Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 08 лютого 2023, 17:19
2012
1

Венеція – Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Слобожанський клуб підходить до середини турнірної дистанції єврокубка

| Оновлено 08 лютого 2023, 17:19
2012
1
Венеція – Прометей. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей. Ронен Гінсбург

Зустріч «Венеція» - «Прометей» відбудеться в середу, 21 грудня, в Італії. Початок поєдинку о 21.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали «Xsport» та «Setanta Sports Ukraine».

Поряд із завершенням року підходить до закінчення і перше коло регулярного чемпіонату Кубка Європи. Єдиним клубом, з яким слобожанський «Прометей» ще не мірявся силами у рамках своєї групи другого за статусом єврокубку, залишилася італійська «Венеція». І сьогодні ввечері підопічні Ронена Гінсбурга зіграють у місті на воді, після чого на всіх учасників турніру чекає перерва.

«Венеція» є одним із старожилів італійського баскетболу. Клуб був заснований аж у 1925 році, і незабаром відзначатиме сторічний ювілей. Проте за весь цей час на рахунку колективу лише чотири внутрішні чемпіонські титули (1941/1942, 1942/1943, 2016/2017, 2018/2019). Якщо перші два з них були завойовані дуже давно і брати їх до уваги зараз навряд чи доцільно, то титули у 2017 та 2019 роках стали справжньою сенсацією на Апеннінському півострові. Команда головного тренера Вальтера де Рафаеле, який працює у структурі клубу з 2011 року, обійшла кілька набагато багатших і більш статусних колективів на кшталт «Мілана» чи «Віртуса» з Болоньї.

Починаючи з сезону 2015/2016, італійська команда регулярно бере участь у єврокубках. Найуспішнішими можна назвати розіграші 2016/2017, коли «Венеція» посіла підсумкове третє місце у Лізі чемпіонів ФІБА, та 2017/2018. У тому сезоні італійці вилетіли з групи ЛЧ ФІБА, але завдяки хитромудрій схемі турніру перейшли в Кубок Європи ФІБА і в результаті стали його володарями.

Нинішнього сезону найближчий суперник «Прометея» досить непогано виступає у Кубку Європи. Команда з північного сходу Італії після восьми зіграних турів йде на другому місці групи А. «Венеція» має рівні показники (п'ять перемог та три поразки) з основними фаворитами групи в особах іспанського «Ховентута» та турецького «Бурсаспора», але при цьому випереджає дані клуби за кращою різницею м'ячів.

Результати матчів «Венеції» в Кубку Європи 2022/2023:

11 жовтня. «Ратіофарм» (Німеччина) – «Венеція» (Італія) – 81:80

18 жовтня. «Венеція» (Італія) – «Бург» (Франція) – 73:79

25 жовтня. «Клуж-Напока» (Румунія) – «Венеція» (Італія) – 80:85

2 листопада. «Венеція» (Італія) – «Цедевіта Олимпія» (Словенія) – 76:68

22 листопада. «Венеція» (Італія) – «Лієткабеліс» (Литва) – 74:71

29 листопада. «Брешія» (Італія) – «Венеція» (Італія) – 60:80

6 грудня. «Венеція» (Італія) – «Бурсаспор» (Туреччина) – 78:65

14 грудня. «Ховентут» (Іспанія) – «Венеція» (Італія) – 90:87

Варто зазначити, що, незважаючи на лідируючі позиції у своїй групі, «Венеція» є однією з найгірших команд Кубка Європи за кількістю набраних пунктів у середньому за гру – 79,1. За цим показником італійський колектив ділить 17-18 місця серед 20 клубів-учасників турніру. При цьому «Прометей» лідирує за середньою результативністю. Підопічні Ронена Гінсбурга в середньому за матч відвантажують у кільце своїх суперників 88,5 очок.

У ростері Венеції достатньо відомих баскетболістів. Тут присутні члени італійської збірної Марко Спіссу та Амедео Тессіторі, досвідчені й з достатньо кількістю виступів на рівні Євроліги уругвайський захисник з італійським паспортом Джейсон Грейнджер, і також натуралізований італійський форвард з американським корінням Джефф Брукс. У команді сильний іспанський центровий Янкуба Сіма, який був одним із лідерів «Манреси» у Лізі чемпіонів ФІБА, а влітку змінив Іспанію на Італію, та багато що бачивший у баскетбольному житті грецький свінгмен Майкл Брамос, який проводить свій восьмий сезон у «Венеції».

Перед матчем із «Венецією» в офіційній заявці «Прометея» на сайті Кубка Європи з'явився бігмен Джеймс Діккі, тож у майбутній грі варто розраховувати на довгоочікуваний дебют американця у складі «титанів» на міжнародній арені. А тренерський штаб нашого клубу, нарешті, зможе набагато більш варіативніше використовувати та поєднувати своїх гравців у фронткорті.

Для чинних чемпіонів України поєдинок в Італії завершить перше коло регулярного чемпіонату другого за статусом єврокубка. Вже зараз можна сказати, що «Прометей» за його підсумками залишиться у прохідній вісімці. Проте щільність результатів групи А настільки велика, що кожна перемога дуже цінна. Вікторія у грі проти «Венеції» дозволить підопічним Ронена Гінсбурга зустріти Новий рік у верхній частині турнірної таблиці. Чого ми слобожанському клубу і побажаємо.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Parimatch
  • 1.42
  • 17.95
  • 3.05
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.50
  • 18.0
  • 3.00
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.45
  • 18.0
  • 2.95
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил