Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Стрибки з трампліну
| Оновлено 13 грудня 2022, 10:41
1568
1

Кубацкі у вогні, Холденер розсмакувала перемоги. Підсумки лижного тижня

Sport.ua підбиває підсумки тижня у лижних видах спорту

| Оновлено 13 грудня 2022, 10:41
1568
1
Кубацкі у вогні, Холденер розсмакувала перемоги. Підсумки лижного тижня
Getty Images/Global Images Ukraine. Давід Кубацкі

Стрибки з трампліну

Старти тижня:

П'ятниця, 9 грудня

Тітізеє-Нойштадт (Німеччина), HS 142, особистий турнір

Субота, 10 грудня

Тітізеє-Нойштадт (Німеччина), HS 142, змішаний командний турнір

Неділя, 11 грудня

Тітізеє-Нойштадт (Німеччина), HS 142, особистий турнір

Кубацкі надто рано списали з рахунків

Перед стартом сезону багато говорилося про те, що на залишках літньої форми Давід Кубацкі повинен видати потужний старт сезону і потім досить швидко піти на спад. І спочатку все цілком укладалося в такий прогноз: Кубацкі зробив переможний дубль на відкритті сезону у Віслі, а через три тижні у Руці виступив уже суттєво слабше – четверте та шосте місця. Здавалося, все відбувається саме так, як і очікувалося, і після чергової 2-тижневої паузи в Тітізеє-Нойштадті всі очікували побачити ще слабшу версію Давіда.

Проте все сталося навпаки: Кубацкі повернувся до тієї форми, яка була у нього на старті сезону у Віслі. Все почалося з того, що у четвер він виграв усі три тренування, але у п'ятничному особистому турнірі він став другим, програвши лише 1,3 бала Анже Ланішеку. Однак у другому особистому старті в неділю Кубацкі взяв у словенця більш ніж переконливий реванш, розгромивши суперників із перевагою над найближчим переслідувачем, тим самим Ланішеком, у 25,7 бала.

З часів, коли в Кубку світу зі стрибків з трампліну було введено компенсації на вітер і ворота (2010 рік) лише вшосте в історії перевага переможця над другим місцем склала понад 25 балів.

Побачити Кубацкі знову в такій вогняній формі, звичайно, мало хто очікував, проте маємо те, що маємо. Втім, незважаючи на ударний старт сезону, піти у відрив у загальному заліку Кубка світу Давід не зумів: Ланішек не виглядав у Нойштадті настільки ж потужно, як поляк, але зумів вивезти з Німеччини рівно ті ж 180 очок, і в генеральній класифікації програє лідеру всього 54 бали. Втім, не залишає відчуття, що обидва по ходу сезону відступлять на другі ролі: Кубацкі після ударного літа і старту зимового сезону спад таки має наздогнати, а у Ланішека, починаючи з січня, просідання форми йде завжди. Однак поки що обидва на коні: 26-річний словенець у п'ятницю здобув свою третю в кар'єрі перемогу на Кубку світу і вперше переміг за межами фінської Руки.

На тренуваннях приблизно на одному рівні з Ланішеком був його партнер по команді Тімі Зайц. Однак, коли справа дійшла до основних змагань, вся ця хороша форма словенця розчинилася: 12-те і 32-ге місця.

Повертаючись до польської теми, сильно виглядав не лише Кубацкі, а й вся «Кадра». Каміл Стох провалився в суботу (40-ве місце), але дуже солідно виступив у неділю – восьме місце. В останні роки багато хто зазначав, що у Каміла на етапах Кубка світу регулярно виникає проблема: недільні старти у нього виходять помітно слабші за суботні. У Нойштадті все сталося навпаки.

У минулому, кризовому для збірної Польщі сезоні, чи не єдиним стрибуном, який додав у результатах, був Павел Вонсек. Вік-енд на «Хохфірст Шанце» він провів дуже солідно: 14-те та 11-те місця. Загалом старт сезону під керівництвом нового тренера Томаса Турнбіхлера виходить дуже сильним. У перших шести особистих стартах на Кубку світу його підопічні набрали 922 очки. Так сильно не розпочинав жоден тренер в історії збірної Польщі: навіть у Штефана Хорнгахера у його дебютний сезон 2016/2017 років було «всього» 758 балів.


