Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Лижний спорт
| Оновлено 06 грудня 2022, 02:53
963
0

Переможний дубль Годжі, гегемонія норвежців. Підсумки лижного вікенду

Sport.ua підбиває підсумки тижня у лижних видах спорту

| Оновлено 06 грудня 2022, 02:53
963
0
Переможний дубль Годжі, гегемонія норвежців. Підсумки лижного вікенду
Getty Images/Global Images Ukraine. Соф'я Годжа

Гірські лижі

Старти тижня:

П'ятниця, 2 грудня

Бівер Крік (США), швидкісний спуск, чоловіки – скасований

Лейк Луїс (Канада), швидкісний спуск, жінки

Субота, 3 грудня

Бівер Крік (США), швидкісний спуск, чоловіки

Лейк Луїс (Канада), швидкісний спуск, жінки

Неділя, 4 грудня

Бівер Крік (США), супергігант, чоловіки

Лейк Луїс (Канада), супергігант, жінки

Кілде виграв дуель у Одерматта

Друга частина північноамериканського турне у чоловіків складалася із змагань на трасі «Bird of Prey» в американському Бівер Кріку. Погана погода продовжує переслідувати швидкісні старти цього сезону: п'ятничний швидкісний спуск було скасовано. Таким чином, цього сезону було скасовано 4 з 8 стартів у швидкісних видах у чоловічому Кубку світу. І хай сезон тільки розпочався, знайти резервні дати для всіх цих стартів буде дуже складно.

Етап у Бівер Кріку ознаменувався продовженням дуелі між Александером Омодтом Кілде та Марко Одерматтом. У США норвежець здобув дві перемоги, а швейцарець двічі фінішував другим на невеликому відставанні. У загальному заліку Кілде відстає тепер лише на 40 очок, але Одерматт має козир у вигляді гіганта, в якому норвежець після травми поки що не може повернутися на рівень регулярних потраплянь у топ-6.

Зазначимо, що траса в Бівер Кріку цього року була дуже складною технічно. Особливо це стосується недільного супергіганта, і результати це чітко відображають. Сенсацію піднесли молоді норвезькі слаломісти – Атле Лі МакГрат та Лукас Бротен, які посіли п'яте та сьоме місця відповідно. Для обох це перші набрані очки (і взагалі перші старти) у швидкісних видах за кар'єру. Те саме стосується й американця Рівера Радамуса (16-те місце). А чилієць Хенрік Фон Аппен набрав взагалі свої перші в кар'єрі очки на Кубку світу, показавши 14-й результат.

Ще один маститий слаломіст, який у неділю набрав свої перші очки у швидкісних видах – австрієць Марко Шварц, щоправда, він став лише 24-м. Так чи інакше, результати більш ніж промовисто показують, що траса була набагато більше схожа за своєю конфігурацією на гігантський слалом, ніж на супергігант. Мало того, що у швидкісних видах і так половина стартів скасовано, так ще й ті, що вдалося провести, перетворили на щось, що мало схоже на швидкісний вид. З технарів не зумів скористатися ситуацією лише Лоїк Мейяр, який показав 33 результат.

Замкнув топ-3 у неділю Алексіс Пінтуро. Француз хоч очки в супергіганті і набирає досить регулярно, але на подіуми в цьому виді не попадав 8 років. До того ж попередній подіум, датований груднем 2014 року, також відбувся в Бівер Кріку. До речі, в неділю на подіум піднялися три останні володарі ВКГ – Кілде, Одерматт та Пінтуро. Рідкісне явище.

Getty Images/Global Images Ukraine

А ось чисті швидкісники, такі як Беат Фойц, Домінік Паріс чи Томас Дрессен, етап у Бівер Кріку провалили, і це також закономірно, адже технічно складним був не лише супергігант, а й швидкісний спуск. Паріс і Дрессен у неділю залишилися без очок (32-ге і 37-ме місця), а Фойц набрав їх всього 6 – 25-й результат. У суботу швейцарець став хоча б дев'ятим, хоча, як і той самий Паріс, дуже багато програв на пологому розгоні.

Топ-3 у суботньому швидкісному спуску замкнув канадець Джеймс Кроуфорд, для якого це лише другий у кар'єрі подіум на Кубку світу. Вперше він опинився на подіумі наприкінці минулого сезону в супергіганті в норвезькому Квітф'єллі, коли програв лише 0,07 секунди тому ж Кілде.

Годжа та Сутер вриваються у боротьбу за ВКГ

У жінок минулого вікенду відбувся етап у Лейк Луїсі, який став свого роду прощальним: з наступного сезону етап у Лейк Луїсі з календаря Кубка світу зникне – і у чоловіків, і у жінок. Хоча ходять розмови про те, що, можливо, прощається траса в провінції Альберта з Кубком світу не назавжди: повернення через кілька років цілком імовірно. Лейк Луїс гостей своєї прощальної вечірки зустрів холодно. У буквальному значенні слова: у перші дні температури на старті опускалися до -28 градусів за Цельсієм. І лише в неділю «потепліло» до -12.

Минулого сезону в Лейк Луїсі домінувала Соф’я Годжа, яка виграла всі три гонки, причому перемагала італійка з розгромними до непристойності розривами. Цього року шибайголова з Бергамо знову почала з двох перемог у швидкісних спусках, довівши свою переможну серію в Лейк Луїсі до позначки у п'ять гонок. Однак таких розгромів, як рік тому, від Годжі ми вже не побачили. У п'ятницю Корнелія Хюттер, яка замкнула топ-3, програла італійці всього 0,06 секунди, а Корін Сутер, що посіла друге місце, - 0,04 секунди. Перемога просто максимально «на тоненького».

Поразка Годжі в Лейк Луїсі назрівала, і в недільному супергіганті вона таки відбулася. Соф’я не найкращим чином розігналася і припустилася помилки на дуже підступній зв'язці в середині траси. І блискучий нижній відрізок траси не врятував: лише п'яте місце. У будь-якому випадку, 245 очок за три швидкісні старти – і Годжа виривається на друге місце у загальному заліку Кубка світу, відстаючи лише на 20 очок від Мікаели Шиффрін, яка, як і Петра Влхова, до Лейк Луїса не приїхали.

А перемогу в супергіганті здобула Корінн Сутер, яка до цього двічі піднялася на подіум у швидкісному спуску. Блискучий вікенд для швейцарки, яка за три дні набрала сумарно всього на 5 очок менше, ніж Годжа, і також вривається до числа претенденток на ВКГ. І це при тому, що в швидкісних видах цього сезону відбулося всього три старти, а в технічних чотири: за темпом набору очок і Годжа, і Сутер поки що попереду Шиффрін і компанії.

Інша річ, що у Годжі надалі може прорізатись звична для неї нестабільність, а Сутер може банально не вистачити класу. Та й Шиффрін з Влховою за потреби почнуть ходити швидкісні види. Але це вже розмова про дуже віддалені перспективи, а зараз просто констатуємо, що серед швидкісників знайшлося два реальні претенденти на загальний залік.


Getty Images/Global Images Ukraine. Соф'я Годжа

Блискучий вікенд провела і Корнелія Хюттер, яка піднялася на подіум і в п'ятницю, і в неділю. Суботній швидкісний спуск вона пропускала через головний біль і двоїння в очах – наслідки струсу мозку та симптоми, які схожі на те, з чим так довго боровся Мауро Кавіцель. Так чи інакше, зараз уже можна констатувати, що Хюттер повернулася на свій піковий рівень 6-7 давності, після якого у австрійки настала довга низка тяжких травм. Наполегливість, з якою Корнелія боролася за повернення на елітний рівень крізь біль, страждання та повторні травми, варті лише захоплення.

Повернулася на Кубок світу після півторарічної паузи і Кайса Вікхофф Лі. Норвежка, яка вважалася однією з найперспективніших швидкісниць світу, порвала хрестоподібні зв'язки коліна в січні 2021 року, і також поверталася в спорт дуже довго. У двох швидкісних спусках вона посідала 30-ті місця, а в супергіганті розділила 18-ту позицію з Еліс Робінсон.

Класно провела два швидкісні спуски австрійка Ніна Ортліб – шосте та друге місця. А ось у супергіганті вона з дистанції зійшла. Поступово додавала протягом етапу Рагнхільд Мовінкель. Норвежка стала 25-ю та 9-ю у двох швидкісних спусках, після чого піднялася на подіум у супергіганті – третє місце. Ілка Штухец до подіуму в Лейк Луїсі не дотяглася, але два швидкісні спуски також провела дуже солідно, двічі замкнувши топ-5. У супергіганті вона стала лише 29-ю, але це нікого не дивує: словенка вже давно стала вузьким фахівцем даунхіллу. Але й у ньому за останні три сезони фінішувала у топ-5 лише двічі.

Почала подавати ознаки життя Мішель Гізін, яка старт сезону відверто провалила. У суботу вона стала восьмою – перше у сезоні потрапляння до топ-10. Була близькою до топ-10 вона і в неділю, ставши 11-ю.

А ось її зіркова партнерка по команді Лара Гут-Бехрамі етап у Лейк Луїсі повністю провалила. Лише 18-те та 13-те місця у двох швидкісних спусках і сход з дистанції в супергіганті – Лара не вписалася у ворота в тій зв'язці, де багато часу програла Годжа. Так чи інакше, Гут-Бехрамі знову провалює старт сезону в швидкісних видах. А тиждень тому після перемоги в гіганті в Кіллінгтоні її знову записали у явні претенденти на ВКГ…

Відверто розчарувала в Канаді і Федеріка Бріньоне, яка провалилася навіть у супергіганті – 26-те місце. І це чинний володар Кубка світу в цій дисципліні. Але італійка розпочала сезон слабко і в супері, і в іншій своїй профільній дисципліні – гіганті.

Здивувала своєю появою в Лейк Луїсі юна німецька слаломістка Емма Айхер, яка блиснула на початку минулого сезону у Леві. Але, ще не закріпившись на солідному рівні у своєму профілюючому виді, 19-річна німкеня почала працювати над розширенням спеціалізації. І, на диво, вийшло непогано: 31-ше місце у п'ятницю, і двічі 21-ша позиція у суботу та неділю.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Лижні гонки

Старти тижня:

П'ятниця, 2 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), розділка 10 км, вільний стиль, чоловіки

Ліллехаммер (Норвегія), розділка 10 км, вільний стиль, жінки

Субота, 3 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), спринт, вільний стиль, чоловіки/жінки

Неділя, 4 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), мас-старт, 20 км, класика, жінки

Ліллехаммер (Норвегія), мас-старт, 20 км, класика, чоловіки

Діггінс повертається в гру, Тіріль Венг зміцнює лідерство

У лижників-гонщиків цього вікенду відбувся традиційний етап у Ліллехаммері. Щоправда, вже другий рік поспіль змагання Кубка світу в Ліллехаммері проходили не на звичних олімпійських трасах, а на стадіоні «Біркебейнер», де щорічно фінішує знаменитий одноіменний марафон серії Ski Classics. І цей перенос досить відчутно впливає на характер гонок: олімпійська траса в Ліллехаммері вважається однією з найскладніших за рельєфом у Кубку світу, тоді як коло на «Біркебейнері» досить просте.

Це далося взнаки, перш за все, у недільному мас-старті: до фінішу практично однією групою дісталися одразу 16 спортсменок. Свою другу перемогу в сезоні здобула Фріда Карлссон, яка знову починає поступово витісняти на другі ролі свою партнерку по команді Еббу Андерссон. А ось у п'ятничній коньковій розділці на других ролях опинилися обидві шведські зірки: Андерссон стала четвертою, а Карлссон – взагалі восьмою. Фріда скаржилася на біль у стегні і суботній спринт пропускала.

А перемогти у п'ятницю зуміла Джессіка Діґгінс. Ще тиждень тому ми попереджали, що невдалі результати американки у Руці не говорять про її слабку готовність до сезону: етап у Руці вона провалює практично завжди. І у нинішньому сезоні Діґгінс знову повернулася на найвищий рівень вже на другому етапі. У суботньому спринті Джесс стала четвертою, при тому що пробивалася у фінал не дуже переконливо і в ролі лакі-лузера у півфіналі. У недільному мас-старті класикою Діґґінс стала лише дев'ятою, хоча, напевно, могла фінішувати й вище, якби менше витрачала сили на роботу попереду в ході гонки. Так чи інакше, за підсумками етапу в Ліллехаммері американка піднялася до топ-3 загального заліку – цей вікенд вона точно може записати собі в актив.


Getty Images/Global Images Ukraine. Джессика Диггинс

А лідерство в загальному заліку зміцнила Тіріль Венг, яка після сьомого місця в розділці потрапила на подіум і в спринті, і в мас-старті. Норвежка лідирує, незважаючи на те, що жодної перемоги ще не здобула – особливості нової системи нарахування очок, за якої стабільність та універсалізм цінуються вище, ніж здатність перемагати. У будь-якому випадку, Тіріль на старті сезону виглядає дуже добре і питання в тому, наскільки довго вона зможе тримати таку форму.

Другою в коньковій розділці несподівано стала Катаріна Хенніг. Подіум німкені тиждень тому в класиці був цілком очікуваний, а ось у коньковій гонці вона потрапляє на подіум уперше в кар'єрі. Хенніг також переживає, можливо, найсильніший відрізок у своїй кар'єрі. Періодично боротися за призові місця вона могла і раніше, але робити це стабільно, постійно та ще й обома стилями пересування раніше їй не вдавалося. У недільному мас-старті класикою Хенніг також цілком могла поборотися за подіум, але зламала палку на вирішальних кілометрах дистанції, як результат – сьоме місце.

У суботньому спринті другу перемогу поспіль здобула Емма Рібом, яка цього разу в очній боротьбі обіграла Майю Дальквіст. І розмови про те, що тиждень тому Рібом перемогла в Руці лише завдяки падінню Дальквіст, тепер виглядають набагато менш переконливо. З розчарувань спринту відзначимо провал Крістін Шістад, яка навіть не пройшла кваліфікацію – 33-тє місце.

Ще перед стартом етапу у шведських ЗМІ з'явилося багато інформації про плани лідерів команди на нинішній сезон. Дальквіст і Рібом вирішили наслідувати приклад Йонни Сундлінг і пропустити Тур де Скі. Сама Сундлінг пропускала етап у Ліллехаммері, не виступить вона і за тиждень у Бейтостолені. А ось Лінн Сван незабаром планує повернутися в перегони після майже 2-річної перерви. Щоправда, одразу кидатися до Кубка світу Лінн поки що не збирається.

З інших новин зазначимо, що Інґвільд Остберг також планує пропускати Тур де Скі: її ціль на сезон – медалі чемпіонату світу у Планиці. На етапі в Ліллехаммері через застуду не змогла виступити другий номер збірної США Розі Бреннан.

Гулберг іде у відрив, гегемонія Норвегії

Норвезькі етапи Кубка світу в чоловіків останніми роками стали справжньою проблемою – настільки серйозною, що багато сильних збірних, наприклад, Італія, відмовлялися від поїздки на змагання до Норвегії. Домінування норвежців у сучасних лижних гонках настільки явне, що за можливості заявити ще й національну групу вони не залишають шансів практично нікому поборотися за високі місця на домашніх гонках. Рівень представників національної групи часом настільки високий, що вони можуть обігравути лідерів інших збірних. Відсторонення збірної росії в нинішньому сезоні зробило цю проблему ще очевиднішою.

У двох дистанційних гонках у Ліллехаммері норвежці зайняли 9 та 8 місць у топ-10 відповідно. Причому в п'ятничній розділці розбавити норвезьку гегемонію вдалося лише британцю Ендрю Масгрейву, який уже багато років живе та тренується саме у Норвегії.

Здатність представників норвезької національної групи потрапляти до топ-10 нікого не здивувала. Але перемога 22-річного Івера Тільдхайма Андерсена у п'ятницю, звісно, стала дуже гучною сенсацією. Ще б пак: для 22-річного гонщика це був другий у кар'єрі старт на Кубку світу! Дебют відбувся наприкінці минулого сезону: скромне 24-те місце на Холменколленському марафоні.

При цьому назвати Андерсена «людиною з нізвідки» все ж таки не можна. У 2020 році він завоював золото юніорського чемпіонату світу в Обервізенталі в мас-старті на 30 км вільним стилем. Щоправда, після цього кар'єра норвежця не пішла у підйом, і після п'ятничної перемоги він навіть зізнався, що перед стартом сезону всерйоз думав про завершення кар'єри наступною весною. Тепер все може піти інакше, хоча ми не раз бачили, що такі представники національної групи норвежців вистрілювали рівно раз у житті (хтось ще пам'ятає, хто такі Ейрік Свардруп Аугдаль чи Томас Хелланд Ларсен? А перший у 2020 році став четвертим на Холменколленському марафоні і з того часу на Кубку світу не з'являвся, а другий минулого року в тому ж Ліллехаммері став другим у спринті).

