Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 грудня 2022, 23:30
3260
0

Валерій ЗАЛУЖНИЙ: «Суровікін – це держиморда, командир часів Петра I»

Головнокомандувач Збройних сил України розповів про військову ситуацію

| Оновлено 15 грудня 2022, 23:30
3260
0
Валерій ЗАЛУЖНИЙ: «Суровікін – це держиморда, командир часів Петра I»
Facebook. Валерій Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів про військову ситуацію:

«Суровікін, якщо подивитися на нього, то це держиморда, звичайний командир часів Петра I. Дивишся на нього і розумієш: або ти виконуєш завдання, або тобі кінець. А ми зрозуміли, що такий підхід не працює.

В українській армії все інакше: іноді 21-річні лейтенанти командують чоловіками, яким по 50–60 років. А тримати порядок кулаками та біцепсами у ЗСУ не прийнято.

Нормальним завжди можна бути. Бути нормальним – значить, залишатися людиною в будь-якій ситуації, це найголовніше. Залишитися людиною, ставати лідером. Бути розумнішим, бути сильнішим, бути талановитішим і при цьому намагатися керувати людьми. Це релігія, яку я сповідував.

Як і під час Другої світової війни, я в цьому не сумніваюся, швидше за все, десь за Уралом, вони готують нові ресурси. Вони готуються 100%.

Перше завдання, яке ми маємо – це утримати нинішні рубежі й більше не втрачати позицій. Це дуже важливо. Тому що я знаю, що звільнити їх у 10–15 разів важче, ніж не здати. Тож наше завдання зараз – утриматися. Наше завдання – дуже чітко відстежувати за допомогою наших партнерів, що там відбувається, де вони готуються. Це наше стратегічне завдання.

Наше друге стратегічне завдання – підготуватися до нової великої війни, яка може статися у лютому. Щоб мати можливість вести війну свіжими силами та резервами. Наші війська зараз усі зав'язані в боях. Вони стікають кров'ю і скріплюються виключно мужністю, героїзмом та вмінням командирів тримати ситуацію під контролем».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.