Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інше
| Оновлено 09 сiчня 2023, 05:57
3220
1

ВІДЕО. У Бразилії виникли заворушення. Штурм президентського палацу

За оцінками місцевих ЗМІ, у протестах взяли участь близько 3000 осіб

| Оновлено 09 сiчня 2023, 05:57
3220
1
ВІДЕО. У Бразилії виникли заворушення. Штурм президентського палацу
Getty Images/Global Images Ukraine

У Бразилії виникли серйозні заворушення. Прихильники ультраправого колишнього президента Жаїра Болсонару увірвалися до Конгресу країни, президентського палацу та Верховного суду.

30 жовтня Болсонару програв президентські вибори лівому кандидату Луїсу Інасіо Лулі да Сілві. Той був інавгурований лише 1 січня.

Екс-президент поширив помилкове твердження про те, що електронна система голосування в Бразилії була схильна до шахрайства, що породило насильницький рух незгодних з результатами виборів.

Протестувальники у жовто-зеленому одязі увірвалися до Верховного суду та Конгресу, ламаючи меблі. За оцінками місцевих ЗМІ, у протестах взяли участь близько 3000 осіб.

Лула був далеко від столиці, перебуваючи з офіційною поїздкою до штату Сан-Паулу. Болсонару, який майже не виступав на публіці після програшу на виборах, поїхав із Бразилії до Флориди за 48 годин до закінчення свого мандату і був відсутній на інавгурації Лули.

Робоча партія Лули звернулася до Генеральної прокуратури країни з проханням наказати силам громадської безпеки діяти для стримування демонстрантів. Губернатор Бразиліа Ібанейс Роша повідомив, що всі сили безпеки були розгорнуті для протистояння безладдям.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Разгонят,  как в Турции и США было.