Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 лютого 2023, 15:44
2449
3

Україна – Литва. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Вирішальний ігровий день для нашої збірної

| Оновлено 12 лютого 2023, 15:44
2449
3
Україна – Литва. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
fbu.ua

Поєдинок Україна – Литва відбудеться в неділю, 12 лютого, в Ризі. Початок поєдинку о 16.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

П'ятий тур кваліфікації на Євробаскет-2023, що відбувся минулого четверга, був для нашої збірної підготовчим до головного поєдинку всього відбору. «Синьо-жовті» оформили передбачувану перемогу над Фінляндією. Так само Франція більш ніж очікувано обіграла Литву. І тепер в особистій зустрічі українки та литовки розіграють друге місце у групі В, яке дасть змогу претендувати на вихід до фінальної частини континентальної першості.

З самого початку було зрозуміло, що Фінляндія фінішує у нашому квартеті четвертою і результати двох зустрічей із північними дівчатами не матимуть для українок серйозного значення. А ось сьогодні Аліна Ягупова і компанія мають викластися на повну. Підопічні Срджана Радуловича потребують максимально великої перемоги над прибалтійською командою, щоб прослизнути на майбутній чемпіонат Європи.

Нагадаємо, на Євробаскет-2023 поїдуть лише чотири найкращі збірні з числа тих, що посіли другі місця в десяти відбіркових групах. Причому в цьому рейтингу не братимуться до уваги протистояння із четвертими командами своїх квартетів. Вже зараз зрозуміло, що показників у три перемоги та одну поразку не зможе досягти жодна збірна. Відповідно, все вирішуватиметься по різниці м'ячів у особистих зустрічах. Зараз вона у наших дівчат становить -21, що дуже погано.

Варіантів розвитку подій зараз багато. Досить сказати, що збірна Ізраїлю, одна з господарок майбутньої першості, яка виступала в даному відборі поза конкурсом, вже точно буде другою у своїй групі з одними із найкращих показників у зведеній турнірній таблиці. Таким чином, відкривається один бонусний слот для найкращої п'ятої команди у рейтингу других місць. Подібний фокус може провернути і друга країна-господарка (збірна Словенії), якщо переможе полячок, і тоді навіть шоста загальна позиція проб'ється на Євробаскет. А якщо наші західні сусідки переможуть балканок, то тоді власноруч із ймовірністю у 99% заберуть одну з путівок собі. Загалом, турнірних сценаріїв справді багато і назвати точну різницю, яка потрібна українкам у матчі з литовками, вкрай складно.

На жаль, наш суперник не є тією командою, щоб у грі з ним легко набити велику різницю. Литовки раніше були міцною національною збірною за європейськими мірками. Їхній розквіт припав на 90-ті роки, коли балтійська команда займала високі місця на континентальних першостях, а в 1997 стала його переможницею. Однак у новому тисячолітті успіхи балтійок пішли на спад. Команда вже не претендувала на високі місця на жіночих Євробаскетах, а після 2015 року й зовсім навіть перестала успішно долати відбори на чемпіонати Європи.

Наразі литовки вже не такі грізні, але все одно залишаються дуже небезпечними суперницями. Це сповна відчула на собі наша збірна, коли 24 листопада минулого року була обіграна сьогоднішнім опонентом. У тій грі фаворитом була Україна, але програвши підбирання (39 зібраних відскоків проти 48) і показавши вкрай невисокий відсоток реалізації триочкових (9 із 44, 20,5%), синьо-жовта команда зазнала чутливої поразки – 62:81.

Наразі це фіаско тягне підопічних Срждана Радуловіча на протилежний бік від Євробаскету-2023. Однак, все ще можна виправити. Залишається побажати нашим дівчатам показати свою найкращу гру в найбільш необхідний для цього момент і оформити велику перемогу. І в жодному разі не розслаблятися та бути максимально зібраними до фінального свистка. Кожне набране очко, кожен підбір і, на жаль, кожен промах можуть виявитися вирішальними. А далі варто запастися терпінням і до глибокого вечора чекати на завершення турнірних баталій по всій Європі.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Франція

5

4

1

449:386

+63

9

2. Литва

5

3

2

346:343

+3

8

3. Україна

5

3

2

391:391

0

8

4. Фінляндія

5

0

5

322:388

-66

5

12 лютого

Україна – Литва

Фінляндія – Франція

Parimatch
  • 1.50
  • 15.0
  • 2.75
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.46
  • 15.0
  • 2.70
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дніпро вдруге обіграв Рівне і став чемпіоном України з баскетболу
Баскетбол | 24 квітня 2024, 21:05 8
Дніпро вдруге обіграв Рівне і став чемпіоном України з баскетболу

Команда Володимира Коваля виграла чемпіонську серію Суперліги

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Без шансів
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил