Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 листопада 2022, 07:03
1274
0

Реджис Прогрейс – Хосе Сепеда. Прогноз та анонс на бій

Вибуховий бій за титул WBC

| Оновлено 27 листопада 2022, 07:03
1274
0
Реджис Прогрейс – Хосе Сепеда. Прогноз та анонс на бій

Боксерський листопад 2022-го закриватиме чудове протистояння Реджиса Прогрейса (27-1, 22 КО) проти Хосе Сепеди (35-2, 27 КО). Боксери, які завжди влаштовують класне шоу, боксуватимуть за титул WBC у першій напівсередній вазі.

Можливо, це не настільки хайповий поєдинок, але бій точно вартий уваги. Боксери не дадуть відпочити фанатам, бо інакше боксувати не вміють.

Джош Тейлор був абсолютним чемпіоном у першій напівсередній, але сам звільнив титули. Тепер у категорії знову весело

Британець Джош Тейлор (19-0, 13 КО) донедавна був у списку абсолютних чемпіонів. Шотландець побив фактично всіх топів. У списку є і Прогрейс, якого він переміг на Всесвітній боксерській суперсерії. І Хосе Карлос Рамірес, у якого Тейлор відібрав пояси, якраз ставши абсолютом.

На початку 2022 року у Джоша відбулось протистояння проти на той момент непереможеного Джека Кеттерола. Судді віддали перемогу розділеним рішенням Тейлору, але обговорення цього рішення йдуть і досі. Тому що Кеттерол дав бій і взагалі мав чудовий вигляд. З того моменту у Тейлора справи йдуть не найкращим чином.

Одна організація за іншою почала вимагати від нього захищати пояси. І це логічно, але Джош вирішив йти іншим шляхом – лишати пояси або ж лишатись без них. Незрозуміло, хто більш винний у тому, що британець без титулів, бо він каже, що залишав пояси сам, а деякі організації стверджують, що це вони забрали їх у нього.
Насправді, це взагалі не важливо. Фактично, зараз Тейлор – чемпіон лише за однією версією – WBO. Всі інші титули або вакантні, або вже розіграні, як пояс WBA, де є чинний чемпіон - домініканець Альберто Пуельо. За титул WBC відбоксують якраз Прогрейс проти Сепеди.

Getty Images/Global Images Ukraine. Реджис Прогрейс

Абсолютний чемпіон у категорії – чудова історія. Але вона швидко набридає, якщо цей боксер не медійний. Тейлора таким назвати, м’яко кажучи, важко. Його бокс точно сильно кращий за те, наскільки він відомий. Так що рішення залишити титули і піти розбиратись з Кеттеролом – чудове. Тепер ми отримаємо класне протистояння.

Прогрейс підходить до бою за титул на серії з трьох перемог нокаутом. Один з найбільш грізних панчерів першої напівсередньої ваги після поразки від Тейлора не тільки перемагав, а й робив це впевнено. Спочатку Реджис побив Хуана Ернандеса за три раунди. Потім перебивав Івана Редкача, поки той впав від удару, який важко розгледіти – на це пішло шість раундів. Останнім на цей момент став Тайрон МакКенна. На нього у Прогрейса пішло так само шість раундів, як і на українського спортсмена.

Серія Сепеди ще довша – американець не програє з 2019 року, як і Прогрейс, але за цей час відбоксував п’ять разів. Формально навіть шість, але зустріч із Елезаром Карілльо була визнана такою, що не відбулась. Далі – тільки перемоги, і одна з них ну вкрай переконлива.

За цей час Хосе побив Хосе Педрасу (так, того самого, що бився з Ломаченком) рішенням суддів, Кендо Кастанеду так само, як і Педрасу, Івана Баранчика нокаутом у п’ятому раунді, Генрі Ланді рішенням суддів та проспекта Хосе Варгаса нокаутом у першому раунді.

У підсумку маємо навіть дві дуже впевнені перемоги. Баранчик впав жорстоко. Бійці обмінювались нокдаунами, падаючи по черзі, але голова білоруса не витримала першою. Варгас не витримав першої ж атаки американця і перспективний на шоу поєдинок закінчився просто та яскраво. Бій проти Педраси теж показовий, але не настільки, оскільки Хосе на той момент не до кінця прийшов до тями у новій категорії.

У підсумку отримуємо топове протистояння суперників, які підходять до бою у чудовій формі та мають все, що перемогти один одного. Але у кого ж більше шансів?

Так хто ж фаворит протистояння?

Букмекери бачать фаворитом Реджиса Прогрейса. На нього можна поставити за 1.28. На Хосе Сепеду – орієнтовно за 3.50. Реджис – доволі впевнений фаворит, і це логічно.

Якщо порівнювати габарити, вони не на користь Прогрейса – вони з суперником однакового зросту (по 173 сантиметри), але руки довші у Сепеди (170 см проти 179 см). Але не факт, що це погано для фаворита. Все ж, враховуючи, що обидва люблять середню та ближню дистанції, зручніше може бути саме Прогрейсу.

Обидвом по 33 роки, але Сепеду більше покидала кар’єра. Він почав раніше на 3 роки (у 2009, а суперник у 2012 році), програвав достроково (у 2015 році) і отримував від Баранчика – не найтехнічнішого боксера у світі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Сепеда

Прогрейс не бував у нокдаунах, дав дуже близький поєдинок Джошу Тейлору, а ще має надпотужний удар. Реджис закінчив достроково понад 82% поєдинків. Сепеда – понад 69%.

Загалом, Прогрейс – фаворит логічний і Сепеда, ймовірно, падатиме, але задню не дасть. Хосе на ходу, проводить чудові поєдинки та валить суперників, навіть отримуючи у відповідь. Тож, не дивлячись на коефіцієнти, розслаблятись Реджису точно не варто.

І головне – це класний бій для фанатів. Просто сісти та отримати задоволення від боксу. Достатньо розумного, але без перегинів. Вибуховий та небезпечний з обох боків. Протистояння спортсменів, які реально можуть перемогти як у першому раунді, так і влаштувати бійку на всі дванадцять раундів.

Сепеда не вміє боксувати сумно. Прогрейс любить увірватись поближче до суперника і насипати йому по тулубу з переходом на голову. Що ще треба, якщо хочеться подивитись бокс та відволіктись? Цей поєдинок створений саме для такого.

Поєдинок Реджис Прогрейс – Хосе Сепеда відбудеться в ніч з 26 на 27 листопада в США.

Parimatch
  • 1.22
  • 15.0
  • 4.25
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.23
  • 15.0
  • 4.20
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.20
  • 15.0
  • 4.25
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін обійшов Усика і Мудрика за кількістю підписників в Instagram
Футбол | 18 квітня 2024, 15:11 0
Лунін обійшов Усика і Мудрика за кількістю підписників в Instagram

З українських спортсменів більше тільки у Зінченка

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.