З норвезької національної групи також не можна не відзначити 23-річного Ховарда Мосебю, який став п'ятим у розділці у п'ятницю та сьомим у недільному мас-старті. Унікальний гонщик: чотири старти на Кубку світу за кар'єру – і всі у топ-10! Минулого сезону він виступав також як представник нацгрупи в тому ж Ліллехаммері та Холменколлені. Мосебю також має успіхи на молодіжному рівні, щоправда, на відміну від Андерсена, на юніорському рівні (до 19 років) він золото брав лише в естафеті. Має три золота на молодіжних ЧС (до 23 років), але ця вікова категорія вважається набагато менш престижною: у 23 роки по-справжньому талановиті лижники вже повним ходом виступають на Кубку світу, а не їздять молодіжними турнірами.


Getty Images/Global Images Ukraine. Пол Гулберг

У спринті шостим став ще один екс-чемпіон світу серед юніорів, Ансгар Евенсен, для якого це лише другий старт на Кубку світу та перше потрапляння в очки. Років 2-3 тому навколо нього було неймовірно багато хайпу: його називали мегаталантом та «новим Клебо». Але вперше блиснути на дорослому рівні йому вдалося лише тоді, коли більшість встигла про нього забути.

Втім, сенсаційно вистрілити на етапі в Ліллехаммері вдалося не лише норвежцям, а й шведам. Четвертим у суботньому спринті став 20-річний Едвін Ангер, а в неділю у мас-старті восьме місце посів 24-річний Ерік Рошо. Для обох це, звісно, найкращі результати у кар'єрі на Кубку світу.

І вистрілили вони дуже вчасно, зумівши підстрахувати досвідчених та зіркових партнерів по команді, які у Ліллехаммері провалилися. Калле Халварссон став лише 28-м у розділці у п'ятницю, після чого пропустив суботній спринт і не дістався фінішу в недільному мас-старті. Дискваліфікація тижневої давності у Руці, схоже, сильно підкосила 33-річного ветерана. А Оскар Свенссон у суботу, як і тиждень тому в Фінляндії, не зумів пройти кваліфікацію у спринті. Провальний старт сезону для людини, яка ще позаминулого сезону входила до когорти найсильніших спринтерів світу.

Йоханнес Клебо у суботу впевнено виграв коньковий спринт, але пропустив обидві дистанційні гонки, пославшись на біль у горлі (при цьому тест на коронавірус дав негативний результат). Цим повністю скористався Пол Гулберг, який у неділю здобув першу перемогу в сезоні. У п'ятницю та суботу він також потрапляв у топ-6, і з урахуванням пропусків Клебо значно зміцнив своє лідерство у загальному заліку Кубка світу, відірвавшись уже на 136 очок. Сам Клебо заявив, що ці два пропуски фактично позбавляють його шансів на Великий кришталевий глобус (ВКГ). Звичайно, Йоханнес, як завжди, перебільшує масштаб своїх проблем, але за такої стабільності Гулберга та нової системи нарахування очок наздогнати його буде справді складно, хай навіть попереду ще майже цілий сезон.

Загальний залік Кубка світу (чоловіки):

Загальний залік Кубка світу (жінки):

Двоборство

Старти тижня:

Субота, 3 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), HS 100/10 км, особистий Гундерсен

Неділя, 4 грудня

Ліллехаммер (Норвегія), HS 140/10 км, особистий Гундерсен

Офтебро кидає виклик Ріїберу?

Тиждень тому після успішного виступу Єнса Луроса Офтебро на відкритті Кубка світу в Руці (два треті та одне четверте місця) ми писали про те, що робити висновки щодо здатності норвежця боротися за загальний залік поки не варто: він уже кілька років поспіль успішно починає сезон у Фінляндії, але продовжити у такому ж дусі не може.