Getty Images/Global Images Ukraine. Давід Кубацкі

У Халвора Егнера Гранеруда цього сезону все сильніше проявляється проблема другої спроби. У Нойштадті він двічі став п'ятим, але після перших спроб у п'ятницю лідирував, а в неділю йшов другим. Загалом після сильного старту сезону з кожним етапом дедалі гірше виглядає збірна Норвегії. У Нойштадті великі проблеми виникли у Маріуса Ліндвіка, який залишає Німеччину з 0 очок в активі: 32-ге і 35-те місця. Якщо не враховувати змагання на польотних трамплінах, то двох поспіль стартів повз топ-30 на Кубку світу Ліндвік не мав уже чотири роки. Слабкий старт сезону - звичне явище для норвежця, але якщо раніше у нього в грудні простежувалася позитивна динаміка, то зараз все навпаки.

Провал Ліндвіка в Нойштадті має очевидну причину: в норвежця виникли дуже серйозні проблеми зі швидкостями на розгоні, де його відставання від середніх арифметичних показників було дуже суттєвим: 0,7 км/год. До речі, схожі проблеми були й у Стоха, хай його відставання не було таким катастрофічним. Зазначимо, що Нойштадт – один із останніх трамплінів на Кубку світу, де ще залишилася натуральна крижана лижня на горі розгону, і з її специфікою щороку виникають проблеми у когось із топ-стрибунів.

Приблизно те саме, що із Зайцем, сталося і з Крістоффером Еріксеном Сундалом. Після дуже сильних тренувань у четвер 21-річний норвежець в основних змаганнях виступив помітно слабше: 25-те та 18-те місця.

Якщо у збірної Норвегії протягом нинішнього сезону спостерігається регрес, то у Німеччини все навпаки. Після етапу в Руці німецькі ЗМІ, незважаючи на прогрес, критикували Бундестім і звертали увагу на те, що вперше за 12 років у німців жодного подіуму в чотирьох стартових змаганнях на Кубку світу. Проте вже у п'ятницю в Нойштадті Карл Гайгер посів третє місце, і цю чорну серію перервав. Безперечно, Гайгеру пощастило з вітром у першій спробі – незабаром після нього погодні умови помітно погіршилися. Але солідний виступ у суботньому міксті та п'яте місце у неділю показали, що п'ятничний успіх не був випадковим, і лідер Бундестіму поступово повертається на топ-рівень.


Getty Images/Global Images Ukraine. Карл Гайгер

У п'ятницю Гайгер не пустив на подіум Міхаеля Хайбьока, який загалом провів дуже солідний етап, і у неділю замкнув топ-10. Незвично сильний на початку сезону Штефан Крафт, котрий у неділю знову піднявся на подіум. До старту Турне чотирьох трамплінів він, безумовно, підійде у статусі одного із топ-фаворитів.

Після провалу в Руці вдалося стабілізувати свою форму Рьою Кобаясі, у якого в Нойштадті 10-те та 12-те місця. Безумовно, це ще не той рівень, на який всі чекають від зіркового японця, але вже набагато краще, ніж два тижні тому в Фінляндії. А ось Юкія Сато, який останніми роками був яскраво вираженим другим номером збірної Японії, зі своєї глибокої кризи вибратися ніяк не може. У Нойштадті він не набрав жодного очка, причому в неділю навіть не пройшов кваліфікацію. Новий технічний регламент, який «обрізав» лижі Сато відразу на 6 см, б'є по ньому дуже боляче.

