Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 29 листопада 2022, 19:34
1336
0

Мотор – Єврофарм Пелістер. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ

Важливий поєдинок у контексті подальшої турнірної боротьби для запорізького клубу

| Оновлено 29 листопада 2022, 19:34
1336
0
Мотор – Єврофарм Пелістер. Прогноз і анонс на матч Європейської Ліги ЄГФ
Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч «Мотор» – «Єврофарм Пелістер» відбудеться у вівторок, 29 листопада, в Німеччині. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом.

Після трьох поразок на старті групового турніру Європейської Ліги ЄГФ «Мотор» опинився у досить скрутному турнірному положенні. На даний момент підопічні Гінтараса Савукінаса замикають турнірну таблицю та не мають у своєму активі набраних очок. Тепер запоріжцям необхідно виправляти турнірну ситуацію і перший крок у цьому плані має бути зроблений вже сьогодні в домашньому поєдинку проти північномакедонського «Єврофарм Пелістер».

На даний момент у секстеті D чітко виділилися дві трійки команд. До першої можна віднести німецький «Фюхсе Берлін», данський «Скандерборг Орхус», а також іспанську «Бідасоа». Ці клуби мають більш сильніший підбір виконавців та показують гандбол хорошого рівня. Дуже схоже, що вони й розіграють підсумкові місця з першого до третього. До другого тріо можна віднести сьогоднішніх опонентів і португальський «Агуаш-Санташ». Ці колективи поступаються вищеназваним і, судячи з усього, поведуть боротьбу за останню, четверту перепустку до плей-оф. Тож сьогоднішній поєдинок між прямими суперниками за вихід із групи матиме підвищене турнірне значення.

Північномакедонський «Єврофарм Пелістер» є найстарішим гандбольним клубом у себе в країні. Він був заснований ще у 1946 році. За свою довгу історію команда з міста Бітола 14 разів ставала чемпіоном ще просто Македонії (включаючи період, коли країна була у складі Югославії), а останній із цих титулів датований 2005 роком.

Після цього клуб тривалий час перебував за спинами двох місцевих грандів – «Вардара» та «Металурга». Однак після набуття нових спонсорів та значного покращення бюджету суперник «Мотора» нещодавно вийшов на новий для себе рівень. Цьому посприяло і падіння «Металурга». На даний момент «Єврофарм Пелістер» впевнено входить до топ-2 місцевого клубного гандболу. Проте скинути з внутрішнього трону «Вардар» гандболістам із Бітоли ще жодного разу не вдавалося. Минулий чемпіонат 2021/2022 «Єврофарм» закінчив на вже звичному для себе другому місці.

Цей результат дозволив колективу з Північної Македонії без відбору потрапити до числа учасників групового раунду Європейської Ліги ЄГФ. Почався турнір для «Єврофарма» домашньою поразкою від данського «Скандерборга» – 27:30, після чого була виїзна вікторія над португальським клубом «Агуаш-Санташ» – 29:27, а третім єврокубковим результатом стало ще одне домашнє фіаско від німецького «Фюхсе Берлін» – 34:43.

Варто зазначити, що у складі північномакедонської команди виступають два колишні гравці «Мотора». Це лінійні Денис Васільєв та Жарко Пешевскі. Останній і є найкращим бомбардиром свого клубу в Європейській Лізі ЄГФ, на його рахунку чотирнадцять закинутих м'ячів.

Чемпіони України на минулих вихідних пропускали баталії у другій німецькій Бундеслізі та мали можливість цілеспрямовано підготуватися до протистояння з балканським клубом. А поборотися сьогодні справді буде за що. У разі поразки запоріжці значно відстануть від прохідного четвертого місця і тоді їх очікує важка гонитва за своїми опонентами у другому колі групового турніру. Перемога над прямим конкурентом, навпаки, суттєво збільшить шанси нашого клубу на вихід із секстету D. Це точно розуміють гравці та тренерський штаб «Мотора», тож очікуємо сьогодні на самовіддану гру від української команди та завзятої боротьби до самого фінального свистка.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Фюхсе Берлін

3

3

0

0

115:90

+25

6

2. Скандерборг Орхус

3

3

0

0

101:83

+18

6

3. Бідасоа

3

2

0

1

90:82

+8

4

4. Єврофарм Пелістер

3

1

0

2

90:100

-10

2

5. Агуаш-Санташ

3

0

0

2

78:98

-20

0

6. Мотор

3

0

0

2

80:101

-21

0

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Parimatch
  • 3.30
  • 8.60
  • 1.46
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 3.30
  • 8.61
  • 1.50
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 3.30
  • 8.60
  • 1.47
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 51
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.