Однак цього разу, схоже, Офтебро налаштований серйозно. У Ліллехаммері він не просто підтримав свій рівень тижневої давнини, але навіть виступив краще. У суботу він переміг, зумівши втримати 22 секунди запасу над самим Ярлом Магнусом Ріїбером. Багато двоєборців на місці Офтебро вирішили б піти від оборони, поступово підпускаючи переслідувачів, але Єнс вирішив упиратися до останнього. Під кінець гонки вони з Ріїбером боролися вже сам-на-сам, обидва йшли на межі, Ярл Магнус у певний момент підбирався навіть на відстань 12 секунд, але Офтберо таки вистояв - дуже гарна дуель, яку в двоборстві рідко побачиш. Завдяки цьому успіху Офтебро перервав феноменальну серію Ріїбера із 14 поспіль перемог на домашніх, норвезьких етапах Кубка світу.

У неділю Ріїбер зумів узяти більш ніж переконливий реванш, вирішивши долю перемоги вже на трампліні. Проте Офтебро не менш впевнено фінішував другим. Він залишає Ліллехаммер рівно з таким самим урожаєм, як і Ріїбер: по 180 очок. У загальному заліку Ярл Магнус ще в суботу перехопив жовту майку, але Офтебро програє йому лише 48 очок – невже у цьому сезоні буде інтрига?

Getty Images/Global Images Ukraine. Єнс Лурос Офтебро

Юліан Шмід, який приїхав до Ліллехаммера у ролі лідера, етап провів невдало (сьоме та восьме місця), і відстає від Ріїбера вже на 105 балів. Схоже, боротися з Ріїбером за ВКГ він поки що не готовий. А ось багаторічний лідер збірної Німеччини Вінценц Гайгер етап у Ліллехаммері може занести собі в актив: два треті місця. Обидва рази німцеві довелося вибиратися з глибини, а в неділю він видав неймовірно потужну атаку на фінішному підйомі, яка нагадала його золотий фініш на Олімпіаді в Пекіні. З тією різницею, що тоді він боровся за олімпійське золото, а зараз – лише за третє місце на рядовому етапі Кубка світу.

Тиждень тому ми розповідали про скандал у збірній Німеччини: наставник Бундестіму Германн Вайнбух вирішив не включати до складу команди на етап у Руці чемпіона та віце-чемпіона осінньої першості Німеччини, Фабіана Ріссле та Якоба Ланге, чим викликав обурення з їхнього боку. У Ліллехаммері цей дует таки з'явився і вразити не зумів. У суботу Ріссле став 19-м, а Ланге – 22-м, у неділю у них – 36-те та 23-тє місця. Прямо скажемо, не ті результати, щоби тренеру доводилося визнавати свою неправоту. З'явився у складі німців у Ліллехаммері й чинний чемпіон світу серед юніорів у команді, Трістан Зоммерфельдт. Проте 17-річний юнак набрати очки не зумів, як і на фіналі минулого сезону у Шонаху, коли він дебютував на Кубку світу.

Ілкка Херола після провалу в Руці виправитися не зумів. У Ліллехаммері він застудився, і обидва рази не виходив на старт гонки, щоб не перевантажувати організм на початку сезону. Але в суботу в фіна стрибок вийшов більш-менш непоганий - 22-ге місце, що вселяє хоч якийсь оптимізм. Провалює старт сезону і зірковий австрієць Йоханнес Лампартер, який дуже помітно здав на трампліні. У Ліллехаммері на його рахунку 21-ше та 17-те місця.

Тримає хороший рівень юний талант збірної Франції Маттео Бо: 12-те та 7-ме місця. Ще краще виступив його досвідченіший партнер по команді Лоран Мюлеталер: восьме та шосте місця. Загалом збірна Франції зараз переживає справжній ренесанс.

А ось у збірної Японії проблема: окрім Рьоти Ямамото, зараз боротися за високі місця не здатний ніхто – легендарний Акіто Ватабе зараз у тяжкій кризі. Сам Ямамото у суботу замкнув топ-6, видавши доволі непоганий фініш. У неділю Рьота посів лише 14-те місце через невдачу на трампліні. Тренер збірної Японії запросив для лідера своєї команди зниження стартових воріт, проте Ямамото не зумів долетіти до 95% від потужності трампліну (133 метри), щоб отримати компенсацію за скорочення розгону.

Загальний залік Кубка світу:

Кубок націй:

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки
Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 2
Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.