бідасоа» відбудеться у вівторок, 21 лютого, в Німеччині. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Sport1.

До завершення основного етапу Європейської Ліги ЄГФ 2022/2023 залишається лише два тури. Наразі чинний чемпіон України посідає останнє місце в групі D, але все ще зберігає шанси на вихід до плей-оф. Для цього підопічним Гінтараса Савукінаса необхідно набрати мінімум три очки в поєдинках, що залишилися, і розраховувати на успішний збіг результатів в інших зустрічах свого секстету.

Попри багато «якщо», шанси нашого клубу цілком реальні. «Мотор» вже відіграв усі поєдинки проти беззаперечних фаворитів нашої групи (німецького «Фюхсе Берлін» та данського «Скандерборга»), тоді як основним конкурентам українського колективу належить з кимось із них зіграти як мінімум один раз. Відповідно, втрати очок у них будуть. А самим запоріжцям необхідно набрати хоч один пункт у сьогоднішній грі з іспанським клубом «Бідасоа» (а ще краще виграти цей матч) і в останньому турі взяти гору у північномакедонського «Єврофарма» в ключовому поєдинку за плей-оф. Однак розпочати свій турнірний підйом необхідно з успішного результату з піренейським колективом.

Перший матч між сьогоднішніми суперниками відбувся 22 листопада минулого року. В Іспанії підопічні Гінтараса Савукінаса провели успішний перший тайм, вигравши його з рахунком – 9:12, але у другій частині гри наш колектив не вистояв під натиском непростого суперника. Фінальна сирена зафіксувала домашню перемогу клубу «Бідасоа» – 26:22. Тепер запоріжцям конче необхідно брати реванш. Також не зайвим буде поборотися і за різницю в особистих протистояннях з іспанським колективом, адже теоретично «Мотор» може видертися навіть на третю підсумкову позицію у своїй групі.

Варто зазначити, що перед ключовими поєдинками єврокубкового сезону чинні чемпіони України втратили не останнього виконавця зі своєї кадрової обойми. Буквально кілька днів тому команду покинув литовський лівий напівсередній Йонас Трухановічус. Досвідчений прибалт, який у своїй персональній колекції нагород має титул переможця Ліги чемпіонів, підписувався запорізьким клубом влітку 2021 року на лідерську перспективу ще того, лігочемпіонського «Мотора». Проте, отримавши невдовзі серйозну травму, литовець за півтора сезони так і не заграв у нашому клубі на повну потужність. Наразі ж фінансова ситуація в українській команді змінилася в гірший бік і Трухановічуса, який оговтався після пошкодження, перед закриттям трансферного вікна було продано до німецького «Штутгарту». Тепер у складі запоріжців числиться лише один легіонер – іспанський лінійний Карлос Моліна, який спеціалізується на грі в захисті.

Втім, навіть із кадровою втратою «Мотор» може поповнювати очковий багаж у грі з піренейським клубом. Запоріжці набрали непогану ігрову форму і гідно виглядали на тлі лідерів своєї групи Ліги Європи ЄГФ. У свою чергу, іспанці після січневої паузи поки не вражають і протягом лютого вже встигли сенсаційно програти в єврокубках португальському колективу «Агуаш-Санташ» – 25:28 та навіть поступитися одному з аутсайдерів Ліги Асобаль «Моррасо Кангасу» – 26:27. «Бідасоа» зараз явно не виблискує, тому підопічні Гінтараса Савукінаса зобов'язані скористатися ситуацією і набрати залікові пункти, які дозволять розраховувати на подальше подолання групового етапу і вихід до плей-оф.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Фюхсе Берлін

8

8

0

0

280:218

+62

16

2. Скандерборг Орхус

8

6

0

2

248:221

+27

12

3. Бідасоа

8

3

1

4

235:237

-2

7

4. Єврофарм Пелістер

8

2

2

4

221:242

-21

6

5. Агуаш-Санташ

8

1

2

5

203:240

-37

4

6. Мотор

8

1

1

6

220:249

-29

3

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Parimatch
  • 4.50
  • 10.0
  • 1.28
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4.55
  • 10.0
  • 1.30
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.