Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 11 сiчня 2023, 20:07
1449
0

Патріоті Левіце – Будівельник. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Команди позмагаються за свою першу перемогу на стадії Топ-16

| Оновлено 11 сiчня 2023, 20:07
1449
0
Патріоті Левіце – Будівельник. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Патріоті Левіце» – «Будівельник» відбудеться в середу, 11 січня, в Словаччині. Початок гри о 20.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «УНІАН».

У третьому турі раунду Топ-16 Кубка Європи ФІБА 2022/2023, який стане першим після новорічної паузи, столичний «Будівельник» вирушає до Словаччини гостювати у клубу «Патріоті Левіце». Після двох стартових матчів даного етапу і український, і словацький колективи не мають перемог у своєму активі, тож нинішній поєдинок матиме величезне турнірне значення для сьогоднішніх суперників.

«Патріоті Левіце» є однією з головних несподіванок єврокубків під егідою ФІБА в цьому сезоні. Словацький клуб на правах чемпіона своєї країни розпочинав міжнародний сезон у Лізі чемпіонів ФІБА, де дуже несподівано пройшов два з трьох раундів кваліфікації, обігравши угорський «Керменд» та фінський «Карху». У вирішальному матчі відбору з іспанською «Унікахою» реальних шансів у баскетболістів з Левіце очікувано не було.

Після цього команда перемістилася до турніру рангом нижче і на першому етапі потрапила до групи D, разом із чеською «Опавою», кіпрським «Керавносом» та болгарським «Балканом». У цій компанії словаки програли перші три матчі та залишили собі суто теоретичні шанси на вихід до наступного етапу. Однак далі «Патріоті Левіце» виграли три поєдинки поспіль, причому з потрібною для них різницею в рахунку та дочекалися необхідних результатів у інших матчах свого квартету. В результаті боротьба у групі D завершилася з дуже рідкісним результатом, коли всі чотири команди набрали однакову кількість очок, вигравши і програвши при цьому по три поєдинки. У цій божевільній закрутці у словаків виявилася найкраща різниця м'ячів, і вони після трьох поразок на старті турніру виграли свою групу. На стадії Топ-16 клуб із Левіце поки що повторює свій шлях і вже встиг програти дві стартові зустрічі фінському «Карху» та ізраїльському «Хапоелю» з Хайфи.

Наведемо результати ігор словацького клубу в єврокубкових турнірах у нинішньому сезоні:

Ліга чемпіонів ФІБА. Кваліфікація

21 вересня. «Патріоті Левіце» (Словаччина) – «Керменд» (Угорщина) – 79:70

23 вересня. «Карху» (Фінляндія) – «Патріоті Левіце» (Словаччина) – 57:81

25 вересня. «Унікаха» (Іспанія) – «Патріоті Левіце» (Словаччина) – 91:73

Кубок Європи ФІБА

12 жовтня. «Патріоті Левіце» (Словаччина) – «Балкан» (Болгарія) – 83:91

19 жовтня. «Керавнос» (Кіпр) – «Патріоті Левіце» (Словаччина) – 77:68

26 жовтня. «Опава» (Чехія) – «Патріоті Левіце» (Словаччина) – 80:70

2 листопада. «Балкан» (Болгарія) – «Патріоті Левіце» (Словаччина) – 62:73

22 листопада. «Патріоті Левіце» (Словаччина) – «Керавнос» (Кіпр) – 86:80

30 листопада. «Патріоті Левіце» (Словаччина) – «Опава» (Чехія) – 94:80

14 грудня. «Карху» (Фінляндія) – «Патріоті Левіце» (Словаччина) – 105:71

21 грудня. «Патріоті Левіце» (Словаччина) – «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – 91:93

У складі «Патріоті Левіце», окрім місцевих баскетболістів, є і досить багато легіонерів. Тут можна зустріти гравців зі Словенії, Боснії, США, Люксембургу, Великобританії та Чехії. Лідером клубу однозначно є захисник Міха Лапорнік. Гравець збірної Словенії має дуже добру середню статистику в Кубку Європи ФІБА (21,5 очок + 3,8 зібраних відскоків + 4,1 результативних передач, середній рейтинг ефективності – 20,6 балів). Словенець є лідером турніру за показником середньої результативності. Другим ключовим елементом у словацькому клубі можна назвати американського бігмена Дешона Фрімена. Заокеанський баскетболіст за матч єврокубка в середньому набирає 15 очок і додає до них 6,3 підбирання, будучи найкращим ребаундером у своїй команді.

Варто зазначити, що перед раундом Топ-16 колектив із Левіце суттєво посилив свій склад, підписавши британського захисника Девона Ван Острума, який переїхав до Словаччини з «Лондон Лайонс», який є учасником Кубка Європи 2022/2023. Ван Острум швидко знайшов своє місце в команді і за дві проведені гри у Кубку Європи ФІБА став дуже важливою фігурою в словацькому клубі (12 очок + 5,5 результативних передач).

Стосовно столичного «Будівельника» важливо сказати, що новорічна перерва пішла команді на користь. Лазарет залишили Арчі Гудвін та Джонні Берхаменескел, обидва вже виходили на майданчик в офіційних поєдинках у 2023 році. У зв'язку з цим керівництво клубу вирішило не продовжувати одномісячний контракт з американцем Троєм Франкліном. Ще продовжує заліковувати своє пошкодження литовець Шарунас Васіляускас, але в побудовах Валерія Плеханова він не має такої важливої ролі, як заокеанські легіонери, що відновилися.

Ця зустріч буде дуже важливою для обох команд. Три поразки поспіль практично ставлять хрест на подальших планах виходу до плей-оф для кожного із сьогоднішніх суперників. І хоча приклад «Патріоті Левіце» доводить, що навіть з такої ситуації можна знайти вихід, хочеться вірити, що «Будівельник» піде іншим, більш успішнішим шляхом і здобуде першу перемогу на стадії Топ-16.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Карху

3

3

0

243:195

+48

6

2. Хапоель Хайфа

3

2

1

233:228

+5

5

3. Будівельник

2

0

2

136:153

-17

2

4. Патріоті Левице

2

0

2

162:198

-36

2

11 января

«Патріоті Левице» (Словаччина) – «Будівельник» (Украина)

Прогноз Sport.ua: перемога «Будівельника»

Parimatch
  • 2.65
  • 12.0
  • 1.64
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.64
  • 12.0
  • 155
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу
Теніс | 02 травня 2024, 18:53 5
Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу

Марта невдало виступила в Мадриді, але конкурентки в рейтингу були не набагато кращими

ЛЕОНЕНКО: «Від нашої збірної я чекаю якості, а в нас Лева матчу шукають»
Футбол | 03 травня 2024, 14:44 5
ЛЕОНЕНКО: «Від нашої збірної я чекаю якості, а в нас Лева матчу шукають»

Колишній нападник «Динамо» оцінив шанси України на Євро-2024

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.