Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 07 березня 2023, 20:12
2624
1

ISW: «Росіяни перебільшують свої здобутки поблизу Бахмута»

Інститут вивчення війни не вірить в успіхи окупантів

| Оновлено 07 березня 2023, 20:12
2624
1
ISW: «Росіяни перебільшують свої здобутки поблизу Бахмута»
Генштаб ЗСУ

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) переконані, що нещодавні заяви окупантів про просування поблизу Бахмута не свідчать про неминуче оточення міста російськими військами.

За повідомленням інституту, геолокаційні знімки вказують, що противник, ймовірно, захопив село Озарянівку, яке знаходиться в 15 км на південний захід від Бахмута.

Водночас, аналітики ISW наголосили, що наразі у відкритих джерелах немає жодних доказів, які б підтверджували заяви окупантів про захоплення Курдюмівки, Кліщіївки, Андріївки, Зеленопілля, Підгороднього та Спірного з наміром оточити Бахмут з півдня і сходу.

В інституті відзначили, що російські джерела в рамках тривалої інформаційної операції поширюють неправдиві заяви про просування навколо Бахмута, а тому нещодавні повідомлення про чергові успіхи можуть бути частиною цієї інформоперації.

Однак, запевнили в ISW, навіть якщо російським військам дійсно вдалося взяти під контроль населені пункти на південь від Бахмута, то їхні здобутки все одно не загрожують критично важливим трасам Т0513 (Бахмут-Сіверськ) та Т0504 (Бахмут-Костянтинівка), які слугують для українських військових підрозділів основними наземними шляхами сполучення з містом. Існує також мережа менших сільських доріг, які з'єднують з Бахмутом через північний захід міста.

Аналітики інституту відзначили, що найближчі до Бахмута російські позиції в Кліщіївці та Підгородньому ведуть безпосередньо до підготовлених українських оборонних укріплень у місті та його західних і північних селах-сателітах. Російські війська, щоб просунутися далі, повинні будуть перетнути три кілометри полів, які майже не мають прикриття і укриття, а тому, швидше за все, вони не зможуть швидко виконати це завдання.

Таким чином, підсумували аналітики, просування російських військ навколо Бахмута протягом 27 і 28 листопада навряд чи матиме ефект на оперативному рівні та не буде швидким.

Основні висновки ISW:

  • Захоплення Росією кількох невеликих сіл навколо Бахмута 27 і 28 листопада не свідчить про неминуче оточення Бахмута.
  • Нещодавнє розгортання російських військ у Білорусі, ймовірно, є частиною зусиль, спрямованих на посилення російського тренувального потенціалу та проведення інформаційної операції.
  • Російські блогери піддали критиці рішення міністерства оборони РФ про введення жорстких митних обмежень на імпорт товарів подвійного призначення, що свідчить про триваюче і повсюдне невдоволення веденням Росією війни в Україні.
  • Російські війська, ймовірно, готуються до нової хвилі ракетних ударів по Україні наступного тижня, але така підготовка, ймовірно, має на меті зберегти нещодавній темп ударів, а не збільшити його.
  • Війська РФ продовжують докладати зусиль для захисту від українських контрнаступальних операцій навколо Сватового, оскільки російські джерела повідомили, що українські війська продовжують контрнаступ на захід від Кремінної.
  • Російські війська досягли незначних успіхів на південь від Бахмута.
  • Російські війська продовжували зміцнювати позиції та встановлювати заходи безпеки на сході Херсонської області.
  • Українські війська продовжували наносити удари по російським військовим об'єктам та вздовж критично важливих логістичних ліній на півдні України.
  • Росіяни продовжують стикатися з проблемами неналежної підготовки та оснащення, а також з низькими моральним духом та дисципліною, оскільки невдачі російських військових мають значні внутрішні соціальні наслідки.
  • Окупаційна влада продовжувала докладати зусилля для інтеграції освітніх систем на окупованих територіях до російської системи.
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Лунін. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу Манчестер Сіті – Реал
Футбол | 18 квітня 2024, 01:29 9
Не Лунін. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу Манчестер Сіті – Реал

Нагороду отримав Федеріко Вальверде, королівський клуб вибив «містян» у серії пенальті

Іран почав атаку дронами на Ізраїль. Нетаньягу скликав військовий кабінет
Війна | 13 квітня 2024, 23:39 3
Іран почав атаку дронами на Ізраїль. Нетаньягу скликав військовий кабінет

Ізраїльські ВПС відстежують безпілотники та працюють над їх перехопленням

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ivan Vismutenko
И все таки они его окружают,   а не идут в лоб.   Как сообщили только что по украинскому радио.  Печально, но город обречен на полное разрушение.