Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 04 грудня 2022, 13:21
6151
2

Контіолагті-2022. Норвегія виграла чоловічу естафету, Україна стала 9-ю

Дмитро Підручний не вразив у своїй першій гонці сезону

| Оновлено 04 грудня 2022, 13:21
6151
2
Контіолагті-2022. Норвегія виграла чоловічу естафету, Україна стала 9-ю
Getty Images/Global Images Ukraine. Йоганнес Бьо

У Контіолагті в рамках першого етапу Кубка світу з біатлону відбулася чоловіча естафетна гонка. Україну в ній представляли Артем Прима, Дмитро Підручний, Богдан Цимбал та Антон Дудченко.

На першому етапі Прима використав чотири запасні патрони, ледь не заробивши коло штрафу під час стрільби з положення лежачи. Естафету Підручному Артем передав дев'ятим, з відставанням у понад півхвилини від лідера.

Підручний, який є капітаном, лідером збірної та чемпіоном світу 2019 року у переслідуванні, мав підняти нашу команду трохи вище, але вийшло зовсім інакше. Дмитро зробив 5 зайвих пострілів, відносно повільно пересувався по дистанції і, як наслідок, програв ще чотири позиції та понад хвилину лідерам.

Після цього про боротьбу за високі місця вже не могло бути й мови, проте перед Богданом Цимбалом та Антоном Дудченком стояло завдання якомога вище підняти українську збірну, щоб заробити більше очок у Кубок націй.

Цимбал свій етап почав досить повільно, пропустивши вперед кількох суперників на першому колі. Натомість така тактика принесла свої плоди в плані влучності стрільби: лише один додатковий патрон на етапі використав Богдан і відправив Антона Дудченка на фінішний етап з десятої позиції. На той момент відставання від лідера вже перевалило за дві хвилини.

Дудченко, який був фінішером, тричі діставав запасний патрон і зумів залишити за спиною представника Канади, якому на старті етапу програвав. У підсумку Антон привіз збірну України на дев'ятий підсумковий рядок фінішного протоколу, програвши у фінішному спурті словенцю та литовцю, але не пропустив попереду себе титулованого шведа Себастьяна Самуельссона.

Щодо боротьби за перемогу, то практично протягом усієї гонки в трійці лідерів йшли команди Норвегії, Німеччини та Франції. Перед гонкою претендентами на медаль вважали шведів, проте вони не впоралися із роботою на вогневому рубежі.

На останньому колі третього етапу француз Емільєн Жаклен не витримав темпу німця Бенедикта Долля та норвежця Тар'єй Бьо. На останньому етапі Йоганнес Бьо не залишив шансів Роману Реєсу та приніс Норвегії прогнозовану перемогу. Німеччина стала другою, а Франція замкнула топ-3.

Результати гонки:

1. Норвегія (0+7) 1:19:26,2
2. Німеччина (0+8) +43,9
3. Франція (0+9) +1:05,9
4. Австрія (0+4) +2:31,2
5. Чехія (0+10) +2:33,9
6. Фінляндія (1+12) +2:34,1
...
9. Україна (0+13) +2:48,8

Біатлонний сезон-2022/23: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
1301419826649275#facebook
Своє місце зайняли. Могли б і піднятись вище  . А у Підручного ні ходу(особливо на підйомах) ні стрільби
ash
Нормально, ще набиратимуть форму.