Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 08 лютого 2023, 20:12
1139
0

Будівельник – Патріоті Левіце. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кияни завершують стадію Топ-16

| Оновлено 08 лютого 2023, 20:12
1139
0
Будівельник – Патріоті Левіце. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Будівельник» - «Патріоті Левіце» відбудеться в середу, 8 лютого, в Італії. Початок гри о 20.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «УНІАН».

Після непростої гостьової перемоги над фінським «Карху» підопічні Валерія Плеханова опинилися на відстані одного кроку від виходу до чвертьфіналу Кубка Європи ФІБА. Столичний колектив мав зробити його самостійно. Перемога у сьогоднішньому поєдинку вивела б «Будівельник» до 1/4 фіналу. Проте за український клуб свій крок, лише у зворотному напрямку, зробив «Хапоель» із Хайфи. Ізраїльський колектив міг позмагатися з киянами за вихід у вісімку найсильніших, але вчора поступився на виїзді фінам. Після цього «будівельники» достроково стали учасниками плей-оф четвертого за статусом єврокубку.

Вечірня гра у Веролі не матиме абсолютно ніякого турнірного значення. У квартеті J майже всі ролі вже розписано та затверджено: фінський «Карху» досить несподівано виграє групу, а український «Будівельник» виходить до чвертьфіналу з другого місця. Лише «Патріоті Левіце» у разі сьогоднішньої перемоги може посунути з третьої позиції ізраїльський «Хапоель», але це принесе словакам максимум моральне задоволення.

Зі сторони може здатися, що «будівельники» в'їхали до чвертьфіналу на чужій спині. Але це не так. На даний момент підопічні Валерія Плеханова по разу обіграли кожного із своїх суперників і не дали тим відірватися в турнірній таблиці. Звичайно, перемоги «Патріоті Левіце» та фінського «Карху» над «Хапоелем» в останніх турах неабияк допомогли столичному клубу, адже за сумою двох матчів кияни поступилися баскетболістам з Хайфи -8, але тут уже ізраїльтяни мають звинувачувати лише самих себе. Підопічні Шарона Друкера мали поул-позицію в боротьбі за плей-оф, але погано провели свій ігровий відрізок у 2023 році, програвши чотири матчі з чотирьох.

Тепер киянам було б непогано на мажорній ноті завершити стадію Топ-16 у грі з «Патріоті Левіце». Перший матч між сьогоднішніми суперниками відбувся менше місяця тому. Одинадцятого січня у Словаччині опоненти зіграли дуже рівний поєдинок, і шальки терезів у ньому могли хитнутися в будь-який бік. В результаті трохи успішнішим виявився український клуб, який оформив мінімальну виїзну перемогу – 76:77. Найрезультативнішим у складі киян став канадець Джонні Берханемескел (26 очок + 5 підбирань + 4 передачі), а у ростері чинного чемпіона Словаччини традиційно відзначився їхній лідер Міха Лапорнік. На рахунку словенця 24 набрані пункти.

До речі, всі три останні успіхи в рамках стадії Топ-16 Кубка Європи ФІБА «будівельники» оформляли в клатч-таймі і з невеликою різницею в рахунку. Так, словацький «Левіце», як уже говорилося вище, був подоланий з різницею в один бал, після цього «Хапоель» з Хайфи «Будівельник» вдома переміг із перевагою у два очки – 81:79, а фінський «Карху» в гостях тиждень тому наш клуб випередив на три пункти – 62:65.

До речі, вже відомі потенційні суперники підопічних Валерія Плеханова у чвертьфіналі. В ньому «Будівельник» може зіграти або з французьким «Шоле», або з португальським «Порту», причому ці колективи в очній зустрічі шостого туру і визначать, хто з них фінішує першим у сусідній групі I, а хто буде другим. На мій погляд, кращим буде варіант з піренейським клубом.

Втім, це суперництво буде вже у березневих чвертьфіналах. Поки що необхідно привітати «Будівельник» із подоланням вже другого групового турніру в Кубку Європи ФІБА. Звичайно, ввечері очікувалася дуже нервова та непроста гра з «Патріоті Левіце», в якій підопічних Валерія Плеханова влаштувала б лише перемога. Достатньо сказати, що український клуб заради підготовки до цього матчу пожертвував грою Європейської Північної Баскетбольної Ліги (у понеділок в Польщі виступав другий склад «будівельників»). Проте наш заочний опонент своє завдання-мінімум не виконав, і найтитулованіший баскетбольний клуб України йде далі по турніру, а сьогодні без тягаря відповідальності зіграє для своїх уболівальників.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Карху

6

5

1

476:391

+85

11

2. Будівельник

5

3

2

359:370

-11

8

3.Хапоель Хайфа

6

2

4

452:468

-16

8

4.Патріоті Левіце

5

1

4

367:425

-58

6

8 лютого

«Будівельник» (Україна) – «Патріоті Левіце» (Словаччина)

Прогноз Sport.ua: перемога «Будівельника»

Parimatch
  • 1.20
  • 4.48
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.20
  • 4.48
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 21
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.