Збірна Швейцарії на етапах у Віслі та Руці не змогла набрати жодного очка. Це було пов'язано з відсутністю лідера команди Кілліана Пайєра та головної зірки, Сімона Амманна, а також зі слабкою формою Грегора Дешвандена. У Нойштадті Пайєр повернувся до Кубка світу після травми, і перші очки Швейцарія набрала. Щоправда, зробив це Дешванден: 28-ме місце в суботу. А сам Пайєр двічі не пройшов кваліфікацію – після травми він поки дуже далекий від оптимальної форми. Амманн повернеться на Кубок світу наступного тижня на домашньому етапі в Енгельберзі, але чекати чогось серйозного від 41-річного ветерана не варто: практично все міжсезоння він сумнівався в тому, чи варто продовжувати кар'єру, і практично не тренувався.

Відзначимо 24-те місце у п'ятницю Фатіха Арди Іпчіоглу, який потрапляє в очки вже вдруге цього сезону і сумарно втретє за кар'єру. І якщо в Руці і минулого сезону в Оберстдорфі він мав 29-те місця, то в Нойштадті він встановив новий найкращий результат – і для себе особисто, і взагалі в історії Туреччини.

Загальний залік Кубка світу:

Кубок націй:

Гірські лижі

Старти тижня:

Субота, 10 грудня

Валь д'Ізер (Франція), гігантський слалом, чоловіки

Сестрієре (Італія), гігантський слалом, жінки

Неділя, 11 грудня

Валь д’Ізер (Франція), слалом, чоловіки

Сестрієре (Італія), слалом, жінки

Чоловічий слалом: хаос нікуди не подівся

Лише у неділю, 11 грудня у чоловічому Кубку світу відбувся перший слалом. Тут, звичайно, можна вкотре відзначити незбалансованість слаломного календаря: представники цієї дисципліни дуже пізно розпочинають сезон (майже через два місяці після відкриття в Зольдені), і при цьому січень за традицією слаломами перевантажений: вийшовши на пік форми лише на один місяць, можна зібрати дуже значний багаж призових місць.

Так чи інакше, першого чоловічого слалому в сезоні чекали з нетерпінням. Причина дуже проста – минулого сезону в цій дисципліні творився тотальний хаос: абсолютно всі топові спортсмени були страшенно нестабільні, купа сенсацій та повна відсутність будь-яких стійких тенденцій у результатах. І було дуже цікаво спостерігати, чи буде новий сезон у слаломі настільки ж божевільним.

І перший старт у Валь д'Ізері показав, що за літо у цій дисципліні мало що змінилося. Вже в першій спробі зійшли з дистанції Клеман Ноель, Атле Лі МакГрат, Філіп Зубчіч та Лука Ерні, у другій спробі їхню долю повторили Алекс Вінатцер та Себастьян Фосс-Солевог, який посідали 11-те та 12-те місця відповідно. Міхаель Матт у першому заїзді показав 34-й результат і в другу спробу не пробився.

Перемогу здобув Лукас Бротен, який після першої спроби йшов другим. Лідирував його більш досвідчений і титулований партнер по команді Хенрік Крістофферсен, якому за такого хаосу минулого сезону вистачило парочки хороших результатів поспіль наприкінці сезону, щоб завоювати Малий кришталевий глобус (МКГ) у слаломі. Однак друга спроба у виконанні Крістофферсена була дуже нервовою, з купою дрібних помилок, і в результаті він відступив на п'яте місце. Загалом етап у Валь д'Ізері для збірної Норвегії вийшов дуже вдалим: у суботньому гіганті МакГрат і той самий Крістофферсен потрапили до топ-5, а Бротен став дев'ятим.


Getty Images/Global Images Ukraine. Лукас Бротен

Хто ще точно може занести собі в актив «Критеріум першого снігу» – то Мануель Феллер. Австрієць, який також протягом усієї своєї кар'єри славився своєю нестабільністю, став другим як у суботньому гіганті, так і у недільному слаломі.

