Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 29 грудня 2022, 02:59
2229
0

Юрай САНІТРА: «Чекав, що Блашко буде лідером команди»

Наставник збірної України – про невдачі підопічної

| Оновлено 29 грудня 2022, 02:59
2229
0
Юрай САНІТРА: «Чекав, що Блашко буде лідером команди»
Український біатлон. Юрай Санітра

Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра висловився про результати Дарії Блашко у новому сезоні Кубка світу.

«Скажу, що вона виступає далеко не за своїми можливостями, враховуючи літній відрізок, виступ на літньому чемпіонаті світу з біатлону. У Рупольдингу я очікував, що вона буде лідеркою команди, але так не вийшло.

Спочатку не могли зрозуміти, що сталося, але зараз, коли був час подивитися вдома на те, де вона знаходилася і що робила, прийшов до висновку… У минулому сезоні перед Олімпійськими іграми вона була не готовою, наскільки це було потрібно, боролася до останнього моменту за потрапляння на Олімпіаду.

Наприкінці січня вона мала останній старт сезону, під час Олімпіади сильно захворіла на коронавірус, а після неї повернулася до України й місяць просиділа у підвалі - ми знаємо, у яких умовах.

Блашко втратила дуже багато особистого матеріалу, гвинтівку, яка була для неї дуже важливою. І всі ці моменти перед початком сезону дуже сильно тиснули на її психологічний стан, що трансформувалося й у фізичний стан.

Вона не довіряла собі, своїй стрільбі. Зараз ми розпочали роботу над тим, щоб повернути її до рівня 2-річної давнини, коли вона зі мною та нашою командою займалася.

Блашко виконала роботу, навантаження були для неї більшими, ніж вона могла виконати. Дар’я приєдналася до нашої команди лише в Обергофі, це було на початку червня. Це вже пізно.

Цей сезон - дуже важкий, але побачимо, як вона після короткої перерви виступить. Вона зараз перебуває на зборі в Поклюці, я їй зробив спеціальну програму, щоб перспективно витягнути на вищий рівень.

Блашко потрібна жіночій команді як сіль для хліба, щоб вона була готовою до чемпіонатів Європи та світу», - сказав Санітра.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ломаченко зізнався, коли буде готовий завершити кар'єру
Бокс | 01 травня 2024, 22:08 2
Ломаченко зізнався, коли буде готовий завершити кар'єру

Наступний бій Василь проведе 12 травня

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.