Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 сiчня 2023, 17:07
357
0

Ставки на парне/непарне, їхні переваги та недоліки

Вивчаємо нюанси ставок на парне/непарне

| Оновлено 03 сiчня 2023, 17:07
357
0
Ставки на парне/непарне, їхні переваги та недоліки

У світі спорту є місце для найрізноманітніших ставок. Зокрема й досить екзотичний варіант із "Чет/непарне". Під ним у беттінгу розуміють парі на кількість певних подій, що стосуються конкретної події. Це можуть бути забиті голи, набрані очки, зіграні гейми тощо. В основі - вибір гравця між лише 2-ма можливими опціями - "парна" (парна кількість) або непарна (непарна).

Як правило, на цьому ринку ставки робляться на час усієї спортивної події. Але можна знайти парі не тільки на цілий матч, а й на інший конкретний відрізок часу. Ним може бути регламентна частина гри - тайм або період, сет або чверть, або певний хронологічний період, наприклад, на 1-10 хвилину, або 15-30.

Здебільшого парне/непарне характеризується рівністю коефіцієнтів на ці взаємовиключні результати. Тобто букмекери припускають, що у кожного варіанта ймовірність проходу окремо - 50%. Додаючи свою маржу, компанія в лінії відобразить котирування у вигляді 1,9, а то й 1,8, а не математично правильні 2-2 - але це і є їхній дохід.

Плюсів у подібних ставок відносно мало. Ставлять на парне/непарне через високі коефіцієнти при потенційно прохідних ставках. І іноді досвідчені гравці грають хокеї та баскетболі в "лайв", у кінцівках чвертей. Вважається, що правильне прогнозування в поєднанні з 40% прохідністю можна забезпечити собі підсумковий прибуток. Ще 1 плюс: можна взагалі не аналізувати, а банально ставити навмання - вистачає гравців, що хочуть просто випробовувати своє везіння. Серйозно займатися аналізом часто просто неможливо, адже складно виділити ті чинники, які впливали б на результат.

Є й досить відчутні мінуси. Багато хто намагається наздоганяти, і, рано чи пізно, суворо дотримуючись цієї стратегії, можна досягати успіху. Але є завжди ризик просто неправильно розрахувати банк і просто злити його. Тим паче що можна ставити на "чет", але занадто багато разів поспіль буде протилежний підсумок.

Не дивно, що багато хто взагалі вважає, що "парне/непарне" - це не стільки різновид спортивної ставки, скільки своєрідний варіант гри в казино, просто не на столі, а з реальними подіями. Як і на рулетці з "чорним" і "червоним", є математичні 50% ймовірності проходу кожного результату. Для когось це цікаво, але гравці, які серйозно ставляться до ставок і намагаються забезпечувати собі дохід гарною підготовкою, ігнорують цей ринок, де все замішано в основному на факторі випадковості.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.