Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 лютого 2023, 05:07
868
0

Педраса vs Барбоса. Технар із Пуерто-Рико проти агресора із США

Перемога просто необхідна і першому, і другому

| Оновлено 04 лютого 2023, 05:07
868
0
Педраса vs Барбоса. Технар із Пуерто-Рико проти агресора із США
Getty Images/Global Images Ukraine. Арнольд Барбоса (ліворуч) та Хосе Педраса

В ніч проти суботи в США відбудеться поєдинок між колишнім суперником Василя Ломаченка та непереможеним американцем, в якому фаворитом є не перший боксер. Арнольд Барбоса (27-0, 10 КО) зустрінеться з Хосе Педрасою (29-4-1, 14 КО) в андеркарді поєдинку Емануеля Наваррете (36-1, 30 КО) та Ліама Вілсона (11-1, 7 КО).

Бій Барбоса – Педраса потенційно може стати головним поєдинком вечора за якістю протистояння.

Барбоса – яскравий та активний боксер. Йому не вистачало лише гучного імені у рекорді

Арнольд Барбоса – один з найменш обговорюваних боксерів в Україні. І це дарма. Тому що цей 31-річний чоловік є вкрай цікавим спортсменом. Він вже володів титулами чемпіона, проте до чемпіона світу поки не діставався. Серед головних поясів – інтернаціональний та інтерконтинентальний чемпіон за версією WBO у перший напівсередній вазі.

З 2013-го Барбоса йде без поразок та б’є всіх, кого проти нього виставляють. З одного боку, починаючи з 2017 року, в рекорді фактично немає ноунеймів. З іншого, і великих імен – також. А 31 рік для американців – це не проспект. Це боксер, що засидівся на своєму рівні.

І не важливо, що рівень цей – дуже міцний. Арнольд у ринзі однаково якісний у всьому. Треба побоксувати на ближній дистанції – не проблема. Впреться ногою, попрацює корпусом і накидає по поверхах. Треба з дистанції? Добре. Розмах рук, навички та швидкість дозволяють. Розміни приймаються, технічне протистояння – також і без проблем.

2022 рік для Барбоси був не дуже продуктивним – всього один поєдинок, але дуже впевнена перемога у поєдинку проти Даніеліто Зоррілли. І загалом Арнольда важко назвати дуже активним спортсменом – у 2021-му також один бій, у 2020-му два. Зараз саме час вже або кудись виходити, або залишатись там, де є. Щоб довести свій рівень, потрібні спортсмени не тільки з навичками, а й з іменем. Хосе Педраса – саме такий.

Перехід пуерториканця у першу напівсередню вагу оцінювати важко. Він завжди виглядає добре, у всіх поєдинках. Але програв усім більш топовим спортсменам. Застряг між претендуванням на титул чемпіона та побиванням непоганих, але не екстра опонентів.

Після поразки Ломаченку, Педраса відбоксував у легкій вазі ще раз, після чого перебрався на дивізіон вгору. Там він двічі програвав, один раз боксував внічию і тричі вигравав. Статистика нормальна. Більш позитивна, ніж негативна, як мінімум. Але ж програвав ось кому: Хосе Сепеда (рішенням суддів) та Хосе Карлос Рамірес (рішенням суддів). Нічия була у поєдинку проти Річарда Коммі. Вигравав у Хав’єра Моліни (рішенням суддів), Мікеля ЛеП’єра (рішенням суддів) та Хуліана Родрігеса (відмовою кута суперника у восьмому раунді).

При цьому, всі три переможені опоненти – хороші боксери. Останній так взагалі був непереможеним на момент їхнього бою з Педрасою. Але в когось більш іменитого виграти поки що не вдається. Навіть від технічного протистояння проти нокаутера Коммі вдалось отримати тільки нічию.

Getty Images/Global Images Ukraine. Арнольд Барбоса (ліворуч) та Хосе Педраса

То ж для Хосе Педраси поєдинок проти Арнольда Барбоси – не менш важливий, ніж для американця. Пуерториканцю треба доводити в першу чергу для себе, що у нього все ще добре. Він встигає, може і перемагає. Все-таки навіть в 33 роки рекорд Хосе виглядає вдвічі, а то і втричі потужнішим за рекорд майбутнього опонента: тут і всі, хто перелічені вище, і Василь Ломаченко, і Джервонта Девіс, і Раймундо Бельтран – іменитих суперників сильно більше, ніж у Барбоси. Чи зіграє це в плюс – головне питання.

Хто фаворит?

Букмекери тут однозначні. На Арнольда Барбосу можна поставити з коефіцієнтом 1.16. Перемога Хосе Педраси дається аж за 4.50. При цьому, американець молодший всього на два роки та не значно більший: вище (175 сантиметрів проти 173 сантиметрів) та має довші руки (183 см проти 179 см). Ну, і має нуль поразок.

Стилістично це протистояння – справжній топ. Технар з Пуерто-Рико, який не боїться ні ближнього бою, ні розмінів проти розумного агресора із США. Гарантовано буде цікаво всім – і тим, хто любить бійку в міру, і тим, хто любить розумний бокс.

Причому, не можна сказати, що Арнольд стилістично кращий чи універсальніший за суперника. Барбоса акцентовано атакує – б’є жорстко та протискає свої бажання. Але не нокаутер. Тобто, немає у нього ось цього одного удару, від якого падають. Забиває та розбиває він жорстко та методично, але відключає, як усі – якщо влучить. У нього чудовий джеб та вміння зарядити боковими на ближній чи середній дистанціях. Класні навички, дивитись цікаво.

Але чи краще це, ніж у Педраси? Точно ні. Просто по-іншому. Хосе гнучкий, пластичний. Вміє розумно змінювати стійки, атакувати під різними кутами, витягувати суперника на себе. Теофімо Лопес, з яким мав зустрітись Хосе, але травмувався, настраждався б із Педрасою сто відсотків. настраждається і Барбоса.

Коефіцієнти, скоріш, про зношеність бійцівських організмів. Педраса не пропускав важко. Таке було тільки проти Джервонти, але там була геть інша вага. Проте боксував більше та довше і зі складнішими опонентами. Барбоса молодший та свіжіший. У цьому і перевага.

Але важко буде обидвом. Хосе – впоратись з тиском та жорсткістю опонента. Арнольду – розібратись, що робити з досвідченим суперником, який постійно вислизає.

Поєдинок Арнольд Барбоса – Хосе Педраса відбудеться у ніч проти суботи в США. Орієнтовний початок бою – 04:00 за київським часом.

Parimatch
  • 1.16
  • 15.0
  • 4.50
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.17
  • 14.0
  • 4.50
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.