Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 14 грудня 2022, 20:09
1315
0

Хапоель Хайфа – Будівельник. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кияни розпочинають боротьбу на другому етапі єврокубкового турніру

| Оновлено 14 грудня 2022, 20:09
1315
0
Хапоель Хайфа – Будівельник. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Хапоєль Хайфа» «Будівельник» відбудеться в середу, 14 грудня, в Ізраїлі. Початок поєдинку о 19:00 за київським часом.

Зумівши подолати дуже непростий основний груповий турнір Кубка Європи ФІБА, столичний «Будівельник» продовжує свій шлях у четвертому за статусом єврокубку. І сьогодні кияни мають взяти старт у наступній частині змагань – стадії Топ-16. На цьому етапі підопічні Валерія Плеханова потрапили до групи J, де їхніми суперниками стануть ізраїльський «Хапоель Хайфа», фінський «Карху» та словацький клуб «Патріоті Левіце». Схема змагань залишається незмінною. Дві найкращі команди з квартету продовжать боротьбу на наступній стадії турніру, тобто у чвертьфіналі.

Перше, що впадає в око при погляді на квартет, у який потрапили «будівельники», так це те, що він однозначно слабший за групу попереднього етапу. Так, у ньому присутній потужний «Хапоель» з Хайфи, його можна віднести до фаворитів нашої групи, але на папері він точно не сильніший за італійський «Бріндізі», з яким «Будівельник» грав на першому етапі. А відносного фінського і, особливо, словацького клубів, є дуже великі сумніви, що вони вийшли б до наступного кола змагань із групи, в якій грав український клуб у першому раунді. Звичайно, ніхто не каже, що киянам буде легко, але наш колектив має всі шанси на вихід до чвертьфіналу.

Як і основний груповий турнір, стадію Топ-16 «Будівельник» розпочне з виїзного поєдинку проти найпотужнішої команди свого квартету. На цей раз нею стане ізраїльський «Хапоель». Баскетболісти з Хайфи на першому етапі Кубка Європи ФІБА виступали у групі В (це право їм довелося завоювати у попередній кваліфікації, яку баскетболісти з третього за величиною міста Ізраїлю пройшли без проблем), де посіли підсумкове перше місце, випередивши непростий турецький «Газіантеп», а також бельгійський «Антверпен» та австрійський «Сванс Гмунден».

Наведемо повний список результатів ізраїльського клубу в Кубку Європи ФІБА:

Кваліфікація:

28 вересня. «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – «Катайя» (Фінляндія) – 75:64

30 вересня. «Рілскі» (Болгарія) – «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – 61:68

Основний турнір:

12 жовтня. «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – «Газіантеп» (Туреччина) – 63:79

19 жовтня. «Сванс Гмунден» (Австрія) – «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – 60:65

26 жовтня. «Антверпен» (Бельгія) – «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – 55:56

2 листопада. «Газіантеп» (Туреччина) - «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – 69:79

22 листопада. «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – «Сванс Гмунден» (Австрія) – 77:70

29 листопада. «Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – «Антверпен» (Бельгія) – 75:64

Колектив у Хайфі достатньо досвідчений. Його середній вік становить 26 років, а якщо прибрати з розрахунку двох вісімнадцятирічних ізраїльтян із юніорської команди, які ще не виходили на паркет у матчах Кубка Європи ФІБА, то вийде ще більше. У складі «Хапоеля» шість легіонерів, усі вони представляють США, а лідером клубу можна назвати американського захисника Ентоні Хікі (15 очок + 4 підбирання + 5 передач у середньому за гру на міжнародній арені).

Варто зазначити, що до матчу з ізраїльтянами «Будівельник» підходить у далеко не оптимальному та дещо видозміненому складі. На лікарняному знаходяться одразу три гравці задньої лінії – литовець Шарунас Васіляускас, американець Арчі Гудвін та канадець Джонні Берханемескел. І якщо прибалт ще повноцінно не встиг заграти в команді, то втрата заокеанських легіонерів дуже суттєво б'є по найбільш титулованому українському клубу.

У зв'язку з цим кияни негайно вийшли на трансферний ринок і підписали на одномісячний контракт захисника Троя Франкліна. Американець розпочинав сезон у польському «Гливіце», де встиг провести п'ять матчів. Його середня статистика у чемпіонаті Польщі становила 9,8 очок + 4,4 передачі + 1,2 перехоплення.

У майбутньому поєдинку фаворитом являються ізраїльтяни, що підтверджують і букмекерські котирування на матч. Однак «будівельники» за дуже схожих розкладів вже розпочинали боротьбу в першому раунді Кубка Європи ФІБА і на старті турніру обіграли на виїзді італійський «Бріндізі». Тож не будемо списувати «Будівельник» з рахунків, нехай навіть клуб і ослаблений втратою важливих виконавців.

14 грудня

«Хапоель Хайфа» (Ізраїль) – «Будівельник» (Україна)

«Карху» (Фінляндія) – «Патріоті Левіце» (Словаччина)

Прогноз Sport.ua: перемога «Хапоель Хайфа»

Parimatch
  • 1.36
  • -
  • 3.10
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.35
  • -
  • 3.15
Зробити ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.35
  • -
  • 3.13
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плей-оф НБА. Бостон із Михайлюком пройшов Маямі, Даллас обіграє Кліпперс
Баскетбол | 02 травня 2024, 10:06 0
Плей-оф НБА. Бостон із Михайлюком пройшов Маямі, Даллас обіграє Кліпперс

«Селтікс» вийшли до другого раунду нокаут-стадії

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 2
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.