Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 02 лютого 2023, 05:35
455
0

Український хокеїст Ворона виступатиме в Словаччині

Олексій перейшов у словацький «Левіце» на правах оренди

| Оновлено 02 лютого 2023, 05:35
455
0
Український хокеїст Ворона виступатиме в Словаччині
ХК Подгале. Олексій Ворона

У заключний перед закриттям трансферного вікна в європейському хокеї день нападник збірної України Олексій Ворона перейшов на правах оренди з польського «Подгале» з Нового Тарґа в десяту команду другого за силами словацького дивізіону (Ліга 1) «Левіце».

Ворона народився в Києві і є вихованцем двох хокейних шкіл – «Крижинки» та «Сокола». Правда, ще 16-річним Олексій виїхав зі столиці до Кременчука на Полтавщині і почав виступати за місцевий клуб у Відкритому чемпіонаті білорусі серед юнаків. Повернувшись наступного року до Києва, Ворона допоміг «Крижинці» стати чемпіоном України U20, ставши найкращим асистентом турніру – 12 передач у 20-ти матчах.

Після того Ворона вперше в кар’єрі грав у Словаччині. Взимку 2015-го він перебрався в «Міхаловце», де впродовж двох років виступав за юнацьку і молодіжну команди.

Після Словаччини Ворона повернувся в Україну і почав виступати за найбагатший на той час клуб нашої держави – «Донбас». Правда, в сезоні-2016/2017 Олексій зіграв за донеччан лише 7 матчів і відправився в оренду в «Кривбас». Допомігши криворізькій команді вийти в плей-оф, наступного року нападник повернувся в «Донбас» і став з командою чемпіоном України.

А з літа 2018-го Ворона вдруге переїхав у Кременчук. Цього разу – надовго, на цілих чотири сезони. З командою Олександра Савицького Олексій двічі вигравав бронзу чемпіонатів України (2019, 2021), срібло в незавершеній першості-2021/2022. А влітку 2020-го «Кременчук» й узагалі піднявся на вершину, здолавши у фінальній серії «Донбас». За підсумками регулярного чемпіонату в тому чемпіонському сезоні Ворона став найкращим асистентом ліги – 38 передач у 39-ти матчах.

У «Подгале» Олексій перейшов цьогоріч улітку. В поточному сезоні наш земляк був одним із найкращих гравців команди, яка наразі є безнадійним аутсайдером ліги – посідає останнє місце лише з 13-ма очками в активі. У 36-ти матчах за клуб Олексій закинув 9 шайб і віддав 12 передач. Заключна гра українця за колектив з Нового Тарґа виявилася однією з найуспішніших: він відзначився дублем і віддав два результативних паси у матчі, який «Подгале» виграв у «Заґлембе» з Сосновця 5:3.

За збірні України всіх вікових категорій Ворона виступає, починаючи з 2014 року. Він грав на двох юнацьких чемпіонатах світу (2014, 2015), трьох молодіжних (2015, 2016, 2017), а з 2019 року постійно отримує виклики з національної збірної. В тому ж 2019-му Олексій відіграв за Україну в трьох матчах олімпійської кваліфікації до Пекіна-2022, а торік навесні вперше виступив на дорослому чемпіонаті світу в дивізіоні 1В, де відзначився голом і двома асистами в чотирьох матчах.

Сьогодні Ворона дебютував за «Левіце». Його нова команда, котра посідає 10-те серед 12-ти команд місце в Лізі 1, перемогла на виїзді 2:1 «Слован В» з Братислави, команду, яка йде в таблиці восьмою. Олексій грав у другій трійці нападників поряд із Мартіном Пжиґодскі та Рене Світаною, які теж орендовані з «Подгале». Також за «Левіце» виступає фінський оборонець Еету Моксунен, який у сезоні-2020/2021 представляв київських «Крижаних Вовків».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 10
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.