Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 08 лютого 2023, 17:21
1554
0

Прометей – Брешія. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Слобожанський клуб спробує взяти реванш за розгром у першому колі

| Оновлено 08 лютого 2023, 17:21
1554
0
Прометей – Брешія. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Прометей» – «Брешія» відбудеться в середу, 18 січня, в Ризі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали Xsport та Setanta Sports Ukraine.

«Прометей», попри статус дебютанта, дуже гідно проводить перший у своїй історії розіграш Кубка Європи. У дуже непростій групі підопічні Ронена Гінзбурга мають шість перемог у десяти матчах та впевнено тримаються у зоні плей-оф. І навіть у майже всіх програних поєдинках чинний чемпіон України виглядав дуже гідно. У всіх, окрім виїзної зустрічі з італійською «Брешією», яку «титани» у другому турі програли без варіантів. І сьогодні «Прометей» спробує довести, що це фіаско мало більшою мірою випадковий характер.

Той матч для українського клубу видався дуже тяжким. Практично від самого початку зустрічі «Брешія» нав'язала свій баскетбол і вже за половину першої чверті оформила відрив у шість-вісім очок. На початку другої десятихвилинки «Прометей» спробував наздогнати італійців і навіть скоротив відставання до одного пункту, але переломити перебіг зустрічі слобожанці не змогли. «Брешія» знову наростила свою перевагу і завершила першу половину з рахунком – 48:42. А після перерви «Прометей» замість гонитви за своїм суперником зовсім розсипався. Гравці «Брешії», навпаки, спіймали кураж і швидко створили значний відрив. По суті, питання про переможця матчу було знято ще у третій чверті, а фінальна сирена зафіксувала цифри – 104:70 на користь італійського клубу.

Після цього «Брешія» довгий час не могла розвинути свій успіх на турнірній дистанції Кубка Європи і частіше опинялася в ролі переможеної сторони. Однак серія з трьох перемог поспіль на стику 2022 та 2023 років дозволила італійцям розташуватися на даний момент у середині турнірної таблиці.

Результати «Брешії» на міжнародній арені в нинішньому сезоні виглядають наступним чином:

11 жовтня. «Ховентут» (Іспанія) – «Брешія» (Італія) – 80:63

19 жовтня. «Брешія» (Італія) – «Прометей» (Україна) – 104:70

26 жовтня. «Ратіофарм» (Німеччина) – «Брешія» (Італія) – 90:98

1 листопада. «Брешія» (Італія) – «Бург» (Франція) – 69:71

23 листопада. «Клуж-Напока» (Румунія) – «Брешія» (Італія) – 91:86

29 листопада. «Брешія» (Італія) – «Венеція» (Італія) – 60:80

7 грудня. «Лієткабеліс» (Литва) – «Брешія» (Італія) – 79:70

14 грудня. «Цедевіта Олімпія» (Словенія) – «Брешія» (Італія) – 80:83

20 грудня. «Брешія» (Італія) – «Бурсаспор» (Туреччина) – 110:74

10 січня. «Брешія» (Італія) – «Ховентут» (Іспанія) – 85:75

Найкращі статистичні показники після десяти турів Кубка Європи 2022/2023 у складі «Брешії» має захисник Амедео Делла Валле. На рахунку італійця в середньому 15 набраних пунктів + 4,5 результативні передачі. Середній рейтинг ефективності у гравця основної обійми (всі десять матчів розпочинав у стартовому складі) складає пристойні 17,2 бали.

На відміну від попереднього суперника «Прометея», литовського «Лієткабеліса», який грає одним ростером зі старту сезону, «Брешія» наприкінці минулого року провела серйозне посилення складу. Причому значною мірою дані трансфери пов'язані із травмами двох важливих гравців команди – захисників Джона Петручеллі та Троя Копейна. Двадцять другого грудня італійський клуб підписав одразу двох новачків – американського форварда Райана Тейлора (перейшов із грецького клубу «Аполлон Патри») та словенського захисника Алєксєя Ніколіча (поповнив склад з іншого колективу з Апеннінського півострова «Динамо Сассарі»). З цих двох поки що себе краще проявляє балканець. Учасник нещодавнього Євробаскету-2022 у складі збірної Словенії за три гри єврокубка в середньому набирає 8 очок + 4,3 результативні передачі, середній рейтинг ефективності – 12,7 балів.

Минулими вихідними команди по-різному зіграли у внутрішніх чемпіонатах. «Прометей» більш ніж впевнено обіграв латвійську «Валмієру» – 104:75 і продовжив одноосібно очолювати турнірну таблицю ЛЕБЛ, а «Брешія» на виїзді у затятій боротьбі поступилася «Вероні» – 77:81. В Серії А суперник українського клубу після п'ятнадцяти турів перебуває на восьмому місці з доробком у сім перемог та вісім поразок.

Майбутній поєдинок буде дуже важливим для «Прометея» насамперед із психологічної точки зору. Якщо підопічні Ронена Гінсбурга зуміють обіграти італійців або як мінімум нав'яжуть «Брешії» серйозну боротьбу, то в групі А другого за статусом єврокубка більше не залишиться команд, з якими «титани» не грали б на рівних. Звісно, найкращим варіантом тут буде перемога, яка не лише закриє розгром від апеннінців у другому турі, а й дозволить українському клубу продовжити турнірну боротьбу, перебуваючи на провідних позиціях у своїй групі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Прометей – Брешія.

Parimatch
  • 1.37
  • 14.0
  • 3.45
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.31
  • 3.05
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.