Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 грудня 2022, 20:12
2131
3

CNN: США збираються надіслати Україні ЗРК Patriot

Українські сили пройдуть навчання щодо їх використання на базі США в Німеччині

| Оновлено 13 грудня 2022, 20:12
2131
3
CNN: США збираються надіслати Україні ЗРК Patriot
Getty Images/Global Images Ukraine

Адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо відправки в Україну системи протиракетної оборони Patriot, про що може бути оголошено вже цього тижня, повідомив телеканал CNN.

План, який розробило міністерство оборони США, ще має схвалити голова Пентагону Ллойд Остін, після чого він буде направлений на підпис президенту США Джо Байдену, і таке схвалення очікується незабаром.

Співрозмовники телеканалу вказують, що після того, як плани остаточно узгодять, Patriot буде швидко відправлено найближчими днями, а українські сили пройдуть навчання з їх використання на базі армії США в Німеччині.

Україна раніше неодноразово закликала США надіслати ЗРК Patriot на фоні постійної загрози ракетних ударів з боку росії по енергетичній інфраструктурі. В адміністрації Байдена відмовлялися через логістичні проблеми та складність в обслуговуванні установки. Думку Білого дому, за словами одного із співрозмовників CNN, змусила змінити реальність того, що відбувається.

Поки не ясно, скільки ракетних пускових установок буде відправлено, але типова батарея ЗРК включає радар, який виявляє і відстежує цілі, комп'ютери, енергетичне обладнання, станцію управління бойовим застосуванням і до восьми пускових установок, кожна з яких має по чотири ракети, готові до запуску.

ЗРК Patriot – передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є вкрай ефективною для перехоплення балістичних та крилатих ракет. У разі отримання вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна отримає від союзників від початку війни.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 11
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Модрич встановив рекорд Реала в Лізі чемпіонів
Футбол | 01 травня 2024, 12:28 0
Модрич встановив рекорд Реала в Лізі чемпіонів

Хорват – найстарший гравець в історії «Реала» в Лізі чемпіонів

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
WladWest
Аха,  счаз Остин будет чесать макитру пару месяцев,прежде чем подписать,  потом от Остина в кабинет бидона скороходы будут нести бумагу на подпись, как минимум, месяц, потом обучение персонала на территории Польши - минимум 3 месяца, потом доставка и выбор места установки месяц. Ну, короче, минимум пол-года уйдет, билять.
Andrey_1992
Збираються чи все таки надішлють?