Знову сильно розпочав сезон Крістоффер Якобсен, який посів четверте місце. Рік тому він розпочав сезон взагалі з двох подіумів, але після цього цілих 7 разів поспіль сходив з дистанції. Із сенсацій слалому у Валь д'Ізері відзначимо Тобіаса Кастлунгера: 23-річний італієць у другій спробі прорвався з 26-го місця на 10-те. З дев'ятої спроби Кастлунгер набрав свої перші очки на Кубку світу, і одразу дуже солідні.

Ну, а в суботньому гіганті всіх розгромив Марко Одерматт. Траса в гіганті була дуже непростою та селективною, і швейцарець на ній просто декласував суперників: у найближчого переслідувача, Феллера, він виграв 1,4 секунди, у решти – більше 2 секунд.

Вже цього тижня у чоловічому Кубку світу стартує традиційне різдвяне італійське турне, яке цього разу буде ще більш насиченим, ніж зазвичай: один із скасованих на початку сезону швидкісних спусків вирішили провести у Валь Гардені. Починаючи з четверга на гірськолижників чекають 5 днів змагань поспіль: спочатку швидкісні гонки на «Саслонгу», потім два гіганти в Альта Бадії. Потім, після 2-денної паузи італійське турне продовжиться нічним слаломом у Мадонна ді Кампільйо та швидкісними гонками на надважкій трасі «Стельвіо» в Борміо. Справжня класика гірськолижного спорту.

Продовжують надходити неприємні новини для збірної Австрії. Спочатку Макс Франц травмувався під час тренування в Коппер Маунтін, а тепер стало відомо, що Крістіан Вальдер вилетів до кінця сезону: він переніс операцію на спині.

Холденер розсмакувала перемоги

У жінок програма вікенду повністю повторювала чоловічу: гігант у суботу та слалом у неділю. Проходив він в італійському Сестрієре – одна з тих локацій, що у Кубку світу з'являється нерегулярно. Зазвичай у середині грудня технічний етап проходить у Куршевелі, проте цього сезону там пройде чемпіонат світу, і грудневий слот звільниться під етап у Сестрієре.

Суботній гігант завершився тріумфом господарів – перемогу здобула Марта Бассіно, а четвертою стала Федеріка Бріньоне, яка у першому гіганті сезону в Кіллінгтоні виступила слабко – лише восьме місце. Головну сенсацію старту також створила італійка: 11-те місце посіла 26-річна Ася Дзенере, для якої це лише третій у кар'єрі старт на Кубку світу та перше потрапляння в очки.

Виступила у гіганті і Соф’я Годжа, проте закінчилося це повним провалом – 40–ве місце. Схоже, уродженка Бергамо стала чистою швидкісницею і свої навички в гіганті повністю втратила. А на початку кар'єри саме ця дисципліна була її профілюючою. Тішить лише сам факт участі Годжі: він говорить про серйозність претензій Соф’ї на загальний залік Кубка світу.

Розчарувала Лара Гут-Бехрамі, яка після перемоги у Кіллінгтоні стала лише сьомою. Схоже, до числа претендентів на ВКГ її записали зарано. Тим більше, що й у швидкісних видах швейцарка поки що не на тому рівні, щоб реально боротися за загальний залік. Черговий досить слабкий гігант видала Мікаела Шиффрін, яка лише замкнула топ-6. Це, звичайно, краще, ніж 13-те місце в Кіллінгтоні, але з точки зору генеральної класифікації такого рівня результатів може бути недостатньо. У недільному слаломі Шиффрін стала другою.

А перемогу здобула Венді Холденер. На попередньому слаломі в Леві вона нарешті вистраждала свою довгоочікувану першу в кар'єрі перемогу в слаломі після 30 подіумів у цій дисципліні, і її прорвало. Схоже, Венді розсмакувала перемоги, і зараз 29-річна швейцарка переживає, безумовно, найкращий період у своїй кар'єрі.


