Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 лютого 2023, 18:43
596
0

Молодий українець отримав великий айс-тайм у Кошице

Михайло Красножон дебютував у команді, де розпочинав кар'єру Петер Бондра

| Оновлено 09 лютого 2023, 18:43
596
0
Молодий українець отримав великий айс-тайм у Кошице
Фото ХК «Кошице». Михайло Красножон

Гравець молодіжної збірної 18-річний Михайло Красножон дебютував на початку лютого за дорослу команду «Кошице», за яку свого часу починав виступати і став знаменитим на весь світ український словак – 5-разовий учасник матчу «Всіх зірок НХЛ», легенда «Вашингтона» форвард Петер Бондра.

Минулого сезону уродженець Дніпра Михайло Красножон став чемпіоном молодіжної ліги Словаччини з «Кошице», а в сезоні-2022/23 у команді до 20-ти років набрав рекордні для себе 38 (18+20) очок у 33-х іграх та отримав виклик у Екстралігу.

Дебют Красножона припав на домашню гру «Кошице» проти «Слована» і в присутності 6 384 глядачів завершився з футбольним рахунком 1:0 на користь лідера з Братислави. Українець провів на льоду 6 хвилин 19 секунд і відзначився одним кидком по воротах.

«Кращий час для дебюту складно було придумати – перша гра і одразу проти «Слована». Це найголовніше тут дербі, – розповідає Михайло Красножон. – На трибунах перебували друзі, а найголовніші мої вболівальники – моя сім'я, підтримували мене по телевізору у моєму рідному місті в Україні.

Прем'єра в Екстралізі у мене відбулася у четвертій трійці з досвідченими гравцями і, вважаю, дебют вийшов, бо не очікував, що одразу в першій зустрічі отримаю великий айс-тайм. Перед матчем досвідчені хокеїсти порадили не хвилюватися і просто отримувати задоволення. Напевно, це допомогло і у грі взагалі не було мандражу. Хвилювання трохи було присутнє на розминці, коли побачив багато глядачів на трибунах, але тривало воно недовго. Після гри партнери похвалили, а тренери сказали, що хороша робота, тож, власне, і залишили мене з дорослою командою на наступну зустріч».

У поточному сезоні «Кошице» посідає третє місце в таблиці (72 очки), відстаючи на 9 пойнтів від «Зволена» та 10 - від «Слована».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.