Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 04 грудня 2022, 13:21
9844
13

Контіолагті-2022. Україну ледь не закрили на коло у жіночій естафеті

Не було рівних шведським біатлоністкам

| Оновлено 04 грудня 2022, 13:21
9844
13
Контіолагті-2022. Україну ледь не закрили на коло у жіночій естафеті
Getty Images/Global Images Ukraine. Ельвіра Еберг

У фінському Контіолагті в рамках першого етапу Кубка світу з біатлону відбулася жіноча естафетна гонка. Україну в ній представляли Дар'я Блашко, Анна Кривонос, Олена Білосюк та Ірина Петренко.

Після провального виступу в індивідуальній гонці, де українкам не вдалося забігти навіть у топ-50, розраховувати на гарний виступ в естафеті не доводилося. Однак у біатлоні, за умови гарної стрільби, на високі місця можуть розраховувати навіть ті, хто, здавалося б, не має навіть примарних шансів на п'єдестал пошани.

Зі стрільбою у наших співвітчизниць проблем не виникало, проте це в кращому разі допомогло їм не стати круговими. Блашко та Кривонос використали по два запасні патрони, Петренко зробила один зайвий постріл, а Білосюк вдалося відстрілятися ідеально. П'ять допів – другий кращий результат роботи на вогневому рубежі після Норвегії, яка забігла на п'єдестал пошани.

От тільки українки за високі місця не боролися жодної секунди. Абсолютно усі підопічні Олександра Кравченка дуже багато програвали суперницям ногами. Серед 17 команд, які взяли участь у гонці, Україна посіла 15 місце.

Нижче у підсумковому протоколі опинилися лише Румунія, яку дискваліфікували після другого етапу, та Болгарія. Болгарку Дімітрову, до речі, закрили на коло, а наша Ірина Петренко подібної участі уникла, доклавши величезних зусиль.

Щодо боротьби за медалі, то протягом практично всієї гонки у трійці лідерів йшли команди Швеції, Німеччини та Норвегії. Шведки прогнозовано виграли гонку: сестри Еберг на останніх двох етапах просто не залишили суперницям шансів, продемонструвавши, що вони готові очолити боротьбу за Великий кришталевий глобус.

Колишня лижниця Деніз Геррманн-Вікк на останньому колі виграла боротьбу за срібло у норвежки Інгрід Тандреворл, яка напередодні посіла друге місце в індивідуальній гонці. Втім, норвежки бронзовими медалями мають бути задоволені не менше, ніж німкені срібними, оскільки скандинавки були представлені експериментальним складом.

Етап Кубка світу в Контіолагті продовжиться у суботу, 3 грудня, спринтерськими гонками у чоловіків та жінок.

Результати гонки:

1. Швеція (0+6) 1:14:59,8
2. Німеччина (0+6) +28,1
3. Норвегія (0+3) +31,5
4. Франція (0+7) +1:30,0
5. Швейцарія (0+8) +1:48,5
6. Чехія (0+9) +3:13,1
...
15. Україна (0+4) +7:53,1

Біатлонний сезон-2022/23: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad
А мы за этих туристок платим!
axylinam
Брынзак как всегда во всём виноват,  нет конкуренции за попадание в основной состав, поэтому бегает кто попало, скоро попадание в 10 будет считаться подвигом, к тому же в гонке не принимали участие два блядских народа, поэтому наши заняли высокое 15 место
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sashamar
Якби так стріляли хоча б минулоріч ...
Вони що, пішки ходили, а лижі несли на собі ?
nick07
26, 25,  35 та 30, щодо віку то лише одна Білосюк/Підгрушна може мати виправдання, всі інші - мали б бути в найкращій формі
nick07
8 хвилин при конкурентній стрільбі...
питання лише одне - чи це справа в такій функціональній "готовності", чи це, як вже не раз бувало, питання помилок змазки та сервісменів?
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Дьяков
Такое впечатление, что не было ни сборов ни тренировок, эта Блашко позорище, с глубокого бодуна и груповухи, гнать надо этого Брынзака, вместе с его шоблом.
Леха
Биатлон можно убирать у нас толку там не будет даже в хоккее у нас лучше результаты пусть на хоккей и футзал вкладывают деньги у нас в хоккее нормальная молодежь 
Mr Voevudskiy
К сезону готовы!)
Леха
Лет так через 20 может и будут результаты и то не факт молодежь у нас не тянут а ветераны уже не могут 
Леха
Ну кто-то тут меня минусовал такие результаты и будут повезет если в 8 попадут 
Alex Wolf
Одна из проблем в нашем биатлоне это катание на все мировые турниры одних и тех же людей,и не важно в каком они состоянии,главное у них громкие имена и звания,вместо того,чтобы потихоньку обкатывать молодёжь...