Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 березня 2023, 14:31
1320
0

ЧУ з хокею: турнірні розклади на фінішній прямій

До завершення першого етапу залишилось провести по 4-6 матчів

| Оновлено 23 березня 2023, 14:31
1320
0
ЧУ з хокею: турнірні розклади на фінішній прямій
ФХУ. Чи зустрінуться «Дніпро» - «Сокіл» у плей-оф?

Чемпіонат України з хокею в сезоні 2022-2023 років поступово підбирається до найцікавішої своєї частини – матчів плей-оф. Втім і фініш регулярного чемпіонату викликає підвищений інтерес. Ще б пак! Адже відразу три команди реально претендують перемогу за підсумками першого етапу.

В цьому питанні конкуруючі команди хочуть не стільки потішити власні амбіції, скільки уникнути у півфіналі протистоянь із прямими конкурентами.

Розглянемо позиції та шанси команд на фінішній прямій.

1 місце – «Дніпро» (Херсон)
25 матчів, 58 очок

Матчі, які залишились:

«Легіон» (г) – 19.02
«Легіон» (д) – 20.02
«Берсерки» (г) – 25.02
«Кременчук» (г) – 26.02
«Легіон» (д) – 05.03

Найцікавіше, що ключовим гравцем у боротьбі за перемогу в регулярному чемпіонаті може стати калуський «Легіон». Команда з Івано-Франківщини чотири рази гратиме проти представників топ-3. Три матчі підопічні Альберта Шафікова гратимуть проти «Дніпра», з яким у «Легіона» поки що грати не виходить.

Різниця між матчами минулого календарного року з майбутніми поєдинками полягає у тому, що «Легіон» вже не виглядає тією розбалансованою командою, яка нічого не могла протиставити лідерам змагань. Та й «Дніпро» останнім часом виглядає важкувато навіть у матчах проти аутсайдерів.

Втім все в руках у підопічних Олександра Бобкіна. Перемоги в усіх заключних матчах гарантують херсонцям першу сходинку за підсумками «регулярки». Для «Дніпра» перша позиція – пріоритетний варіант. По-перше, команда матиме перевагу власного майданчика на всіх стадіях плей-оф. По-друге, перемога в «регулярці» дозволить херсонцям не витрачати зайвий час на поїздки – всі матчі цієї пари будуть зіграні на арені імені Степана Бандери. І по-третє, команда за будь-яких варіантів гарантує собі комплект нагород.

Чи зможе «Дніпро» пройти цю п’ятиматчеву дистанцію без очкових втрат? Не дуже віриться. Але це буде й не потрібно, якщо херсонська команда здолає в очному протистоянні «Кременчук».

Прогноз: перемога в регулярному чемпіонаті.

2 місце – «Кременчук»
24 матчі, 57 очок

Матчі, які залишились:

«Київ» (г) – 18.02
«Сокіл» (г) – 19.02
«Легіон» (д) – 25.02
«Дніпро» (д) – 26.02
«Київ» (д) – 04.03
«Сокіл» (д) – 05.03

Підопічні Олександра Савицького є віртуальними лідерами чемпіонату. Але перетворити віртуальне лідерство на реальне буде не так то й просто.

З одного боку, команда з Полтавщини 4 з 6 матчів проведе на власному майданчику. Але лише дві зустрічі будуть проти відносно прохідного суперника. Позитивним моментом для «містян» є вдалий баланс матчів проти «Сокола». А ось із херсонським «Дніпром» у «Кременчука» ситуація складається з точністю до навпаки. До речі, якщо подивитися на баланс особистих матчів, то потенційний півфінал проти «Сокола» може виглядати для «Кременчука» пріоритетним варіантом. Все ж таки у п’яти матчах проти «Легіона» підопічні Олександра Савицького програли двічі, а ще в одному поєдинку змогли перемогти тільки в овертаймі.

Знаючи максималізм головного тренера «містян» можна не сумніватися, що «Кременчук» не буде займатися математикою і підбирати собі суперника. Ключових поєдинків у команди відразу декілька. Тому й пройти цю дистанцію з мінімальними втратами буде надзвичайно складно.

Прогноз: «Кременчук» не програє в очних протистояннях «Соколу», але завершить регулярний чемпіонат на другій позиції.

3 місце – «Сокіл» (Київ)
26 матчів, 57 очок

Матчі, які залишились:

«Берсерки» (д) – 18.02
«Кременчук» (д) – 19.02
«Берсерки» (г) – 04.03
«Кременчук» (г) – 05.03

Найменше матчів залишилося зіграти чинному чемпіону України київському «Соколу». Та й суперники у киян ті самі – «Берсерки» та «Кременчук». Можна спрогнозувати, що у поєдинках з харків’янами очкових втрат у «Сокола» не буде. А ось матчі проти «містян» можуть стати ключовими. Тільки питання – у боротьбі за що?

Справа у тому, що навіть 12 очок не гарантують «Соколу» абсолютно нічого. Ті ж 12 очок «Дніпро» може взяти в матчах проти «Легіона» та «Берсерків». Тож пріоритетним питанням для киян може стати боротьба за друге місце та перевагу власного майданчика. Враховуючи різний розмір майданчиків у Києві та Кременчуці, домашні стіни можуть стати одним із ключових факторів у боротьбі за вихід до фіналу.

Прогноз: «Сокіл» побореться, але фінішує на третьому місці в «регулярці».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.