Getty Images/Global Images Ukraine. Венді Холденер

І в гіганті, і в слаломі третью стала Петра Влхова. Словачка у нинішньому сезоні демонструє приголомшливу стабільність: у 6 стартах у неї два четверті та чотири треті місця. Втім, навіть такий рівень результатів амбіціям Влхової не відповідає. У Лени Дюрр, схоже, проблеми з другою спробою набувають хронічного характеру: цього разу німкеня відступила з четвертого місця на восьме. Порадувала своїм потраплянням у топ-10 Мартіна Дубовска. Після того, як на своїй улюбленій трасі в Леві вона посіла лише 18-те та 13-те місця, подвигів від неї ніхто не чекав.

Головною сенсацією слалому стало четверте місце Ханни Аронссон Ельфман. Так, на старті сезону 19-річна шведка вже голосно заявила про себе: дев'яте та два 11-х місця у перших трьох слаломах. Однак у неділю вона прорвалась із 16-го місця на четверте, видавши просто геніальну другу спробу. Особливо вразила її фінішна ділянка: на відрізку в 16 секунд вона привезла найближчій переслідувачці, Влховій, 0,72 секунди – якийсь космос! Результат настільки вражаючий, що здавалося, що стався якийсь збій, помилка таймінгу. Автору даного матеріалу довелося навіть кілька разів переглянути фінішну ділянку у виконанні Аронссон Ельфман, щоб переконатися в тому, що жодної помилки там немає.

Так чи інакше, четверте місце – особистий рекорд 19-річної шведки на Кубку світу. Аронссон Ельфман довела невипадковість своїх успіхів на старті сезону і після цього лише додає. Схоже, що у складі збірної Швеції запалюється нова зірка. Зазначимо, що раніше основною дисципліною шведки вважався гігант – саме в ньому вона завоювала золото юніорського ЧС-2021. Однак цього сезону в перших двох гігантах їй жодного разу навіть не вдалося пробитися в другу спробу: у Сестрієре вона стала 33-ю.

Продовжує успішно виступати й інший молодий талант, ще один чемпіон світу серед юніорів – щоправда, 2022 року та у слаломі. Йдеться про Зрінку Лютіч: 18-річна хорватка в Сестрієре стала сьомою. При цьому в першій спробі у неї була досить груба помилка, яка коштувала їй майже секунди: без цього збою Лютіч цілком могла б опинитися на подіумі. Але за такої динаміки її результатів це має статися вже у нинішньому сезоні. Знову в очках і 16-річна албанка італійського походження Лара Кольтурі: 25-те місце у слаломі. Нагадаємо, вона заявила про себе два тижні тому 17-м місцем у гіганті у Кіллінгтоні.

А ось Мішель Гізін знову дуже розчарувала. Зіркова швейцарка дуже слабко розпочала сезон, але 8-ме та 11-ме місця у двох швидкісних стартах у Лейк Луїсі виглядали як початком виходу з кризи. Але в Сестрієре Гізін знову провалилася, двічі посівши 24-те місце.

Погані справи і Катаріни Лінсбергер. Лідер збірної Австрії стала 27-ю в гіганті і 14-ю в слаломі, в якому, якщо хтось забув, вона залишається чинною чемпіонкою світу. У кризі і вся збірна Австрії: навіть із 14-м місцем Лінсбергер стала найкращою з австрійок у слаломі. У гіганті вище за неї фінішували відразу п'ять партнерок по команді, але вище 14-го місця піднятися і там ніхто не зумів.

14-ю стала досвідчена Елізабет Каппаурер. У 2017 – 2018 роках австрійка була досить міцним середняком у технічних дисциплінах, але у суботу набрала очки на Кубку світу вперше майже за 5 років – із січня 2018 року. Саме тоді в її кар'єрі розпочався якийсь шалений чорний період: з січня 2018 по серпень 2019 року вона перенесла шість (!!!) переломів ноги, причому переломів дуже непростих. Повернутися після такого у гонки і знову почати набирати очки – це вже без перебільшення спортивний подвиг.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Лижні гонки

Старти тижня:

П'ятниця, 9 грудня

Бейтостолен (Норвегія), спринт, класика, чоловіки/жінки

Субота, 10 грудня

Бейтостолен (Норвегія), розділка 10 км, класика, жінки

Бейтостолен (Норвегія), розділка 10 км, класика, чоловіки

Неділя, 11 грудня

Бейтостолен (Норвегія), змішана естафета 4х5 км

Невдалий вікенд для шведок

Жіноча збірна Швеції на початку нинішнього сезону домінувала, користуючись перш за все завершенням кар'єри Терези Йохауг. Проте етап у Бейтостолені збірна Швеції занести собі до активу не може. Безумовно, це частково пов'язано з ослабленим складом, який «Тре Крунур» привезли до Норвегії. Зіркова дистанційниця Ебба Андерссон була відсутня через коронавірус, а Емма Рібом, яка виграла два стартові спринти сезону, вирішила етап у Бейтостолені пропустити через перевтому. Андерссон, як і Фріда Карлссон, планують пропускати наступний етап у Давосі: Еббу ми тепер побачимо вже на Тур де скі. До речі, у Давосі планує повернутися до Кубка світу Лінн Сван, яка минулого вікенду повернулася в гонки на домашніх змаганнях в Ідре.

Так чи інакше, ослаблений склад збірної Швеції спринт у Бейтостолені провалив. Карлссон вилетіла у чвертьфіналі, Майя Дальквіст та Йоханна Хагстрьом – у півфіналі. Як підсумок – уперше з січня 2020 року жодна шведка не пробилася у фінал спринту на Кубку світу. І лише відсутністю Рібом цю невдачу не пояснити – Дальквіст і Хагстрьом виступили помітно нижче свого звичного рівня. А наступного дня в розділці класикою Карлсон стала лише третьою.


Getty Images/Global Images Ukraine. Фріда Карлссон

П'ятничний спринт виграла Надін Фендріх, яка переконливо виглядала на всіх стадіях, починаючи з перемоги у кваліфікації. Для 27-річної швейцарки це лише друга у кар'єрі перемога на Кубку світу. Перша була здобута позаминулого сезону в Дрездені. Другою у спринті стала Лотта Уднес Венг, для якої це перший у кар'єрі подіум на Кубку світу. Топ-3 замкнула фінка Йоханна Матінтало, яка наступного дня ще й стала п'ятою у розділці.

Відзначимо п'яте місце у спринті Крістін Шістад, яка тиждень тому у коньковому спринті у Ліллехаммері навіть не пройшла кваліфікацію. Норвежка завжди тяжіла до класичного стилю, але цього сезону цей дисбаланс у неї стає занадто явним. Продовжуючи тему збірної Норвегії, домашній етап у Бейтостолені вирішили пропустити Хелен Марі Фоссесхольм та Інґвільд Остберг. Рішення конькістки Фоссесхольм не бігти етап, де обидві особисті гонки класикою – більш ніж зрозуміле.

Суботню розділку виграла Кертту Нісканен, яка після блідого старту на Кубку світу знову почала нагадувати себе зразка минулого сезону. У спринті вона зуміла дістатися півфіналу. Другою у розділці стала Анне К’єрсті Кальво, яка у дистанційних гонках на старті нинішнього сезону стабільно високо, але до подіуму на Кубку світу дісталася вперше у кар'єрі.

Лідер Кубка світу Тіріль Венг продовжує збирати високі, але не переможні місця: четверта у спринті та сьома у розділці. Джессіка Діггінс, яка зараз виглядає головною суперницею Венг у загальному заліку, виступила в Бейтостолені гідно, враховуючи, що обидві особисті гонки були її неулюбленим стилем пересування, класикою: виліт у чвертьфіналі спринту (17-те місце у підсумку) та шостий результат у розділці. Після пропуску етапу в Ліллехаммері через хворобу повернулася до Кубка світу і її партнерка по збірній США Розі Бреннан. У спринті вона також вилетіла у чвертьфіналі, а у розділці стала восьмою.

