Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 09 грудня 2022, 12:47
2872
0

ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «росія понесе покарання за мінний терор в Україні»

Президент нагородив посмертно 4 поліцейських, які підірвалися на мінах

| Оновлено 09 грудня 2022, 12:47
2872
0
ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «росія понесе покарання за мінний терор в Україні»
ОП. Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський нагородив посмертно 4 поліцейських, які підірвалися на мінах у Херсонській області 7 грудня, і заявив, що росія буде покарана за мінний терор в Україні.

Звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка присвоєно полковнику поліції Михайлу Куратченку, ордену За мужність – капітанам поліції Ігорю Мельнику та Сергію Ненаді, капралу поліції Вадиму Перижку.

Володимир Зеленський: «Вони робили все задля безпеки українців. Вже повертаючись після виконання одного із завдань – коли вилучили зброю та боєприпаси зі схованки окупантів, яких було залишено багато на Херсонщині, – поліцейські потрапили до мінної пастки.

І це та форма російського терору, якій доведеться ще роками протидіяти. Терористи свідомо намагаються залишити по собі якнайбільше смертельних пасток. Закопаних фугасів, розтяжок, замінованих будівель, машин та інфраструктури. Йдеться про понад 170 тисяч квадратних кілометрів небезпечної території.

Впевнений: мінний терор буде серед пунктів звинувачення проти росії за агресію. Мінний терор – навіть більш жорстокий і підлий, ніж ракетний, тому що немає такої протимінної системи, яка б могла знищити хоча б частину загрози, як це робить ППО».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.