Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 02 лютого 2023, 03:20
6709
4

Крок на перше місце. Прометей втримав перемогу над Ховентудом

Слобожанський клуб став одноосібним лідером групи А Єврокубка

| Оновлено 02 лютого 2023, 03:20
6709
4
Крок на перше місце. Прометей втримав перемогу над Ховентудом
БК Прометей

У черговому поєдинку Єврокубка слобожанський «Прометей» зустрічався з іспанським «Ховентудом». Переможець цього протистояння ставав одноосібним лідером групи А.

Слобожанці впевнено стартували у поєдинку та одразу почали нарощувати свою перевагу. На середину першої чверті «червоно-білі» організували собі 12-тиочковий відрив. Результативністю у цьому відрізку гри блиснув Кеннеді, який щоразу відправляв м'яч у кільце суперників. І все ж, до першої перерви іспанці зуміли скоротити відставання до шести очок.

У другій чверті слобожанці почали розривати оборону «Ховентуда», змусивши тренерський штаб іспанців взяти швидкий тайм-аут. Не допомогло, і перевага «Прометея» зросла до 15 очок. А на велику перерву команди пішли з 11-тиочковою перевагою «червоно-білих».

Початок третьої чверті залишився за іспанцями, які в середині третьої десятихвилинки зуміли повести у рахунку. У потрібний момент свої лідерські якості продемонстрував Санон, який набрав вісім очок поспіль, закинувши дві «трьошки». Чверть завершилася дальнім влучанням від Липового, який встановив комфортну перевагу слобожанського клубу «+15».

У четвертій чверті іспанці знову почали підбиратися до «Прометея», і за 1:52 до її закінчення перевага слобожанців становила лише одне очко. На щастя, «червоно-білі» знайшли у собі сили відстояти переможний результат.

Ця перемога вивела «Прометей» на перше місце групи А та стала шостою поспіль для слобожанців у Єврокубку. За тиждень команда Ронена Гінзбурга зустрінеться зі словенською «Цедевітою».

Єврокубок. Группа А.

«Прометей» – «Ховентуд» – 95:90 (26:20, 23:18, 23:19, 23:33)

«Прометей»: Классен, Клавелл (6), Лукашов (3), Санон (19 + 5 підбирань), Агада (15 + 6 передач), Липовий (3), Кеннеді (23 + 7 підбирань + 5 передач), Стефенс (12), Дікі (3), Балвін (11), Петров, Сидоров.

«Ховентуд»: Крааг, Бускетс (3), Гай (16), Вентура (3), Вівес (8), Феліз (11 + 5 підбирань), Аллен (2), Елленсон (14 + 10 підбирань), Океке (3), Парра (14), Томич (13 + 6 підбирань)

Арена «Рига» (Рига, Латвія)

ПРОМЕТЕЙ – ХОВЕНТУД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maksimisgreat
Грають усі матчі по факту на виїзді і йдуть на першому місці.
Це диво якесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
О це Прометей розігрався, красунчики!
pytlak1990
Прометей - краща баскетбольна команда за часів Незалежної України)))