Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 21 лютого 2023, 16:32
758
0

Георгій ЗУБКО: «На ЧС-2023 поборемося за медалі»

Глава ФХУ окреслив чіткі завдання на квітневий ЧС-2023 до 18 років

| Оновлено 21 лютого 2023, 16:32
758
0
Георгій ЗУБКО: «На ЧС-2023 поборемося за медалі»
ФХУ. Президент ФХУ Георгій Зубко

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко з позиції керівника підбив підсумок тренувального збору юнацької збірної України (U-18) у Будапешті та чітко окреслив завдання, які стоятимуть перед командою на квітневому чемпіонаті світу у дивізіоні 1А.

Президент Федерації хокею України з позиції керівника підвів підсумок тренувальному зборові юнацької збірної України в Будапешті, чітко окреслив завдання, які стоятимуть перед командою на квітневому чемпіонаті світу в дивізіоні 1А, а також розповів, які кроки ФХУ здійснить у напрямі сприяння розвитку молодих українських хокеїстів найближчим часом.

– Мене тішить те, що не дивлячись на труднощі, які супроводжують наше життя в умовах війни, усі національні збірні продовжують працювати згідно з затвердженим перед стартом поточного сезону планом, – бере слово Георгій Зубко. – Звісно, до юнацької збірної, складеної з гравців, не старших 18-ти років, увага віднедавна особлива. Команда повернулася в другий за силами ешелон світового хокею після чотирирічної відсутності в ньому. Наше завдання – створити умови, щоб українці виглядали в дивізіоні 1А достойно. Це зобов’язує нас ставитися до всіх процесів, пов’язаних з очолюваною Олександром Бобкіним командою, найвідповідальніше і найвимогливіше.

Підсумками збору в Будапешті особисто я дуже задоволений. Тренери мали змогу переглянути поточний ступінь готовності хокеїстів, які виступають у різних країнах Європи, як у тренувальному режимі, так і в зустрічах зі старшими за віком суперниками, лідерами чемпіонату Угорщини U21. Хлопці отримали змогу попрацювати на інших швидкостях, відчути іншу силу кидків.

Ставимо перед тренерським штабом офіційне завдання: здобуття медалей. Маємо всі передумови, щоб виступити добре. Ми не вважаємо себе аутсайдерами дивізіону 1А. Тим паче, що в юнацькому хокеї чимало непередбачуваних речей. Не у всіх країнах може бути сильний базовий рік. Натомість у нас ця вікова категорія достатньо міцна для того, щоб не просто боротися за збереження прописки в ешелоні 1А, а претендувати в ньому на високі місця. Певен, ми здатні боротися на рівних з усіма суперниками».

Нагадаємо, що в рамках підготовки команди до ЧС-2023 U18 українські юнаки переграли в Угорщині старших на три роки суперників: МАС «Будапешт» U21 (6:2), «Фехервар» U21 (4:3 Б) та «Уйпешт» U21 (5:0).

На світовому форумі у квітні нашими опонентами будуть збірні Франції (господарі), Казахстану, Данії, Угорщини та Японії.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.