Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 02 лютого 2023, 23:07
540
0

Міністри спорту Польщі та країн Балтії закликали МОК не допускати рашистів

Завдання – не допустити повернення у спорт спортсменів з диких держав

| Оновлено 02 лютого 2023, 23:07
540
0
Міністри спорту Польщі та країн Балтії закликали МОК не допускати рашистів
ШМСМ. Юргіта Шюгждінене

Міністри спорту Польщі та країн Балтії (Литви, Латвії та Естонії) закликали МОК та інші міжнародні спортивні федерації не допускати повернення у спорт спортсменів з диких держав – рф та рб.

Заява міністрів спорту Естонії, Латвії, Литви та Польщі

Ми, міністри спорту Естонії, Латвії, Литви та Польщі, дякуємо спортивному руху за солідарність з українським народом та за підтримку, яку ви надаєте всім українським спортсменам, тренерам, спортивному персоналу з початку масованої військової атаки з боку росії.

Ми, міністри спорту країн Балтії та Польщі, засуджуємо зусилля Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо повернення спортсменів країн-агресорів, росії та білорусі на міжнародні змагання. У той час, коли вільні та демократичні країни об'єднують свої сили, щоб посилити підтримку України в її боротьбі проти агресивної війни росії, що підтримується її союзником білоруссю, та запровадити додаткові санкції проти росії як державного спонсора тероризму, МОК запускає пошук особливих форм участі спортсменів участі з росії та білорусі у міжнародних спортивних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри 2024 в Парижі, що дозволить використовувати спорт для легітимації та відволікання уваги від агресивної війни росії проти України.

Спроби повернути російських та білоруських спортсменів на міжнародні спортивні змагання під покровом нейтралітету легітимізують політичні рішення та широку пропаганду цих країн, у тому числі за рахунок використання спорту як відволікання від протиправної агресії проти України.

Ми високо цінуємо всі міжнародні спортивні організації та федерації, які відсторонили спортсменів та представників росії та білорусі з міжнародних змагань та організацій, та закликаємо їх не змінювати свою позицію доти, доки росія та білорусь не припинять свою агресію проти України. Нам необхідно забезпечити справедливість та відповідальність, притягуючи до відповідальності винних у військових злочинах, злочинах проти людяності та геноциді. Зважаючи на автономію спортивного руху, ми закликаємо всі міжнародні спортивні організації дотримуватися цього твердого підходу. Обставини не змінилися з моменту рішення, ухваленого 28 лютого 2022 року Виконкомом МОК.

Беручи до уваги автономію спортивного руху, ми, міністри спорту країн Балтії та Польщі, переконані, що дозвіл росіянам та білорусам повернутися на міжнародні змагання також може поставити спортсменів у скрутне становище та зазнати додаткового тиску, змагаючись із росіянами та білорусами або проти них та їх прихильників на спортивних заходах.

Ми продовжимо підтримувати українських спортсменів, тренерів, спортивний персонал, зацікавлені сторони та їхню країну, захищати наші спільні цінності та інтереси вільних та демократичних держав.

Заяву підписали:

  • Пірет Хартман, міністр культури Естонії
  • Анда Чакша, міністр освіти та науки Латвії
  • Юргіта Шюгждінене, міністр освіти, науки та спорту Литви
  • Каміль Бортнічук, міністр спорту та туризму Польщі
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Українка завоювала ліцензію на Олімпіаду-2024 у бадмінтоні
Інші види | 08 травня 2024, 17:11 0
Українка завоювала ліцензію на Олімпіаду-2024 у бадмінтоні

Поліна Бугрова кваліфікувалася на Олімпійські Ігри

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.