Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 08 лютого 2023, 21:14
1297
0

Прометей – Цедевіта Олімпія. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Лідер групи приймає аутсайдера

| Оновлено 08 лютого 2023, 21:14
1297
0
Прометей – Цедевіта Олімпія. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Прометей» – «Цедевіта Олімпія» відбудеться в середу, 8 лютого, в Каунасі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали «Xsport» та «Setanta Sports Ukraine».

Завдяки шести перемогам поспіль в Кубку Європи 2022/2023 «Прометей» практично вирішив питання виходу до наступного етапу змагань, а остання вікторія над грізним іспанським «Ховентудом» й зовсім підняла український клуб на чисте перше місце в турнірній таблиці. Однак всім відома істина, що втриматися на вершині ще складніше, ніж на неї злетіти. І тепер слобожанцям належить захищати завойовані позиції, а свій перший матч у статусі лідера групи А діючі чемпіони України за іронією календаря проведуть проти аутсайдера групи, яким є словенська «Цедевіта Олімпія».

Хто до старту єврокубків міг би подумати, що команди після 13-ти турів будуть займати свої нинішні місця. Багато європейських баскетбольних експертів відносили «Прометей» до темних конячок турніру, а «Цедевіта Олімпія» хоча й не відносилася до фаворитів нашої групи, але місце в плей-оф їй відводили залізне. Однак після більш ніж двох третин змагальної дистанції балканці замикають групу А і для подальшого продовження боротьби їм необхідно буде дуже добре постаратися.

Словенський колектив має досить непоганий склад за мірками Кубка Європи. В ньому присутні ряд відомих в баскетболі імен (Джош Адамс, Йогі Феррелл, Ален Оміч, Зоран Драгіч та інші) і декілька молодих проспектів, серед яких варто виділити хорвата Карло Матковича. Тим не менш, клуб з Любляни за тринадцать поєдинків спромігся оформити лише три перемоги.

Повний список результатів «Цедевіти Олімпії» в Кубку Європи 2022/2023 виглядає наступним чином:

12 жовтня. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Бурсаспор» (Туреччина) – 73:81

19 жовтня. «Клуж-Напока» (Румунія) – «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – 94:76

26 жовтня. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Ховентут» (Іспанія) – 78:100

2 листопада. «Венеція» (Італія) – «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – 76:68

22 листопада. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Прометей» (Україна) – 89:94

30 листопада. «Лієткабеліс» (Литва) – «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – 104:98

6 грудня. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Ратіофарм» (Німеччина) – 108:78

14 грудня. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Брешія» (Італія) – 80:83

21 грудня. «Бург» (Франція) – «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – 90:91

11 січня. «Бурсаспор» (Туреччина) – «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – 111:93

18 січня. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Клуж-Напока» (Румунія) – 80:88

25 січня. «Ховентут» (Іспанія) – «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – 96:91

1 лютого. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Венеція» (Італія) – 77:73

Лідерами «Цедевіти Олімпії» є американська пара гравців задньої лінії Йогі Феррелл – Джош Адамс. Перший з них – найкращий снайпер та головний асистент команди (19,8 очок + 5,4 результативних передач). Захисник демонструє при цьому середній рейтинг ефективності у 23,7 балів, що на сьогодні є кращим показником у Кубку Європи 2022/2023. Джош Адамс поповнює командну скарбничку в середньому рівно на 15 пунктів і статистично рахується другим скорером команди. Також не можна не відмітити словенського бігмена Алена Оміча. Досвідчений балканець цементує трисекундну зону «Цедевіти Олімпії» і лише трохи не дотягує до середнього дабл-даблу на міжнародній арені (10,2 набраних пунктів + 9,4 підбирань).

Варто звернути увагу на місце проведення поєдинку. Другий раз у в нинішньому сезоні підопічні Ронена Гінсбурга у зв'язку із зайнятістю «Арени Рига» зіграють у литовському Каунасі. На «Жальгіріс Арені», яка вважається однією з найкращих в Європі и буде в травні приймати Фінал чотирьох Євроліги, «Прометей» вже відзначився поразкою від німецького «Ратіофарма» – 105:106. Тепер діючим чемпіонам України час виправляти статистику.

Сьогоднішня зустріч стане останньою в Кубку Європи перед паузою на завершальні матчі відбору на світову першість 2023 року, і для наших збірників було б дуже непагано відправитись до національної команди в хорошому настрої. Та й взагалі «Прометею», після вже пройденого турнірного шляху, максимально не з руки втрачати очки в домашній зустрічі с аутсайдером. Фаворитом поєдинку вважається наш клуб і залишається побажати йому підтвердити передматчеві розклади.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Parimatch
  • 1.35
  • 14.0
  • 3.60
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.35
  • 15.0
  • 3.65
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.