Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 23 сiчня 2023, 20:09
969
0

Гравець Легіона: «Круто бачити себе на вершині бомбардирських перегонів»

Руслан Ромащенко очолив список бомбардирів чемпіонату України після року «поза грою»

| Оновлено 23 сiчня 2023, 20:09
969
0
Гравець Легіона: «Круто бачити себе на вершині бомбардирських перегонів»
ФХУ. Руслан Ромащенко

Цього тижня після місячної паузи поновлюється хокейний чемпіонат України: 27-28 січня у столичному Палаці спорту зіграють «Сокіл», «Дніпро», «Легіон» та ХК «Київ», а у Кременчуці на «Айсберзі» зіграють місцевий «Кременчук» та «Харківські Берсерки».

Напередодні рестарту сезону-2022/23 інтерв'ю сайту Sport.ua дав вихованець харківської школи «Дружба-78», найкращий бомбардир калуського «Легіону» та всієї національної першості - 29-річний нападник Руслан Ромащенко.

Руслане, попереду у вашого «Легіону» виїзд до столиці. Які очікування від матчів із «Соколом» та «Києвом»?
– «Легіон» набрав хід і здобув рекордні шість перемог поспіль у своїй історії, тому ми маємо бажання продовжити цю серію і надалі.

Лідера сезону – «Сокіл» – вперше у сезоні зможете зупинити?
– Дуже хочеться. Ми чомусь ніяк не можемо знайти підхід до київської команди, програвши усі чотири очні матчі у сезоні. У «Соколі» виступає чимало досвідчених гравців, ми дуже багато від них пропускаємо і тому наш ключ до перемоги варто шукати у контратаках. Гадаю, на даному етапі грати з командою Костянтина Сімчука у відкритий хокей точно не можна.

Як розціниш власне лідерство серед бомбардирів на даному етапі: 33 очки у 20-ти матчах?
– Круто бачити себе на вершині бомбардирського списку, випереджаючи решту хокеїстів! Подвійно приємно, що мені вдалося повернутися на провідні ролі після річної паузи у кар'єрі, коли я пропустив сезон-2001/22, перейшовши на тренерську роботу до харківської школи «Союз».

– Що стало каталізатором твоєї результативності у складі команди-дебютанта чемпіонату України?
– Наша ланка нападу чимало забиває, адже тренери дають багато ігрового часу. Плюс ми за очками не женемося – це допомагає. Коли не думаєш про статистику – все виходить, щойно замислюєшся про те, що не набрав бали – все руйнується.

Який із твоїх 15 голів у нинішньому чемпіонаті доставив справжній кайф?
– Запам'ятався останній «сліпий» гол у ворота «Києва» з розвороту, хоча кидок вийшов слабким. Тут спрацював елемент несподіванки. А ще доставила насолоду шайба на початку сезону у ворота «Дніпра»: тоді в контратаці «2 в 1» Віктор Захаров зробив мені зручний пас, але я не став кидати, а на паузі "витягнув" Едіка Захарченка на себе і потім практично з-за воріт обвів воротаря і закинув красиву шайбу.

Руслане, які цілі ставиш перед собою на сезон?
– Побити свій рекорд результативності у «Білому Барсі» (82 очки у сезоні-2017/18) навряд чи вийде, оскільки цього чемпіонату у команд лише 30 матчів у «регулярці» плюс ще плей-оф. Тому завдання ставитиму не зменшувати обертів і допомагатиму команді далі перемагати. Звісно, хотілося б утриматися на першому місці серед бомбардирів чемпіонату, але спеціально на себе ковдру тягнути не збираюсь.

– Як гадаєш, Вадим Шахрайчук запросить вашу ланку до збірної України перед чемпіонатом світу?
– Дуже хотілося б. Вважаю, наша трійка заслужила на виклик у національну команду. Хоча б на збори.

В'ячеслав ВОЛКОВ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.