Гулберг іде у відрив у загальному заліку

У чоловіків етап у Бейтостолені також зібрав далеко не оптимальний склад учасників. Пропускав його через застуду Йоханнес Клебо: ще минулого тижня з цієї ж причини на етапі в Ліллехаммері він пробіг лише спринт і пропустив обидві дистанційні гонки. І якщо тоді слова норвежця про те, що він фактично втратив шанси на ВКГ у нинішньому сезоні, виглядали перебільшенням, то після пропуску Бейтостолена вони вже виглядають цілком схожими на правду.

Фактично не виступив у спринті в Бейтостолені й ще один зірковий норвезький спринтер – Ерік Вальнеш. Він посів 20-те місце у кваліфікації, але на стадію плей-оф не вийшов через проблеми з диханням. Не виступив він і наступного дня у розділці. Пропускав етап у Бейтостолені й Федеріко Пеллегріно, який залишився в Італії: його дружина Грета Лорент найближчим часом має народити йому дитину. Аналогічна причина відсутності й Іво Нісканена, який був би головним фаворитом суботньої розділки.

Відсутність Клебо, Вальнеша і Пеллегріно створювала чудові умови для сенсації в спринті, і вона відбулася – та ще й яка! Другим став 24-річний італієць Сімоне Мочелліні, який фактично заміняв у складі Пеллегріно. Для Мочелліні це був лише шостий у кар'єрі старт на Кубку світу, і з попередніх п'яти очки він набрав лише одного разу: 19-те місце минулого сезону в Фалуні. Тиждень тому він виграв спринт на домашньому етапі Альпен Кап у Санта Катеріні та отримав виклик до основної збірної. Але такого результату не чекав ніхто, тим більше, що й до фіналу Сімоне пробивався з боями і лише у статусі лакі-лузера у півфіналі.

Зазначимо, що Мочелліні міг залишитися без свого другого місця. У фіналі в підйомі він зіткнувся з Полом Гулбергом, через що лідер Кубка світу затнувся. Після фінішу збірна Норвегії подала протест із вимогою дискваліфікувати Мочелліні, але протест був відхилений.

Перемогу здобув Рішар Жув, котрий, як і наприкінці минулого сезону, максимально скористався відсутністю Клебо. Третім став Калле Халварссон, і на відміну від переслідування в Руці, цього разу ніхто подіум у шведа вже не відібрав. У недільній розділці 33-річний швед замкнув топ-10.

Ознаки життя став подавати і Оскар Свенссон, які у Руці та Ліллехаммері у спринті навіть не міг пройти кваліфікацію. Тут він у кваліфікації став восьмим, але після цього вилетів уже у чвертьфіналі, як і переможець квали француз Жюль Шаппаз.


Getty Images/Global Images Ukraine. Пол Гулберг

Сам Гулберг після невдачі у фіналі спринту був розлючений, але зумів спрямувати свій гнів у конструктивне русло і в неділю виграв розділку. Друга перемога у сезоні дозволила Полу піти у солідний відрив у загальному заліку Кубка світу. Зважаючи на стабільність Гулберга, втратити ВКГ у нинішньому сезоні він, схоже, може лише у разі якоїсь серйозної травми чи хвороби.

Зазначимо, що цього разу в розділці до топ-10 потрапили «всього» 6 представників збірної Норвегії – ситуація вже помітно веселіша, ніж тиждень тому в Ліллехаммері. Третім став британець Ендрю Масгрейв, для якого це третій у кар'єрі подіум на Кубку світу та перший за майже п'ять років. Міг розбавити норвезьке домінування і Вільям Поромяя, але молодий швед згас під кінець дистанції і зрештою фінішував лише 15-м.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

ГЕРАСКЕВИЧ: «Любительку дубайських кокосів має бути позбавлено всіх звань»
Зимові види | 01 травня 2024, 09:10 4
ГЕРАСКЕВИЧ: «Любительку дубайських кокосів має бути позбавлено всіх звань»

Український скелетоніст відреагував на скандальні заяви Алсу Алєйнікової

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
"Снова в огне". Может лучше "снова в ударе?". "В огне" сейчас можно быть по-разному...