Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 20 грудня 2022, 23:32
5765
19

«Відверто проросійська організація». Палкін розкритикував ФІФА

Генеральний директор «Шахтаря» – про лояльність ФІФА до рф

| Оновлено 20 грудня 2022, 23:32
5765
19
«Відверто проросійська організація». Палкін розкритикував ФІФА
ФК Шахтар. Сергій Палкін

Генеральний директор донецького футбольного клубу «Шахтар» Сергій Палкін розкритикував ФІФА за лояльність до дій рф:

«Чемпіонат світу з футболу в Катарі ще раз показав усю сутність ФІФА – це відверто проросійська організація, яка не соромиться підтримувати росію, хоч і намагається робити це приховано.

За всіх часів мундіаль був святом для вболівальників з усієї планети. Він об'єднував людей, різні народи та континенти, відкривав нові кордони та надавав майданчик для миру. Навіть якщо твоя збірна не бере участі у світовій першості, ти все одно міг приїхати та насолодитися атмосферою футбольної урочистості. Але в Катарі не всі мали таку нагоду.

Ще в жовтні влада Катару перестала пропускати українців у свою країну. Нашим уболівальникам не видавали дозвіл на в'їзд і не дозволяли оформити Hayya Card – персоніфікований документ, яким можна потрапити на матчі чемпіонату світу. Потрібно було подати заявку, але рішення не ухвалювалося. У той час як росіяни отримували картку за один день.

Ставлення ФІФА до України в цілому та війни, яку розв’язала росія в нашій країні, підкреслює й факт відмови президенту Зеленському у відеозверненні з меседжем миру до всього світу перед фіналом ЧС-2022. Вирішальний матч мундіалю дивилися 1,2 мільярда людей по всій планеті, забрати можливість виступити перед такою аудиторією – моральний злочин перед людством.

«Make football work for society» або «Змусіть футбол працювати на суспільство» - це одна з цілей Візії ФІФА 2020-2023, яку вона сама рекламує. Але чомусь щодо України та українців це не працює. Протягом усіх десяти місяців війни ми бачимо, наскільки упереджено ФІФА та її керівництво ставляться до України. Маючи величезні ресурси та вплив у світі, вони не зробили нічого, щоб вплинути на агресора та зупинити війну.

Футбол поза політикою? Але ж війна – це не політика, це загибель сотень тисяч людей, зруйновані будинки та долі. Але за час чемпіонату світу у Катарі ФІФА жодного разу не звернула увагу світу на геноцид українців.

ФІФА ставить на межу виживання українські клуби, думаючи лише про заробітки агентів, не поважає українських уболівальників, створюючи їм перешкоди у перегляді матчів, і за першої нагоди підігрує росії.

ФІФА із суто політичної повинна трансформуватися в більш професійну організацію – коли в основі прийняття рішень мають бути насамперед цінності, а не політичні та економічні інтереси окремих країн та їхніх представників».

Зазначимо, що раніше ФІФА відмовила Володимиру Зеленському у виступі зі зверненням за відео перед стартом фіналу чемпіонату світу в Катарі між Аргентиною та Францією.

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»
Футбол | 18 квітня 2024, 03:53 1
Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»

Головний тренер Баварії прокоментував перемогу у матчі 1/4 фіналу ЛЧ із Арсеналом

Манчестер Сіті – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
Футбол | 17 квітня 2024, 20:00 16
Манчестер Сіті – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Чи є межа в ажіотажу навколо цього протистояння?

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Щербина
Конечно проросійська організація спонсор же газмяз
MrStepanovM .
спочатку переможемо на полі бою, а згодом візьмемось за посіпак від ОПЗЖ до ФІФА
PETP0
Кожне слово в яблучко!
dudigo78
до речі помітили, як на українські сайти, не тільки спортивні, поступово повертаються запоребрикові тролі та прихильники?
zelc006
Вони усі там під баблосом та канабіносом!
Rolan Stkomarovskiy
Ахметов = Янукович = Азаров = Партія Регіонів. 
⬆️
Достали уже своими нормативами - нарративами  про  "пророссийскость". Ну мундиале не было ни раши, ни нас.  И эта тема там вообще была за стадионами.  В ФИФА более 200 ассоциаций.  Может она проаргентинская???   Как это , начав с поражения лузерам  из  Саудов, вдруг команда стала чемпионом всего мира?  Или это пан Палкин себе решил подзаработать  на вистах?
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
А палкинд не откровенно пророссийский НА САМОМ ДЕЛЕ? А то в чужом глазу соринку видит, а бревна в своих глазах ничо?