Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 19 сiчня 2023, 13:31
5355
1

Японія з канадським тренером перемогла Україну в хокей втретє за рік

Після поразки азійцям українці втратили шанси на вихід у півфінал Універсіади-2023

| Оновлено 19 сiчня 2023, 13:31
5355
1
Японія з канадським тренером перемогла Україну в хокей втретє за рік
ФХУ. Студентська збірна України

Поступившись збірній Японії, студентська збірна України за тур до фінішу групового турніру втратила шанси на вихід у півфінал ХХХІ Всесвітньої універсіади. Максимум на що може розраховувати наша команда – третє місце в групі. Японія вкотре стала для України непробивним муром. Після поразок на рівні національної і молодіжної збірних наша команда за останні рік з невеликим поступилася азійцям і серед студентських команд. Прикметно, що всі три японські команди тренує один фахівець – 71-річний канадець Перрі Пірн, за плечима якого 22-річний стаж роботи в НХЛ. Тішить лише те, що цього разу наша команда пропустила не вісім і сім шайб, як у матчах дорослого і молодіжного чемпіонатів світу, а лише чотири.

Японія – Україна – 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Шайби: 1:0 – Такебе (Абе, Ішіда, - більш.), 13:23. 2:0 – Абе (Камада), 18:55. 2:1 – Палійчук (Ратушний), 24:04. 3:1 – Окубо (Моріта), 24:21. 3:2 – Панченко (Целогородцев, Григор’єв, - більш.), 34:27. 4:2 – Міура (Танеїчі, Накаджіма, - більш.), 47:10

Японці приголомшили нашу команду своїм фірмовим шаленим темпом у першому періоді. Суперники змусили нас відбиватися і було б великим дивом, якби українці в цей час не пропустили. Але пропустили: спершу після кидка Таїкі Такебе від синьої лінії, а згодом після власного подарунка з-за воріт, яким скористався Тайґа Абе. Обидва хокеїсти – герої матчу юнацького чемпіонату світу-2018 у дивізіоні 1В в Києві. Тоді Японія перемогла Україну 1:0 завдяки голу Абе з передачі Такебе. Правда, решту матчів наша команда п’ять років тому виграла і стала переможцем турніру.

Зараз змоги врятуватися вже не буде. Поступившись у цьому матчі, збірна України втратила шанс на вихід у півфінал Універсіади-2023. Хоча, до честі наших хокеїстів, на відміну від попередніх поєдинків проти Японії під керівництвом канадського спеціаліста Перрі Пірна, на цей раз вони не розсипалися. І навіть, використовуючи свої шанси, трималися в грі максимально довго. Хоча загалом треба визнати, що Японія хід зустрічі контролювала. За потреби азійці додавали і підкреслювали втрачену на якусь мить перевагу. Скажімо, після першого пропущеного голу суперники змогли поновити розрив у дві шайби всього через шість хвилин.

Таким чином, збірна України після чотирьох проведених матчів має чотири очки і четверте місце в групі А. Канади, яка виграла всі п’ять матчів і вже готується до півфіналу, а також Японії, яка йде з дев’ятьма очками другою, нам вже не дістати. В заключному матчі, який відбудеться завтра вночі, о 3:00 за київським часом, у поєдинку зі збірною Чехії українці гратимуть за свій престиж. А чехи в разі перемоги можуть обійти Японію і вийти в півфінал.

Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил